Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Γι' αυτό τους θέλει ο οργα(νι)σμός σου


Αν κάποιος ρωτήσει μια γυναίκα γιατί θέλει να φτάνει σε οργασμό, το πιθανότερο είναι να γελάσει και να απαντήσει το αυτονόητο: για την απόλαυση.

Δε το βγάλαμε από το μυαλό μας, οι ειδικοί τα λένε: Το σώμα μας γυμνάζεται, οι ορμόνες της καλής διάθεσης κάνουν πάρτι και εμείς γινόμαστε πιο ήρεμες.

Ορίστε λοιπόν, τα 9 καλά που έχει ο οργασμός. Και μιλάμε για τον πραγματικό φυσικά, μην παρεξηγούμαστε.

Βοηθά την κυκλοφορία του αίματος

Οι οργασμοί αυξάνουν την κυκλοφορία στο αίμα και έτσι αυτό συνεχίζει να κυκλοφορεί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστοί σε αυτή την περιοχή σφύζουν από υγεία.

Είναι μια μορφή άσκησης

Αν και (δυστυχώς) δε μπορεί να θεωρηθεί ως εναλλακτικός τρόπος καθημερινής άσκησης, το σεξ και η κορύφωση δημιουργούν μια αξιόλογη καρδιαγγειακή δραστηριότητα. Οι παλμοί αυξάνονται, η πίεση ανεβαίνει και η αναπνευστική λειτουργία επιταχύνεται. Επιπλέον, εκκρίνονται ενδορφίνες.

Ανεβάζει την διάθεση

Αν αισθάνεσαι υποτονικά, ένας οργασμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Εκτός από τις ενδορφίνες, ο οργανισμός εκκρίνει επίσης ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη. Και οι τρεις αυτές ορμόνες έχουν την ιδιότητα να ανεβάζουν τη διάθεση.
Βοηθάει στον ύπνο

Με καλό σεξ, έχεις τον ύπνο στο τσεπάκι. Η κορύφωση αποτελεί ένα φυσικό καταπραϋντικό και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 30% των γυναικών το χρησιμοποιούν για όνειρα γλυκά.

Διατηρεί το μυαλό σε καλή φόρμα

Δεν γυμνάζεται μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό, με τον οργασμό. Όπως έχουν παρατηρήσει οι επιστήμονες, κατά την διάρκεια του, ο γυναικείος εγκέφαλος χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο οξυγόνο από ότι συνήθως και αυτό σημαίνει... φρεσκάδα.

Σταματάει τον πόνο

Η ηδονή σταματάει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και κράμπες περιόδου παραλύουν από την ευχαρίστηση. Ειδικά για τους πόνους περιόδου, οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι συσπάσεις του οργασμού, βοηθούν στο σπάσιμο των θρόμβων και έτσι στην ανακούφιση από τον πόνο.

Διώχνει το άγχος

Θα διαπιστώσεις πολλές φορές όταν έχεις στρες, ότι δεν ασχολείσαι μόνο με ένα πράγμα αλλά με πολλά περισσότερα, που σε πνίγουν. Ε, στο σεξ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και αυτόματα λες αντίο στο άγχος. Συγκεντρώνεσαι στη... μάχη του οργασμού και όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.
Χαρίζει φυσική λάμψη


Αυτή η λάμψη που λένε ότι έχουμε μετά το σεξ, οφείλεται στην ορμόνη DHEA (δεϋδροπιανδροστερόνη). Η συγκεκριμένη λοιπόν ορμόνη που εμφανίζει υψηλά ποσοστά κατά τη διάρκεια του σεξ και του οργασμού, μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται και να είναι πιο υγιές.

Βοηθά στην καλή ψυχική υγεία

Μια γυναίκα που ξέρει πως λειτουργεί το σώμα της και μπορεί να αντλήσει ευχαρίστηση, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τα πάει πολύ καλύτερα στις σχέσεις της, παίρνοντας καλύτερες αποφάσεις. Με λίγα λόγια, δεν έχει πολλά βάσανα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα