Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ «ΟΥΡΑ»…

wpid-20140930092755.jpgΤου Μιχάλη Τζανάκη

Κανείς δεν τολμά ν’ ανοίξει τη συζήτηση για τον θάνατο του συνταξιούχου σε κάποια απ’ τις ουρές του ΕΝΦΙΑ, που το τελευταίο διήμερο του Σεπτεμβρίου θύμισαν Κατοχικές ημέρες. Είναι «λαϊκίστικο» θα πει κάποιος, είναι «φτηνή» προπαγάνδα να γίνεται «εκμετάλλευση» του ατυχούς(;) περιστατικού θα πει κάποιος άλλος. Άλλωστε όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πέρασαν το εν λόγω διήμερο σ’ αυτές τις «ουρές» δεν είναι στατιστικά τουλάχιστον περίεργη και η «απώλεια»!!!

Ο αισχρότερος φόρος(;) που νομοθετήθηκε ποτέ, έκλεψε την «παράσταση» τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα, ΕΚΛΕΨΕ μερικά εκατομμύρια ευρώ, γιατί έτσι απαιτούν οι «μνημονιακές δεσμεύσεις» προς τους «δανειστές». Η ΚΛΟΠΗ, όταν είναι «κρατική», νομοθετείται, έστω κι αν δικαστικά καταδικάζεται, αφού κάποιο ΣΤΕ θα δικαιώσει εν τέλει το «έκτακτο μέτρο» δήμευσης (ο χαρακτηρισμός είναι του Παυλόπουλου).

Ένας θάνατος λοιπόν, που μπορεί να ήταν και τυχαίος!!! Υπερβολές, θα πείτε!! Οι «θάνατοι» είναι περισσότεροι πρέπει να ξέρουν οι μαριονέτες που κυβερνούν. Απλά αδυνατούν να καταλάβουν τι σημαίνει να είναι «στημένος» κάποιος που στερεί απ’ την οικογένειά του βασικά αγαθά, για να δώσει τα τελευταία του ευρώ στο νομοθέτη-νταβατζή που αποφασίζει ότι πρέπει να ζει για να πληρώνει, διαφορετικά δεν αξίζει να ζει. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον χαζοχαρούμενο υπουργό που συνήθως προαναγγέλλει τις «δύσκολες» διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» ότι θα άντεχαν πάνω από ένα λεπτό σε κάποια απ’ τις χιλιάδες «ουρές».

Δεν αφορά κανέναν από αυτούς ο θάνατος ενός συνταξιούχου, η αυτοκτονία ενός ανέργου, η μετανάστευση ενός επιστήμονα, η αγωνία ενός οικογενειάρχη, το άγχος ενός φοιτητή!!! Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ την Ελλάδα. Και μιλώντας για «Ελλάδα» αναφερόμαστε πρωτίστως στους Έλληνες. Οι άνθρωποι αυτοί, όχι μόνο έχουν να πληρώσουν τα ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι και οι μόνοι που μπορούν ν’ αγοράσουν κι αυτά που εκποιούνται ή δημεύονται από όσους δεν έχουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή κάποιο απ’ τους σχιζοφρενικούς φόρους που οι ίδιοι επιβάλλουν.

Όταν πριν 2-3 χρόνια άνοιξαν τα «Ενεχυροδανειστήρια» κάποιοι φωνάζαμε πως ζούμε ημέρες Κατοχής και χαρακτηριζόμασταν «γραφικοί». Οι κάδοι σκουπιδιών με ρακοσυλλέκτες, οι «ουρές» στις διανομές ζαρζαβατικών και φρούτων και εσχάτως οι «ουρές» στα «τοκογλυφικά» καταστήματα, τις τράπεζες- που είναι τα μόνα που «σώζονται» στ’ αλήθεια αυτήν την περίοδο- αποδεικνύουν πως η χώρα βρίσκεται σε «ασύμμετρη απειλή». Κι αυτή είναι δυστυχώς το πανάθλιο πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο που ΔΙΑΛΥΕΙ οριστικά την Ελλάδα!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα