Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Τα εκχυλίσματα από Πεκάν μπορούν να προσφέρουν βιολογική αντιμικροβιακή επιλογή για το κρέας

ekxylismata-pekan-prosferoun-viologiki-antimikroviaki-epilogi-kreasΜια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Food Science δείχνει ότι τα εκχυλίσματα από πεκάν (είδος ξηρών καρπών) μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην προστασία των κρεάτων από την ανάπτυξη Listeria.

Έρευνα

Οι παραγωγοί και οι μεταποιητές του USDA των πιστοποιημένων βιολογικών τροφίμων χρειάζονται κατάλληλες οργανικές αντιμικροβιακές ουσίες. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές θέλησαν να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν τις φυσικές αντιμικροβιακές ουσίες που προέρχονται από ένα φυσικό υποπροϊόν, βιολογικά πεκάν.

Τα άψητα και ψημένα βιολογικά πεκάν υποβλήθηκαν σε εκχύλιση χωρίς διαλύτη για την παραγωγή αντιμικροβιακών ουσιών που ελέγχθηκαν έναντι της Listeria spp. και του L. Monocytogenes για να καθορίσουν τις ελάχιστες ανασταλτικές συγκεντρώσεις (MIC) των αντιμικροβιακών.
Η αποτελεσματικότητα των εκχυλισμάτων πεκάν εξετάστηκε περαιτέρω χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο σύστημα δερμάτων πουλερικών και η παρεμπόδιση αύξησης των κυττάρων listeria παρέμεινε πάνω στο πρότυπο δερμάτων που μετρήθηκαν ποσοτικά.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα εκχυλίσματα χωρίς διαλύτες από πεκάν ανέστειλαν τις πιέσεις από τα στελέχη της Listeria κατά 0,38%. Οι δοκιμές αντιμικροβιακής αποτελεσματικότητας σε ένα πρότυπο δέρμα πουλερικών σημείωσαν περίπου μείωση 2 log του εμβολιασμένου μείγματος κοκτέιλ των στελεχών Listeria όταν χρησιμοποιήθηκαν εκχυλίσματα πεκάν. Τα εκχυλίσματα παρήγαγαν επίσης,μεγαλύτερη από 4 log μείωση των αυτοχθόνων βακτηρίων που προκαλούν αλλοιώσεις στο δέρμα κοτόπουλου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «τα εκχυλίσματα πεκάν» μπορεί να αποδειχθούν πολύ αποτελεσματική εναλλακτική λύση ως αντιμικροβιακά, κατά των παθογόνων παραγόντων των τροφίμων και να αυξήσουν τη ζήτηση για αποτελεσματικές φυσικές αντιμικροβιακές ουσίες για χρήση στη βιολογική επεξεργασία του κρέατος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα