Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Διαλογισμός: η Γέφυρα μεταξύ Ψυχής και Προσωπικότητας

Ouranio Toxo

Η αναγνώριση της δυαδικότητας της ανθρώπινης φύσης παράγει, αναπόφευκτα, την πρόθεση να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής, γιατί η ψυχή πάντα αναζητά τη συνειδητή ένωση με την επισκιαζόμενη προσωπικότητα. Αν και η συγκινησιακή έφεση αποτελεί το κίνητρο, η αληθινή εργασία της οικοδόμησης της γέφυρας πραγματοποιείται στο νοητικό πεδίο, βάσει της ικανότητας να ελέγχουμε το νου με την εξάσκηση σε τακτικό διαλογισμό.
Ο διαλογισμός εγκαθιστά μια σχέση μεταξύ της ψυχής και της προσωπικότητας. Είναι μια συνεργατική σχέση, που εντέλει οδηγεί στη συγχώνευση ψυχής-προσωπικότητας. Το έργο στηρίζεται στην απλή παρατήρηση ότι η ενέργεια ακολουθεί και προσαρμόζεται στη σκέψη. Η ορθή χρήση της δύναμης της διάνοιας μπορεί να επιτύχει οποιοδήποτε σκοπό, καλό ή όχι τόσο καλό. Ο αποκρυφιστικός διαλογισμός απαιτεί μια συγκεντρωμένη διάνοια, την ικανότητα της ενόρασης, την ικανότητα να κατασκευάζουμε σκεπτομορφές και να χρησιμοποιούμε τη δημιουργική φαντασία, καθώς και μια ακριβή αντίληψη της πρόθεσης της ψυχής.

Αυτός ο τύπος διαλογισμού εξυψώνει την ποιότητα της ζωής. Δημιουργεί ένα φωτισμένο δρόμο για τη σχέση και την επικοινωνία μεταξύ του υποκείμενου βασιλείου της ψυχής και της αντικειμενικής της έκφρασης – της προσωπικότητας. Καθώς η προσωπικότητα προσαρμόζεται και υποτάσσεται στην κυριαρχία της ψυχής, θεωρώντας την τον πραγματικό Εαυτό, απολυτρώνεται από το φως και την ενέργεια της ψυχής και όλες οι πτυχές της ζωής στο φυσικό πεδίο ακτινοβολούν και ανυψώνονται.
Η Αξία της Ευθυγράμμισης
Ο διαλογισμός είναι, ή θα έπρεπε να είναι, μια βαθιά πνευματική εμπειρία. Οδηγεί σε ορθή σχέση με το Θεό και σε ορθές ανθρώπινες σχέσεις στην καθημερινή ζωή. Είναι ουσιαστικά το υπέρτατο μέσο, για την εδραίωση ευθυγράμμισης όλων των διαφορετικών όψεων της πλανητικής ζωής, οι οποίες, από την οπτική γωνία της συνείδησης και της μορφής, μοιάζουν να είναι χωρισμένες.
Ο δημιουργικός διαλογισμός ξεκινά με την άσκηση της ευθυγράμμισης και καταλήγει στη βαθύτερη, εκτενέστερη και περισσότερο διαρκή ευθυγράμμιση μεταξύ του διαλογιζόμενου και όλου του περιβάλλοντος. Η ευθυγράμμιση φέρνει σε συμφωνία μεταξύ τους διάφορα επίπεδα και καταστάσεις της συνείδησης ή ρυθμίζει την ορθότητα της σχέσης τους.
Στο διαλογισμό η ευθυγράμμιση συντελείται μεταξύ του νοητικού σώματος – της διάνοιας, της συναισθηματικής / αισθαντικής φύσης – της καρδιάς, του αιθερικού σώματος ή του σώματος της ενέργειας και του φυσικού εαυτού. Όταν αυτά συγχωνευτούν σε μια ενότητα, μπορούν να ευθυγραμμιστούν με την ίδια την ψυχή, τον πνευματικό Εαυτό. Έτσι δημιουργείται μια δίοδος επικοινωνίας που ενώνει τον εγκέφαλο, την καρδιά, το νου και την ψυχή. Η ζωτική ενέργεια της ψυχής, με τη δύναμη να φωτίζει και να εμπνέει, μπορεί τότε να ξεχυθεί σε δραστηριότητα, επηρεάζοντας σαρωτικά κάθε όψη της καθημερινής ζωής.
Σε αυτή τη διαδικασία, η δραστήρια αρχή είναι η διάνοια. Η διάνοια βλέπει, οραματίζεται, συγκεντρώνει την αναγκαία ενέργεια και εστιάζεται στην απαραίτητη στάση. Χωρίς, κατ’ ανάγκη, να έχουμε πλήρη συνείδηση των αποτελεσμάτων, η διάνοια μπορεί να δράσει θριαμβευτικά ως εάν να είχε γίνει η πραγματική ευθυγράμμιση. Η συνεπής επανάληψη και η εστιασμένη προσοχή παρέχουν την εποικοδομητική υποδομή.
Όταν επιτευχθεί συνειδητά, η ουσιαστική ευθυγράμμιση είναι πάντα παρούσα: με μιας στιγμής μόνο προσανατολισμένη σκέψη ενεργοποιείται ως δραστήριο συστατικό της σχέσης μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής ζωής.
πηγή: http://www.lucistrust.org/el/arcane_school/meditation/the_science_of_meditation

enorasis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα