Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Το ένα πράγμα πάνω στο οποίο έχεις τον απόλυτο έλεγχο στην ζωή σου

metal balls shutterstock_44553679
Δεν θα ευχόσουν μερικές φορές να κυματίσεις απλά ένα μαγικό ραβδί και αμέσως να αλλάξει κάποιο κομμάτι της ζωής σου, που δεν είναι αυτή την στιγμή όπως θα το ήθελες;  π.χ. να εξαφανιστεί ο παράλογος εργοδότης σου, να εμφανιστεί μία συναρπαστική νέα σχέση, να λάβεις μία σημαντική αύξηση του εισοδήματός σου κτλ. Κι όμως! Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, τέτοιου είδους συναρπαστικές αλλαγές είναι απολύτως εφικτές. Περισσότερα για αυτό, θα πούμε σε κάποιο μελλοντικό άρθρο.  Αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σου τώρα είναι ένα εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις  σήμερα, αυτή τη στιγμή, για να αλλάξεις κάποια πτυχή της ζωής σου.

Πιθανότατα να έχεις ακούσει για το νόμο της έλξης. Η ουσία αυτού του καθολικού νόμου είναι ότι ολόκληρο το σύμπαν αποτελείται από ενέργεια, και ότι προσελκύουμε τους ανθρώπους, τις συνθήκες και τις εμπειρίες ζωής – τόσο ευχάριστες και δυσάρεστες – που έχουν παρόμοια ενέργεια με την ενέργεια που εμείς εκπέμπουμε. Σε απλή γλώσσα αυτό σημαίνει ότι, καθώς ξεκινάμε την καθημερινή ζωή μας, έχουμε την τάση να παρατηρήσουμε τα πράγματα στον εξωτερικό κόσμο, που απεικονίζουν την εσωτερική κατάσταση της ύπαρξης μας.
1421256_47160575Αυτό εξηγεί γιατί, όταν είσαι ερωτευμένος, έχεις την τάση να παρατηρήσεις άλλους ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι  ή  αν νιώθεις  απογοήτευση  ενώ περιμένεις σε μια ουρά να πληρώσεις έναν λογαριασμό,  θα αρχίσεις να εντοπίζεις και άλλους ανθρώπους που αισθάνονται το ίδιο.
Υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου μας, που ονομάζεται Δικτυωτό Σύστημα Ενεργοποίησης (Reticular Activating System ή R.A.S).  Φαντάσου το σαν το κουμπί του ραδιοφώνου, που το περιστρέφεις για να συντονιστεί στη συχνότητα που σε ενδιαφέρει. Tο R.A.S.  φιλτράρει τα δισεκατομμύρια των bits των τυχαίων διαθέσιμων δεδομένων σε κάθε δευτερόλεπτο, και επικεντρώνει την προσοχή μας μόνο στο μικροσκοπικό τμήμα αυτών,  που είναι σχετικά με αυτό στο οποίο έχουμε εστιάσει κάθε στιγμή.  Αυτό που βλέπουμε, αυτό που αισθανόμαστε και αυτό που βιώνουμε όταν κοιτάμε τον κόσμο δεν είναι προκαθορισμένο. Αλλά δημιουργείται από τη δική μας οπτική εστίασης, όπως το  παρατηρούμε.  Αν κατανοήσεις αυτό και μόνο, η  ζωή σου μπορεί να αλλάξει, γιατί, ενώ είναι αλήθεια ότι έχεις πολύ λίγο έλεγχο πάνω στον κόσμο, έχεις τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο σημείο της εστίασής σου.
Την επόμενη φορά που θα είσαι έτοιμος να πας κάπου – π.χ. σε ένα πάρτι ή ένα εμπορικό κέντρο- ρώτησε τον εαυτό σου εκ των προτέρων,  τί είναι αυτό που θα ήθελες να βιώσεις,  μέσα από την πληθώρα των εμπειριών που θα μπορούσες ενδεχομένως να έχεις.  Θέλεις να διασκεδάσεις;  Να  συνδεθείς με άλλους ανθρώπους; Nα δεις ή να μάθεις κάτι καινούργιο; Μόλις αποφασίσεις τι είναι αυτό που θέλεις, αναγνώρισε την ικανότητα του εγκεφάλου σου να φιλτράρει κάθε άλλη εμπειρία,  εκτός εκείνων που είναι σχετικές με αυτό που έχεις επιλέξει. Στη συνέχεια, δώσε στον εαυτό σου την άδεια να είναι ανοιχτός σε οτιδήποτε προσελκύει με  φυσικό τρόπο την προσοχή σου. Με άλλα λόγια, μόλις  αποφασίσεις τι θέλεις, ξέχασε το. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.
metal balls shutterstock_44553679Πρέπει να ξέρεις επίσης ότι ζούμε σε έναν κόσμο δυαδικότητας, που αποτελείται από αντίθετες δυνάμεις, όπως το σκοτάδι και το φως, την πληρότητα και την κενότητα, την αφθονία και τη στέρηση. Είναι πιθανό λοιπόν να προσέξεις ή να λάβεις  πληροφορίες, εντελώς αντίθετες σε σχέση με την εμπειρία που επιθυμείς να ζήσεις. Αλλά και αυτές τις πληροφορίες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να έρθεις σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση με την επιθυμία σου. Αν, για παράδειγμα θέλεις να εστιάσεις στο να βιώσεις την αφθονία αγαθών, αλλά σε κάποια έξοδό σου παρατηρήσεις έναν άστεγο που ζητά χρήματα,  μπορείς εκείνη τη στιγμή να χρησιμοποιήσεις αυτή την πληροφορία για να αναγνωρίσεις ότι υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτό το νόμισμα: μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αλλάξει την εστίασή του από την εμπειρία της αφθονίας αγαθών προς το φόβο της στέρησης, ή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις την εμπειρία της αφθονίας αγαθών, νιώθοντας εκείνη την στιγμή βαθιά ευγνωμοσύνη για όλο αυτά που έχεις στην ζωή σου. Η επιλογή είναι δική σου.
Το κλειδί είναι το εξής: ό, τι βλέπεις συσχέτισε το με το επιλεγμένο αντικείμενο της εστίασης σου και θα συνεχίσεις να προσελκύσεις περισσότερα από όλα όσα πραγματικά επιθυμείς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα