Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Εργασιακός Μεσαίωνας στην Ελλάδα – Πληρώνουν τους υπαλλήλους σε είδος – Απίστευτα παραδείγματα από τη ΓΣΕΕ



- Εργαζόμενοι πληρώνονται με ένα πιάτο φαγητό ή ένα κρεβάτι σε ξενοδοχείο
- “Νόμος” η πληρωμή μέρους του μισθού με κουπόνια για super market
- Προσλήψεις νέων κάτω των 25 ακόμη και με 180 ευρώ το μήνα!

Η εκμετάλλευση των ανέργων δεν έχει όρια. Τα στοιχεία της ΓΣΕΕ σοκάρουν. Στην Ελλάδα του 2014 για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους το ημερολόγιο έχει γυρίσει εκατοντάδες χρόνια πίσω. Οι συνθήκες είναι αδιανόητες.

Ακόμη και μεγάλες (κατά τα άλλα) επιχειρήσεις έχουν κάνει “νόμο” την πληρωμή μέρους του μισθού, το ένα τρίτο στις περισσότερες περιπτώσεις, σε είδος. Με κουπόνια super market δηλαδή αντί χρημάτων



Μάλιστα έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι αντί μισθού λαμβάνουν φαγητό μια ή δύο φορές την ημέρα ή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο και μάλιστα ως αμοιβή για 8ωρη εργασία 25 ή και 30 ημέρες τον μήνα

Εκατοντάδες είναι οι επιχειρήσεις που καταβάλουν τους μισθούς ανά τρίμηνο ενώ χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που καταβάλουν έναντι μισθού ένα μικρό ποσό.

Ακόμη περισσότερες είναι αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις που καθυστερούν μισθούς από 3 ως και 9 ή 12 μήνες ενώ οι εργαζόμενοι εργάζονται κανονικά επί 8ωρο την ημέρα.

Ταυτόχρονα χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που παρανόμως δεν λαμβάνουν τα δώρα ή το επίδομα άδειας. Μάλιστα σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί φτάνουν το 1.000.000

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τους νέους ως 25 ετών καθώς εμφανίζονται φαινόμενα όπου υπογράφονται ως και μηνιαίες συμβάσεις με αμοιβή 180 ευρώ το μήνα για 4ωρη απασχόληση, αμοιβή που μεταφράζεται σε μόλις 2,25 ευρώ την ημέρα.

Ενδεικτικό μάλιστα της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι και το γεγονός ότι από τις 423.000 χιλιάδες αναγγελίες προσλήψεων οι 140.000 αφορούν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 50.000 σε απασχόληση εκ περιτροπής.

newsit


tokoutsavaki

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα