Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ειδική επιχείρηση στα σύνορα Υπερδνειστερίας- Ουκρανίας...‘Κόπηκαν’ τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια στην Κριμαία


Μάρτιος 10, 2014.


Η κρατική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων της Ουκρανίας, ξεκίνησε μια ειδική επιχείρηση στα σύνορα με την Υπερδνειστερία, για την αποτροπή της εισόδου προβοκατόρων στο ουκρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα (ασφαλείας):

«Στην Υπερδνειστερία, στα σύνορα  της Μολδαβίας και της Ουκρανίας άρχισε μια ειδική λειτουργία. Αυτό οφείλεται στις δηλώσεις του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών και εκπροσώπων ορισμένων κρατών των Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με δραστηριότητες ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας και για την πρόληψη προβοκατόρων για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή της Οδησσού», σύμφωνα με τη δήλωση.

«Η προστασία των συνόρων του κράτους εκτελείται  σε όλους τους τομείς έντονα. Με ελέγχους σε διαβάσεις στη θάλασσα, έχουν ενεργοποιηθεί πλοία και σκάφη των αρχών. Η υπηρεσία αεροπορίας ελέγχει τον εναέριο χώρο και οι συνοριοφύλακες, με ομάδες ασφαλείας, ελέγχουν τα σύνορα για να εμποδίσουν τυχούσα είσοδο στην Ουκρανία ατόμων που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εξτρεμιστικής φύσης στην Οδησσό», αναφέρει η Υπηρεσία των Συνόρων.

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου υπήρχαν πληροφορίες ότι στην Υπερδνειστερία είχαν προσληφθεί μισθοφόροι για την αποσταθεροποίηση της περιοχής της Οδησσού.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, οι αρχηγοί επιχειρησιακών ομάδων των στρατευμάτων στην Υπερδνειστερία  έχουν προσλάβει ακτιβιστές  από τις οργανώσεις των Κοζάκων, οι οποίοι υπό το πρόσχημα των κατοίκων της περιοχής θα προωθηθούν στην Οδησσό για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή της Οδησσού», είπε ο Ευγένι Περέβγινιτς, διευθυντής  της πολιτικής γραμματείας του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.



Μάρτιος 10, 2014.

Η παύση της αναμετάδοσης των τηλεοπτικών καναλιών της Ουκρανίας στη Συμφερούπολη, έγινε για τεχνικούς λόγους, όπως δήλωσε η αναπληρωτής πρωθυπουργός Όλγα Κοβιτίδη- (Ольга Ковитиди), της κυβέρνησης της Κριμαίας.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα, είπε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν προκληθεί τεχνικά προβλήματα. Κανένα από τα κανάλια δεν έχει μπλοκαριστεί. 

Χρειάζεται χρόνος για να μάθουμε τι έγινε. Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τη βλάβη», δήλωσε η Κοβιτίδη στοIntefax το βράδυ της Κυριακής της 9ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ίδια- γράφει του ουκρανικό δημοσίευμα- όλα τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν κανονικά.

Νωρίτερα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι στην Κριμαία σταμάτησαν να εκπέμπουν πολλά ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Ίντερφαξ,  αντί του πρώτου εθνικού καναλιού μεταδίδεται στην Κριμαία το ρωσικό κανάλι TNTκαι αντί ενός άλλου ουκρανικού, βγήκε στον αέρα το κανάλι «Звезда»- «Σταρ», της Αυτονομίας.

Το ουκρανικό δημοσίευμα αναφέρει (ίσως στα πλαίσια της προπαγάνδας) ότι στην Κριμαία υπάρχει πρωτοφανής λογοκρισία και ότι η κυβέρνηση της Αυτονομίας έχει επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στην ενημέρωση.

Μάλιστα- συνεχίζει το δημοσίευμα- στη Συμφερούπολη ξυλοκοπήθηκαν Ουκρανοί δημοσιογράφοι και καταστράφηκαν οι κάμερες και ο εξοπλισμός τους.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα