Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το σεξ ή το συναίσθημα μας οδηγεί στο γάμο;


Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το σεξ ή το συναίσθημα σας οδηγούν στα σκαλιά της εκκλησίας; Αν ναι σκεφτείτε τι σας επηρέασε στην απάντηση που δώσατε. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι πρωτίστως η ηλικία των ερωτηθέντων.
Έτσι, ένας τριαντάρης θα απαντούσε το συναίσθημα και ένας νεότερος ίσως σας ξάφνιαζε με την αμεσότητα του, πως κανένα από τα δύο δε θα τον οδηγούσε να κάνει αυτό το βήμα, γιατί δεν το θεωρεί απαραίτητο και κάποιος τρίτος ίσως έλεγε το σεξ.

Οι εποχές και οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει. Ο γάμος δεν είναι ο τελικός προορισμός ενός σύγχρονου ζευγαριού. Η αλήθεια είναι πως ζούμε μια μεταβατική φάση, όσον αναφορά το θεσμό του γάμου. Το οποίο δεν είναι απαραίτητα θετικό. Τα ζευγάρια σήμερα ζούνε πλέον ένα αρκετό διάστημα μαζί, επιθυμώντας να γνωρίσουν πρώτα καλύτερα ο ένας τον άλλον. Ολοκληρώνουν τη σχέση τους, αποκτούν παιδιά και όλα αυτά πολύ πριν ανέβουν τα σκαλοπάτια της εκκλησίας.
Ως επί το πλείστον, η εποχή μας είναι πολύ χαλαρή και ελαστική σε αυτά τα ζητήματα, κάτι που πριν από κάποια χρόνια θα ήταν αδιανόητο.
Το 50% των ζευγαριών που παντρεύονται τερματίζουν το γάμο τους. Επιπλέον τα μισά από αυτά τα ζευγάρια χωρίζουν στα πρώτα δύο με τρία χρόνια του γάμου τους. Στην ουσία πολλοί ξεκινούν χωρίς πραγματικά να διερωτηθούν, τι ακριβώς επιθυμούν από το σύντροφό τους, ή από το γάμο τους. Άλλοι πάλι θεωρούν πως με ένα προγαμιαίο συμβόλαιο θα διασφαλίσουν την εξέλιξη του γάμου τους.
Ωστόσο αυτό που είναι πιο σημαντικό για να ανθίσει και να κρατήσει ένας γάμος, εκτός από τα αμοιβαία συναισθήματα, είναι τι περιβάλλον. Αυτό ασκεί σημαντική επιρροή σε όλα τα ζευγάρια.
Η απώλεια της δουλειάς, ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, ή η μετακίνηση του μαγαζιού σε ένα άγνωστο μέρος γεννούν απαιτήσεις και φορτίζουν με στρες το ζευγάρι.
Η απόλαυση, μέσα σε αυτό το πνεύμα και το σεξ, η καλή και εύκολη ζωή, ο καπιταλισμός, είναι οι πρωταγωνιστές της σύγχρονης καθημερινότητας. Σε όλα αυτά ένας γάμος που στηρίζεται στην καλή σεξουαλική ζωή και μόνο, δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Το σεξ είναι πλέον πανταχού παρόν, δεν νοείτε πλέον επιτυχημένη διαφήμιση χωρίς κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο.
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η κατάλληλη αντισύλληψη, μέθοδοι και τρόποι για καλύτερη απόλαυση, όλα αυτά υπάρχουν απλόχερα δίπλα μας. Αυτό που κυρίως πάσχει και είναι κρίμα, είναι το αγνό συναίσθημα, είναι το καθαρό βλέμμα και το αγνό χάδι.
Ένας γάμος που θα στηρίζεται και στα δύο έχει πολύ πιο καλές πιθανότητες να επιβιώσει, ακόμα και σε αυτή την εποχή.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα