Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ανακαλύφθηκε η Πρώτη Χριστιανική Εκκλησία


                                          Η είσοδος της υπόγειας εκκλησίας

Μάιος 6, 2014.

Από το Κέντρο Αρχαιολογικών Ερευνών της Ιορδανίας έγινε γνωστό ότι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την «πρώτη χριστιανική εκκλησία στον κόσμο».

Η ανακάλυψη έγινε τη Δευτέρα στο χωριό Ριχάμπ, που βρίσκεται 40 χλμ βόρεια-ανατολικά του Αμμάν- πρωτεύουσα της Ιορδανίας.


Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πρόκειται για χριστιανικό ναό που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ του 33 και 70 μ.Χ και εντοπίστηκε κάτω από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Ριχάμπ, όπου τα θεμέλια του ναού ήταν η πρώτη χριστιανική εκκλησία.

                                             Το εσωτερικό της εκκλησίας


Οι αρχαιολόγοι τονίζουν ότι οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ την εποχή των διώξεων,  σε όσους ομολογούσαν ότι πιστεύουν στη νέα θρησκεία, και κατέφυγαν στην περιοχή αυτή της βόρειας Ιορδανίας, όπου εκτελούσαν τα τελετουργικά τους στην υπόγεια εκκλησία.

Στα θεμέλια της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, εντοπίστηκε το σπήλαιο, στο οποίο υπάρχει μια αψίδα  και αρκετά λίθινα καθίσματα κληρικών.

Το υπουργείο Τουρισμού της Ιορδανίας έχει ανακοινώσει σχέδια για να χρησιμοποιήσει αυτήν την ανακάλυψη ως πόλο έλξης τουριστών στη χώρα, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα (κάτω).

mikres-ekdoseis


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα