Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Οι 5 Φόβοι Της Διάσωσης!



Αποτέλεσμα εικόνας για Rescue


Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ απρόθυμοι να εμπλακούν στην παροχή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CPR) και πρώτων βοηθειών. Ο κύριος λόγος γι 'αυτή την απροθυμία είναι ο φόβος. Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν πέντε φόβους που σχετίζονται με την διάσωση. 

1. Μηνύσεις: Μην φοβηθείτε να προσπαθήσετε να σώσετε μια ζωή, λόγω του φόβου να σας μηνύσουν. Κάθε κράτος έχει νόμους  ''καλού Σαμαρείτη΄΄ που σας προστατεύουν από την ευθύνη, όταν εθελοντικά προσφέρετε βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε άλλο άτομο. Δεν μπορείτε να βλάψετε κάποιον που είναι ήδη σε κίνδυνο θανάτου με το να κάνετε κάτι για να σώσετε τη ζωή του. 




2. Αβέβαιες Δεξιότητες:  Καταλάβετε ότι η CPR επιβραδύνει μόνο την πρόοδο από τον κλινικό θάνατο στον βιολογικό θάνατο, αλλά δεν την σταματάει! Δεν υπάρχουν ''χρυσοί αριθμοί'' στην παροχή αναπνοών διάσωσης ή συμπιέσεων. Τα τελευταία 50 χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες συνεχών αλλαγών (15-2 κτλ) και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε-ανεξάρτητα τον αριθμό συμπιέσεων που κάνετε ή τον αριθμό των αναπνοών που δίνετε- είναι ότι το να κάνετε κάτι είναι καλύτερο από το να μην κάνετε τίποτα. Κερδίστε χρόνο για τους επαγγελματίες υγείας ώστε να χρησιμοποιήσουν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED) και ALS έως χορήγηση φαρμάκων. Οι αριθμοί είναι κατευθυντήριες γραμμές, όχι ο κανόνας. (Κι αυτός είναι ο λόγος που η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με τη χρήση μόνο χεριών έχει γίνει τόσο δημοφιλής εναλλακτική λύση διάσωσης)

3. Μπορεί να βλάψετε ή να σκοτώσετε τον ασθενή: Αυτό πηγαίνει χέρι-χέρι με τον αριθμό δύο. Το άτομο είναι ήδη νεκρό. Πόσο χειρότερα μπορεί ο ασθενής να γίνει σωματικά; Ακόμη και η CPR  με τη χρήση μόνο των χεριών είναι καλύτερη από το να μην κάνουμε τίποτα. 

4. Αρρώστια: Αυτός ο φόβος υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και μπορεί να λυθεί με την παραγγελία μπρελόκ ή άλλων προσιτών μέσων ατομικής προστασίας που βοηθούν στην παροχή CPR καθώς και προστατευτικών γαντιών. Με αυτόν τον τρόπο, είστε πάντα προετοιμασμένοι για το χειρότερο των περιστάσεων. Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με τη χρήση μόνο των χεριών μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση, αν δεν έχετε τα μέσα ατομικής προστασίας ή δεν αισθάνεστε άνετα δίνοντας ανάσες διάσωσης. 

5. Επικίνδυνος τόπος συμβάντος: Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να φοβούνται οι διασώστες είναι ο φόβος ενός μη ασφαλούς σημείου συμβάντος. Μην γίνετε κι εσείς ακόμη ένας ασθενής. Βεβαιωθείτε ότι, εάν πρόκειται να εισέλθετε σε έναν χώρο για να σώσετε κάποιον, ότι η γύρω περιοχή είναι αρκετά ασφαλής, ώστε να μην γίνετε ακόμη ένα θύμα.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα