Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ;


Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης
Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού θα φανεί την Κυριακή. Δηλαδή, δεν είχε φανεί όταν γκρέμιζε η λαϊκή ψήφος τον Σαμαρά και τους λοιπούς μνημονιακούς; Δεν είχε φανεί όταν ψήφιζε τον Τσίπρα και τους λοιπούς της παρέας του; Φυσικά και είχε φανεί, όπως φάνηκε κι όταν στήθηκε ο λαός στις ουρές των ΑΤΜ.
Είναι πολύ βασικό σε ένα λαό κάργα μαλάκα, να διατηρεί την αξιοπρέπεια του. Μπορεί και να την φάει. Όπως τρώει κάθε τέσσερα περίπου χρόνια την ψήφο του, με την οποίαν διεκδικεί τα εξής απλά : ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ.
Εγώ φυσικά, παραμένω στα κουτόχορτα που μας ταϊζει το σύστημα γενικώς. Ο Τσίπρας είναι προϊόν του συστήματος ΚΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ με τους Ευρωπαίους κτηνοβάτες, βάσει της παρέμβασης του ΔΝΤ. Άρα ζούμε ένα καλοστημένο έργο, με τελείως αδιάφορο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αφού είτε αυτό δεν θα γίνει, είτε αν γίνει, δεν θα έχει συγκεριμένο θέμα ψήφου. Όπως το ίδιο δεν έχει η διαδικασία εκλογής κόμματος για την διακυβέρνηση της χώρας. Τα πάντα είναι στο οικόπεδο της Αμερικής κι εκεί δεν κάνουν κουμάντο οι έπαρχοι Σόιμπλε.

Τα κακά νέα βέβαια σήμερα είναι οτι όλοι οι τραπεζίτες είναι σε επιφυλακή και μέσα στις τράπεζες αφού ο Βαρουφάκης είναι σε κατάσταση κακής ντρόγκας. Άλλα δήλωσε το πρωί στο BBC, άλλα είπε στην Bild, άλλα τουιτάρισε, κι άλλα αποφάσισε το βράδυ μετά την συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες που είναι πλέον οι μόνοι που μπορούν δώσουν την μάχη τους για τα 136 δις των καταθέσεων που ακόμα υπάρχουν στο σύστημα.
Ο Τσίπρας λοιπόν, στο περίφημο τσιπράξιντεντ, μάχεται να δώσει την δική του σφραγίδα, ξαναλέω στην τρίχα που λέγεται ελληνικός λαός. Θα πάρει ΟΧΙ ; Και τι θα το κάνει; Άντε να το πάει στον όπισθεν του Τσακαλώτου. Θα πάρει ΝΑΙ; Και σεβόμενος την λαϊκή βούληση, θα πάει να υπογράψει κάτι που δεν πιστεύει; Αυτά τελειώσανε πλέον και έχουμε το κλασσικό κουτόχορτο.
Ξέφυγε από την Αμερική κάποιος σαραντάρης, άνεργος, άεργος και κάργα δεξιός της αριστεράς του σαλονιού; Ρε πλάκα κάνετε; Ούτε στα παιδιά του δημοτικού δεν σερβίρονται αυτά. Ένα κούρεμα του χρέους χρειάζεται να ανακοινωθεί για να περάσουν τα μέτρα λιτότητας, της αέναου χειραγώγισης της χώρας για την οποίαν ο προορισμός με την θέληση του λαού, είναι να γίνει η Φλώριδα της Ευρώπης – το πού θα κατουράνε δηλαδή οι κτηνοβάτες . Με το οποίο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού οι Έλληνες δεν έχουν θέμα με το να του λένε οτι η χώρα έχει βαρειά βιομηχανία τον τουρισμό. Δηλαδή οτι θα γίνουν γκαρσόνια. Αλλά σπουδάζουν τα παιδιά τους κιόλας.
Κανείς δεν ξεφεύγει από το σύστημα. Κανείς δεν προχωράει χωρίς σύστημα. Και το σύστημα έχει αποφασίσει τι θα κάνει με το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, που είναι και η ασπίδα για τους μουρλούς από κάτω, του ISIS λέω, που αντί να πάνε να σφάξουν Γερμανούς νεοναζί, τινάζουν πέτρες που κάποιοι τα θεωρούν μουσεία. Να μην ξεφεύγω όμως με τους τρελούς ή τους άλλους που δεν είναι Ευρωπαίοι κατά τον Ιταλό καραγκιόζη πρωθυπουργό.
Ο Τσίπρας θα πάει στα δεδομένα. Συμφωνία υποχρεωτική με το πνεύμα οτι με φωνάξανε οι ξένοι για να μην μολυνθούν. Το πολύ πολύ να τους φέρει εδώ και να μην πετάξει αυτός. Κι αυτό θα δώσει στον λαό. Με την αξιοπρέπεια του λιγούρη κι εθνικό ήρωα τον Καραγκιόζη. Τον δρόμο τον έδειξε ακόμα κι ο Σαμαράς προχθές στην βουλή. Ήταν αρχηγός αντιπολίτευσης αυτός; Ούτε καν κόσμο στο Σύνταγμα δεν μπορούσε να κατεβάσει. Όλα ήπια και μεθοδευμένα υπέρ Τσίπρα. Σε ένα καλοστημένο σόου εκφόβισης του λαού, που θέλει απλά να έχει κινητό κι αυτοκίνητο και να χρωστάει πάντα.
Κι αυτό έκανε κι ο Γιουνκέρ σήμερα. Στην άκρη η ελληνική κυβέρνηση. ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ. Κι πάνω σε αυτήν πάτε και ψηφείστε. Αν πάτε βέβαια. Κι αυτό σόου. Και τι έγινε που ο Τσίπρας έπεσε στα τέσσερα; Αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ούτε καν τον ίδιο. Η αξιοπρέπεια πληρώνεται, όπως έχει πληρωθεί χρόνια τώρα στην Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία. Να μην λέω και για τίποτε άλλους Ευρωπαίους, με εξαίρεση βέβαια την Ισλανδία, που είναι σαν το Καστελόριζο στην ήπειρο.
Και δεν ξεφεύγει τίποτα εκτός ίσως από την ποσότητα του κουτόχορτου, αφού το δημοψήφισμα είναι απλά μια λογιστικοποίηση των μέτρων που ούτως ή άλλως θα παρθούν, με όποιο νόμισμα κι αν έχουμε για τους ακόμη πιο προχωρημένους. Δηλαδή, αν είχαμε μνα, δεν θα θέλαμε βοήθεια; Και πώς θα πληρωνόταν ο Λαφαζάνης; Με ρούβλια; Κι αν πληρωνόταν με αυτά, ποιός θα τα ήθελε να τα πάρει για την εισαγωγή της μπογιάς του μαλλιού του; ΚΑΝΕΝΑΣ.
Όπως κανένας δεν θέλει να φύγει από το μαντρί διότι φαντάσου τι τρόμος θα υπήρχε τότε. Εδώ, ακόμα μέσα στην στρούγκα, και άδειασαν τα βενζινάδικα και τα μπακάλικα. Πώς θα περάσουν τα μέτρα αν δεν τρομοκρατηθεί ο μαλάκας με την αξιοπρέπεια; Δηλαδή ο δήθεν. Διότι κακά τα ψέμματα, καμμία αξιοπρέπεια δεν υπάρχει, κι επειδή δεν υπάρχει, γι” αυτό υπάρχει και το capital control. Σιγά να μην φάει ο Έλληνας μακαρόνια, που το σχολίασε κι ο Φίλης. Σολωμό θέλει τζάμπα διότι γέννησε την παγκόσμια δικτατορία, που όμως την βάφτισαν δημοκρατία και χρωστάνε οι ξένοι που έρχονται και βλέπουν την Ακρόπολη, προϊόν απολυταρχίας και τίποτε άλλο, ενώ σκεπτόμενοι άνθρωποι ούτε ματιά δεν ρίχνουν εκεί πάνω. Πάντως την επισκέπτονται πολλοί. Σωστό. Οι πολλοί ή οι λίγοι είναι οι μαλάκες;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα