Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Οι αντιφατικές συμβουλές των γονέων δημιουργούν χάσματα στα παιδιά τους



Για να διατηρήσουν την ακεραιότητα των παιδιών τους οι γονείς δεν πρέπει να τους δίνουν αντιφατικές συμβουλές ή να κάνουν αντιφατικές πράξεις. Αυτό δημιουργεί χάσματα στον ψυχισμό του παιδιού. Αν η μητέρα δίνει μια ορισμένη κατεύθυνση στο παιδί και ο πατέρας διαφωνεί με αυτήν και την αντιστρατεύεται, το παιδί νιώθει διχασμένο. Θέλει να καθοδηγείται από ενωμένους γονείς. Αν το παιδί βλέπει χάσματα ανάμεσα στους γονείς του, χάνει τον σεβασμό του γι’ αυτούς και συχνά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προς όφελός του και να ξεγελάσει και τους δυο γονείς.


Τα παιδιά νιώθουν πολύ πληγωμένα όταν η μητέρα και ο πατέρας τους δεν σέβονται ο ένας τον άλλον, ή αν παίζουν παιχνίδια για να κερδίσουν τη στοργή του παιδιού έναντι του άλλου γονέα. Συνήθως αυτό το πλήγωμα εκφράζεται με τη μορφή αυτοκαταστροφικών πράξεων και εξεγέρσεων εναντίων των γονέων.

Οι γονείς πρέπει να καθοδηγούν τα παιδιά τους σαν να υπάρχει μόνο μια διοίκηση. Μπορεί να έχουν διαφωνίες, αλλά πριν δώσουν οποιαδήποτε συμβουλή ή κατεύθυνση στα παιδιά τους πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν ιδιαιτέρως για την πορεία της δράσης που θα ακολουθήσουν σχετικά με τα παιδιά. Τα χάσματα ανάμεσα στους γονείς πληγώνουν τα παιδιά και στο μέλλον τα παιδιά θα κάνουν τους γονείς τους να πληρώσουν μεγάλο τίμημα για αυτά τα χάσματα.

Σε ένα καλό και αγαπημένο σπιτικό όλα τα παιδιά μεγαλώνουν όμορφα. Η τροφή τους είναι η αγάπη και οι στοργικές σχέσεις των γονέων τους. Όχι η προσποίηση, αλλά μια αληθινή στοργική σχέση είναι αυτό που θρέφει.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία 


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα