Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Θηλυκή δεκτικότητα




«Γνωρίζουμε πώς να δρούμε. Αυτός είναι ο θετικός, ο επιθετικός, ο αντρικός τρόπος.
Και υπάρχει μια άλλη προσέγγιση, πιο λεπτή, πιο απαλή, πιο θηλυκή: Το να είσαι αφημένος, παραδομένος και να επιτρέπεις στην ύπαρξη να ρέει μέσα από σένα. Αυτό είναι δράση χωρίς δράση. Με μια έννοια, αυτό είναι κάτι αρνητικό, επειδή δεν κάνεις τίποτα.
Καθισμένος σιωπηλά, χωρίς να κάνεις τίποτα, η άνοιξη έρχεται και το χορτάρι μεγαλώνει από μόνο του.
Αυτό είναι το μυστικό του πραγματικού διαλογισμού: Να κάθεσαι σιωπηλά, χωρίς να κάνεις τίποτα. Περιμένεις… περιμένεις υπομονετικά.
Περιμένεις, έχοντας βαθιά εμπιστοσύνη ότι η ύπαρξη σε φροντίζει, ότι όποτε είσαι έτοιμος και ώριμος, θα γεμίσεις με αγάπη, ότι η αγάπη θα σε πλημμυρίσει.
Η άνοιξη έρχεται… Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εποχή για το κάθε τι. Δεν μπορείς να το έχεις πριν της ώρας του. Πρέπει προηγουμένως να φθάσεις σε μια συγκεκριμένη ωριμότητα.»


«Όταν ακούς, γίνεσαι πέρασμα, γίνεσαι δεκτικός, παθητικός, γίνεσαι μήτρα, γίνεσαι θηλυκός. Και για να φτάσει κανείς, πρέπει να γίνει θηλυκός.
Δεν μπορείς να φθάσεις στο Θεό σαν επιθετικός εισβολέας, σαν κατακτητής. Μπορείς να φθάσεις στο Θεό – ή καλύτερα ο Θεός μπορεί να φθάσει σε εσένα – μόνο όταν είσαι δεκτικός, μια θηλυκή δεκτικότητα. Όταν γίνεσαι γιν, δεκτικότητα, ανοίγει η πόρτα.»


Osho - Το βιβλίο της θηλυκότητας
(που αφορά άνδρες και γυναίκες)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα