Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πώς να φροντίζεις και να αποθηκεύεις σωστά τα εργαλεία του κήπου



Είτε έχεις κήπο είτε λίγες γλάστρες στο μπαλκόνι, δεν έχει σημασία. Σίγουρα αγαπάς τα φυτά σου και θέλεις να τα φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο, όσα και αν είναι. Και σαν καλός κηπουρός θα έχεις φυσικά και τα ανάλογα εργαλεία. Δες πώς πρέπει να τα συντηρείς σωστά, ώστε να είναι πάντα έτοιμα προς χρήση:

  1. Όταν τελειώνεις τις κηπουρικές εργασίες, να ξεπλένεις καλά τα εργαλεία και να τα σκουπίζεις με ένα στεγνό πανί. Πριν τα βάλεις στη θέση τους, να περνάς τις λάμες τους με ένα πανί ελαφρά βουτηγμένο σε μηχανέλαιο, για να μη σκουριάσουν.
  2. Εναλλακτικά, όταν αποθηκεύεις τα εργαλεία σου, μπορείς να ντύνεις τις λάμες τους με ένα φίλτρο του καφέ, το οποίο απορροφά την υγρασία του αποθηκευτικού χώρου και αποτρέπει τη δημιουργία σκουριάς ή να τα φυλάς μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών, στο οποίο θα σκορπίσεις ναφθαλίνη.
  3. Αν παρόλα αυτά τα εργαλεία σκουριάσουν, τρίψε τα με ένα κομμένο κρεμμύδι πασπαλισμένο με ζάχαρη και θα καθαρίσουν.
  4. Αν διαθέτεις τσουγκράνες, τσάπες και φτυάρια, φρόντισε πού και πού να τα απολυμαίνεις με χλωρίνη. Για να τα συντηρείς, να βουτάς τα μεταλλικά τους μέρη μέσα σε ένα κουτί με άμμο, το οποίο θα έχεις ποτίσει με λίγο μηχανέλαιο και να τα αφήνεις εκεί μέχρι την επόμενη χρήση.
  5. Να θυμάσαι να μην αφήνεις το λάστιχο ποτίσματος εκτεθειμένο στον ήλιο, γιατί θα ξεραθεί και θα φθαρεί γρηγορότερα. Golden Magazine
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα