Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Διαβήτης: Πως Να Τον Ελέγξετε Με 4 Απλούς Τρόπους

Ο διαβήτης μπορεί να ελεγθεί βελτιώνοντας την διατροφή σας και φυσικά θα πρέπει αυτό να γίνει πάντα υπο την επίβλεψη του γιατρού σας.
Να ελέγχετε συχνά τα επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, έτσι ώστε αυτά να μην υπερβαίνουν το συνιστώμενο επίπεδο. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για το πως να ελέγξετε τον διαβήτη με φυσικούς τρόπους. Οι συμβουλές αυτές αφορούν τον διαβήτη τύπου 2.



http://www.sidagi.gr/sites/default/files/imagecache/thumb_full_node/glyko1.jpg 

Τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε. Είναι πάντα προτιμότερο να αποφεύγονται ορισμένες τροφές εάν είστε διαβητικοί, όπως η ζάχαρη, τα γλυκά, τα σιρόπια, η γλυκόζη, η μαρμελάδα, η μελάσα, το παγωτό, το κέικ, τα μπισκότα, τις σοκολάτες, τα αναψυκτικά, το συμπυκνωμένο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα τηγανητά. Πρέπει επίσης να αποφεύγονται τα λίπη όπως το βούτυρο, και τα φυτικά έλαια. Την άσπρη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι πρέπει να τα μειώσετε πολύ. Αποφύγετε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το πρόχειρο φαγητό, και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Περιέχουν επιβλαβή συντηρητικά και πολύ αλάτι. Αποφύγετε επίσης όπως ανέφερα παραπάνω και τα αναψυκτικά γιατί περιέχουν πολλή ζάχαρη. Προσπαθήστε να μην συμπεριλάβετε στην διατροφή σας τα τηγανιτά. Για τους καπνιστές, το οξυγόνο στο σώμα είναι κατα πολύ μειωμένο σε σχέση με τους μη καπνιστές. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα να μεταφέρεται λιγότερο οξυγόνο σε όλο το σώμα για να μεταβολίσει τη γλυκόζη. Έτσι, θα πρέπει να αποφύγεται και το κάπνισμα.

http://www.espressonews.gr/sites/default/files/field/image/115j99k8563.jpg 

Τα τρόφιμα που πρέπει να περιορίσετε. Διαβήτης και πολύ αλάτι δεν πάνε μαζί. Οπότε θα πρέπει να το μειώσετε στο ελάχιστο. Αρκετό αλάτι περιέχουν τα λαχανικά και τα φρούτα που τρώμε. Μειώστε τα τρόφιμα ζωικής παραγωγής, ειδικά το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα αυγά. Μειώστε την καφεΐνη και το αλκοόλ. Μην πίνετε τσάι και καφέ πάνω από 2 φλιτζάνια την ημέρα. Προσπαθήστε να τα αντικαταστήσετε με το πράσινο τσάι ή τσάι από βότανα, όπως τσάι με μαϊντανό, τα οποία έχει αποδειχτεί ότι κάνουν καλό για τον διαβήτη.
Μην καταναλώνετε αλκοόλ με άδειο στομάχι. Το αλκοόλ με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ή υπογλυκαιμία. Τρόφιμα που θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο είναι, το μέλι και άλλα φυσικά σάκχαρα, όπως η ζάχαρη. Θυμηθείτε: αυτά πρέπει να καταναλώνονται σε πολύ μικρή ποσότητα. Οι αλατισμένοι ξηροοί καρποί, οι επεξεργασμένοι χυμοί και τα αυγά, πρέπει να είναι περιορισμένα. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με δημητριακά ολικής άλεσης, άγριο ρύζι και σόγια. Προσπαθήστε να τρώτε ψωμί ολικής αλέσεως αντί για άσπρο ψωμί. Το αποβουτυρωμένο γαλα και το κίτρινο τυρί που περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, να τα τρώτε με μέτρο. Μπορείτε επίσης να τα αντικαταστήσετε με το γιαούρτι. Τα θαλασσινά και τα ψάρια μπορούν επίσης να τρώγονται με μέτρο.

http://www.ofono.gr/content/data/multimedia/images/A-C/wmafai.jpg 

Τα τρόφιμα που πρέπει να τρώτε. Καταρχήν, να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Μια καλή διατροφή με φυσικά τρόφιμα συνιστάται. Τα ολικής αλέσεως, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν μια καλή διατροφή για τον διαβήτη. Τα λαχανικά μπορείτε να τα τρώτε σε μεγάλες ποσότητες. Έχει βρεθεί, ότι τα μαγειρεμένα τρόφιμα αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και καταστρέφουν πολλά ένζυμα και ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα. Να τρώτε τουλάχιστον πέντε φρούτα κάθε μέρα. Φρούτα όπως, το σταφύλι,το ρόδι, το βατόμουρο, η μπανάνα, τα μήλα, τα σύκα, τα μαύρα μούρα, τα ακτινίδια και τα εσπεριδοειδή είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον διαβήτη. Το αγγούρι, το μαρούλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ραπανάκι, η ντομάτα, το καρότο, το σπανάκι, τα γογγύλια και το λάχανο κάνουν επίσης πολύ καλό. Να πίνετε φυσικούς χυμούς φρούτων. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η κατανάλωση τροφών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που μειώνουν την ανάγκη για ινσουλίνη. Απελευθερώνουν αργά αργά την ενέργεια στο σώμα. Επίσης, έχει βρεθεί ότι μειώθηκε ο διαβήτης, σε άτομα που έτρωγαν τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, αφού έχουν περισσότερο χρώμιο και, το χρώμιο είναι πολύ καλό για τα άτομα με διαβήτη. Να τρώτε πολλά τρόφιμα πλούσια σε κάλιο όπως τα ωμά φιστίκια, τις ντομάτες, τις μπανάνες, τα πεπόνια, τα ξερά μπιζέλια, τις πατάτες, το μηλόξυδο, το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, το σιτάρι, αλλά να μην παίρνετε συμπληρώματα καλίου. Συμπεριλάβετε διαλυτές φυτικές ίνες στα γεύματά σας, όπως το κριθάρι, τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα ξερά φασόλια, τα μαυρομάτικα φασόλια, τα μπιζέλια, τα δημητριακά, τα ρεβίθια, τις φακές και το καλαμπόκι, αφού βοηθούν σημαντικά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Προϊόντα σόγιας όπως γάλα σόγιας, σκόνη σόγιας κλπ είναι επίσης πολύ καλά. Μπορείτε να τρώτε ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως. Όταν τρώτε πολλή ψωμί, δημητριακά και λαχανικά, θα προσλαμβάνει ο οργανισμός αρκετό άμυλο, που είναι πολύ ευεργετικό για το διαβήτη. Οι αδιάλυτες ίνες, βρίσκονται στο πίτουρο (πίτουρο βρώμης, πίτουρο σιταριού), στο ψωμί ολικής αλέσεως, στα δημητριακά ολικής αλέσεως και στους ξηρούς καρπούς, αφού βοηθούν στον καθαρισμό του εντέρου.

http://www.isoropia.gr/cms/uploads/image_03.jpg 

Πράγματα που πρέπει να κάνετε. Ο έλεγχος του βάρους σας είναι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία του διαβήτη. Η άσκηση βελτιώνει την απόκριση στην ινσουλίνη από το σώμα. Ξεκινήστε ένα  πρόγραμμα άσκησης μόνο με τη συμβουλή του γιατρού σας. Το περπάτημα, το τρέξιμο και το κολύμπι είναι επίσης καλά. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει πολύ. Για την ανακούφιση από το στρες κάντε διαλογισμό μία φορά την ημέρα για 10 έως 40 λεπτά. Είναι επίσης ευεργετικά και για όλη την υγεία του σώματος.




Ο διαβήτης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο και, η σωστή διατροφή έχει πολύ θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τον έλεγχό του.


dimiwise

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα