Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι όμορφες γυναίκες κάνουν τους άνδρες να τα χάνουν


Σύμφωνα με έρευνα Καναδών ψυχολόγων, οι άνδρες χάνουν την ικανότητα να επιλέγουν αυτό που τους συμφέρει περισσότερο, μπροστά στη θέα όμορφων γυναικών.
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στο πείραμα του Πανεπιστημίου του Χάμιλτον κλήθηκαν να κοιτάξουν σε μια οθόνη υπολογιστή πρόσωπα του αντίθετου φύλου. Στη συνέχεια τους δόθηκαν δύο επιλογές: είτε να αμοιφθούν με 15 έως 35 δολάρια την αμέσως επόμενη ημέρα, είτε με 50 έως 75 δολάρια έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που είχαν κοιτάξει όμορφες γυναίκες προτίμησαν τη λιγότερο συμφέρουσα επιλογή της άμεσης αμοιβής, ενώ όσοι είχαν δει γυναίκες μέτριας εμφάνισης μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τη λογική τους.
Η γυναικεία λογική, αντίθετα, δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τη γοητεία του αντίθετου φύλου.
Όπως εξηγεί η ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού New Scientist, στόχος της ομάδας της Δρ Μάργκο Ουίλσον ήταν να μελετήσει την επίδραση της σεξουαλικής διέγερσης σε ένα ψυχολογικό φαινόμενο που ονομάζεται «παράβλεψη του μέλλοντος» (discounting the future).

Όλα τα ζώα εκδηλώνουν αυτή την τάση: προτιμούν τα οφέλη του τύπου «εδώ και τώρα» παρά οφέλη που θα έρθουν στο μέλλον, έστω και μεγαλύτερα.

Ακόμα και στον άνθρωπο, η άμεση καταβολή ενός ποσού είναι προτιμότερη από την καταβολή του ίδιου ποσού αργότερα στο μέλλον. Όταν όμως η μελλοντική αμοιβή είναι πολύ υψηλότερη, η λογική υποδεικνύει ότι είναι καλύτερα κανείς να περιμένει.

Η λογική αυτή σκέψη διαταράσσεται σε ορισμένους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα σε χρήστες ναρκωτικών, που προτιμούν μια μικρή ποσότητα ναρκωτικού εδώ και τώρα από μια μεγαλύτερη ποσότητα στο μέλλον.

Φαίνεται όμως ότι και η γοητεία λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο. Όπως αναφέρει η Δρ Ουίλσον: «Δεν έχουμε διαλευκάνει τους ψυχολογικούς μηχανισμούς στους οποίους οφείλονται τα αποτελέσματά μας. Αλλά υποθέτουμε ότι η θέα όμορφων γυναικών ήταν μέτρια διεγερτική, πυροδοτώντας νευρικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με το σεξουαλικό οπορτουνισμό».
Άλλοι ερευνητές δίνουν μια διαφορετική, εξελικτική εξήγηση στο φαινόμενο: όταν υπάρχει η πιθανότητα να έχει κανείς μια πολύ όμορφη σύντροφο, ίσως αξίζει να διακυνδυνεύσει να παραβλέψει την άμεσα διαθέσιμη, αλλά λιγότερο γοητευτική εναλλακτική λύση.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα