Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

Αυτό που ονομάζουμε έρωτα, στην πραγματικότητα είναι ένα ολόκληρο φάσμα του σχετίζεσθαι, που φθάνει από τη Γη στον ουρανό.
Σε πιο γήινο επίπεδο, ο έρωτας είναι σεξουαλική έλξη. Πολλοί από μας μένουν κολλημένοι εκεί, επειδή η διαπαιδαγώγησή μας έχει φορτώσει τη σεξουαλικότητά μας με ένα σωρό προσδοκίες και απωθημένα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το σεξουαλικό έρωτα είναι ότι ποτέ δεν κρατάει. Μόνο αν αποδεχθούμε το γεγονός αυτό, μπορούμε να το γιορτάσουμε γι' αυτό που είναι στ' αλήθεια, να το καλωσορίσουμε όταν συμβαίνει και να το αποχαιρετίσουμε με ευγνωμοσύνη όταν τελειώνει.
 Έτσι, καθώς ωριμάζουμε, μπορούμε να αρχίσουμε να βιώνουμε τον έρωτα που υπάρχει πέρα από τη σεξουαλικότητα και τιμά τη μοναδική ατομικότητα του άλλου. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι ο σύντροφός μας συχνά λειτουργεί σαν καθρέπτης, αντικατοπτρίζοντας αόρατες όψεις του βαθύτερου εαυτού μας και βοηθώντας μας να γίνουμε ολόκληροι.
 Αυτός ο έρωτας βασίζεται στην ελευθερία, όχι στην προσδοκία ή στην ανάγκη. Τα φτερά του μας πηγαίνουν όλο και ψηλότερα προς την παγκόσμια Αγάπη που βιώνει τα πάντα σε ένα!


Τρία πράγμα να θυμόμαστε: Η κατώτατη Αγάπη είναι το σεξ. Είναι σωματικό. Ο ανώτατος εξευγενισμός της Αγάπης είναι η συμπόνια. Το σεξ είναι κάτω από την Αγάπη, η συμπόνια είναι πάνω από την Αγάπη, η Αγάπη βρίσκεται ακριβώς στη μέση.

Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι έρωτας. Οι ενενήντα εννέα στους εκατό ανθρώπους, δυστυχώς νομίζουν ότι η σεξουαλικότητα είναι έρωτας. Δεν είναι! Η σεξουαλικότητα είναι πολύ ζωώδης. Σίγουρα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έρωτα, αλλά δεν είναι πραγματικός έρωτας, είναι απλώς και μόνο μία δυνατότητα...

Αν γίνεις συνειδητός και ξύπνιος, διαλογιστικός, τότε το σεξ μπορεί να μεταμορφωθεί σε έρωτα. Και αν η διαλογιστικότητά σου γίνει ολοκληρωτική, απόλυτη, ο έρωτας μπορεί να μεταμορφωθεί σε συμπόνια. Το σεξ είναι ο σπόρος, ο έρωτας είναι το λουλούδι, η συμπόνια είναι το άρωμα.

Ο Βούδας όρισε τη συμπόνια ως "αγάπη συν διαλογισμό". Όταν ο έρωτάς σου δεν είναι μόνο ένας πόθος για τον άλλον, όταν ο έρωτάς σου δεν είναι μόνο ανάγκη, όταν ο έρωτάς σου είναι μοίρασμα, όταν ο έρωτάς σου δεν είναι ζητιάνου, αλλά αυτοκράτορα, όταν ο έρωτάς σου δεν ζητάει αντάλλαγμα, αλλά είναι έτοιμος μόνο να δώσει - να δώσει για τη χαρά του δοσίματος και μόνο - τότε πρόσθεσε το διαλογισμό και θα αναδυθεί αγνό άρωμα. Αυτό είναι συμπόνια. Η συμπόνια είναι το υψηλότερο φαινόμενο.

OSHO


Ο Osho μας έδωσε τον ορισμό της πραγματικής, της Συμπαντικής Αγάπης με τον καλύτερο τρόπο.
Θα σταθώ σε κάποια σημεία που αξίζει να συζητηθούν:

" Έτσι, καθώς ωριμάζουμε, μπορούμε να αρχίσουμε να βιώνουμε τον έρωτα που υπάρχει πέρα από τη σεξουαλικότητα και τιμά τη μοναδική ατομικότητα του άλλου. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι ο σύντροφός μας συχνά λειτουργεί σαν καθρέπτης, αντικατοπτρίζοντας αόρατες όψεις του βαθύτερου εαυτού μας και βοηθώντας μας να γίνουμε ολόκληροι. "

Αυτή είναι μία δυνατή αλήθεια! Και ισχύει ειδικά, όταν ο σύντροφός μας βρίσκεται στην ίδια ενεργειακή συχνότητα με εμάς. Είναι πραγματικά μοναδικό το να μπορούμε να "δούμε" τον εαυτό μας μέσα από τον άλλον... όμως, σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μεγάλη ψυχική και νοητική ωριμότητα, ώστε να μπορέσουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να βελτιωθούμε!
" Αυτός ο έρωτας βασίζεται στην ελευθερία, όχι στην προσδοκία ή στην ανάγκη. Τα φτερά του μας πηγαίνουν όλο και ψηλότερα προς την παγκόσμια Αγάπη που βιώνει τα πάντα σε ένα! "

Η πραγματική, η αληθινή Αγάπη δε διαφέρει από τη Συμπαντική! Όταν υπάρχει προσδοκία ή ανάγκη, τότε δε μιλάμε για Αγάπη, αλλά για βόλεμα και συμφέρον. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ιδίωμα της εποχή μας, γιατί ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από τη Θεϊκή Ενέργεια, τις αξίες και τα υψηλά ιδεώδη...
" Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι έρωτας. Οι ενενήντα εννέα στους εκατό ανθρώπους, δυστυχώς νομίζουν ότι η σεξουαλικότητα είναι έρωτας. Δεν είναι! Η σεξουαλικότητα είναι πολύ ζωώδης. Σίγουρα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έρωτα, αλλά δεν είναι πραγματικός έρωτας, είναι απλώς και μόνο μία δυνατότητα... "

 Η σεξουαλικότητα είναι η απόρροια του έρωτα! Σεξουαλικότητα δίχως έρωτα, είναι ένας μηχανισμός απώλειας ενέργειας, ενώ στην αντίθετη περίπτωση είναι ένας μηχανισμός έκλυσης ενέργειας. Μόνο... που πολύ λίγοι το γνωρίζουν αυτό!
" Ο Βούδας όρισε τη συμπόνια ως "αγάπη συν διαλογισμό". Όταν ο έρωτάς σου δεν είναι όνο ένας πόθος για τον άλλον, όταν ο έρωτάς σου δεν είναι μόνο ανάγκη, όταν ο έρωτάς σου είναι μοίρασμα, όταν ο έρωτάς σου δεν είναι ζητιάνου, αλλά αυτοκράτορα, όταν ο έρωτάς σου δεν ζητάει αντάλλαγμα, αλλά είναι έτοιμος μόνο να δώσει - να δώσει για τη χαρά του δοσίματος και μόνο - τότε πρόσθεσε το διαλογισμό και θα αναδυθεί αγνό άρωμα. Αυτό είναι συμπόνια. Η συμπόνια είναι το υψηλότερο φαινόμενο. "

Εδώ δεν έχω να προσθέσω κάτι, απλά να κάνω μία ευχή... Είθε όλοι οι άνθρωποι της γης κάποια μέρα να νιώσουν αυτό το Συμπαντικό συναίσθημα, για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο!!!

Παραμυθενιο Ξωτικο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα