Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Είστε συνέχεια άρρωστοι; Μήπως φταίει η ψυχολογία σας;


Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι με το παραμικρό έχουν πονοκεφάλους ή κρυώνουν πολύ εύκολα ή ακόμα και να παθαίνουν γρίπη. Είναι πλέον γνωστό και αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι ψυχή και σώμα, συναισθήματα, σκέψεις και αισθήσεις είναι συγκοινωνσύντα δοχεία. Όταν η ψυχή μας νοσεί επηρεάζει και το σώμα μας. Η κακή ψυχολογία μπορεί να είναι η αιτία πολλών παθήσεων μην απορείτε λοιπόν που μπορεί συνέχεια να έχετε μικροενοχλήσεις ή άλλα προβλήματα οργανικά, αν η διάθεσή σας είναι συνέχεια πεσμένη.

Οι εγκεφαλικές δομές εκείνες δηλαδή που δημιουργούν τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το ανοσοποιητικό, το νευρικό, το ορμονικό ακόμα και το γαστρεντερικό σύστημα. Πολλοί επιστήμονες συμφωνούν με την άποψη ότι αφού βέβαια πρώτα από όλα εξεταστούν οι οργανικοί παράγοντες μιας ασθένειας είναι καλό να συμβουλεύονται και έναν ειδικό ψυχικής υγείας όταν κάποια συμπτώματα επιμένουν και εμφανίζονται συχνά. Αν δεν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, το θυμό μας, δεν αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, αφήνουμε τον εαυτό μας έρμαιο του στρες, κάνουμε πολύ μεγάλο κακό στην υγεία μας.

Ας δούμε λοιπόν κάποια σημάδια της κακής ψυχολογίας στο σώμα και τον οργανισμό μας σύμφωνα με την εναλλακτική ιατρική.

Τα κρυολογήματα και οι άλλες φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος συσχετίζονται με την έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Η επίμονη αυτοκριτική και ο καταπιεσμένος θυμός θεωρείται ότι μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στο ήπαρ.

Κουράζεστε πολύ νοητικά και η δουλειά σας σας απασχολεί όλη την ημέρα ακόμα και τη νύχτα πριν πέσετε για ύπνο; Μην απορείτε που υποφέρετε από πονοκεφάλους.

Το έντονο στρες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακμής και πολλές δερματικές παθήσεις. Το άγχος επίσης, συνδέεται με τα έλκη.

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η τάση να επικρίνουμε τους άλλους συνδέεται με γαστροραγίες ενώ οι ανεκλπήρωτες επιθυμίες με τις φλεγμονές αλλά και τον πυρετό.

Η καταπιεσμένη σεξουαλική ενέργεια με διαταραχές στα γεννητικά όργανα. Το συναίσθημα της αυτολύπησης με τα κρυο­λογήματα, τα βρογχικά και τα οδοντικά προβλήματα.

Όταν ξανά και ξανά εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα υγείας, τότε σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε το ή τα ψυχικά αίτια που το προκαλούν και να τα αντιμετωπίσετε. Δείτε τι μπορεί να κρύβουν μερικές από τις πιο συνηθισμένες μικροενοχλήσεις και παθήσεις.

Αν λοιπόν συχνά εμφανίζετε το ίδιο σύμπτωμα θα πρέπει να αναρωτηθείτε μήπως η συμπεριφορά σας ή η διάθεσή σας είναι αυτή που το προκαλεί και να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού ψυχικής υγείας. Οι συνεχείς λόγου χάρη πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες, ιδιαίτερα σε περιόδους στρες, είναι ένας τρόπος να σας ειδοποιήσει το σώμα σας πού τελειώνουν τα όριά σας και να σας πείσει ότι πρέπει να χαλαρώσετε…

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και οι συχνοί τραυματισμοί στο κεφάλι μπορεί να οφείλονται σε καθημερινές ταπεινώσεις, σε συνεχείς αρνήσεις από το περιβάλλον μας και σε εμπόδια που μας στερούν τη χαρά της πραγματοποίησης των ονείρων μας και των θελήσεών μας. Τα συχνά ατυχήματα δεν είναι τόσο τυχαία όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιείτο ασυνείδητο για να μας κάνει να επανεξετά­σουμε την πορεία μας.

Οι παθήσεις των αφτιών δηλώνουν το φόβο να ακούσετε κάτι που σας προκαλεί μεγάλο εσωτερικό πόνο: Αρνούμαστε να δεχτούμε τα αρνητικά ερεθίσματα ή αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ως έχει. Επίσης μπορεί να συνδέονται με το συναίσθημα ότι κανείς δεν μπορεί να μας καταλάβει και να μας κατανοήσει.

Ομοίως και κάποιες παθήσεις των ματιών και οι δυσκολίες στην όραση ίσως κρύβουν αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη ζωή μας. «Θολώνουμε» στη σκέψη των δυσκολιών και στην προσπάθεια των ενεργειών που πρέπει να κάνουμε για να τις ξεπεράσουμε.

Οι αυχενικοί πόνοι αποκαλύπτουν καταστάσεις του παρελθόντος που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας κοιτώντας μπροστά. Οι διαταραχές ή οι πόνοι στο στομάχι δηλώνουν φόβο και ανασφάλεια. Φοβόμαστε τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις ή οι αποφάσεις μας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα