Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Οι ομοφυλόφιλοι πιέζουν για αστικά δικαιώματα στην Ελλάδα

Οι ομοφυλόφιλοι πιέζουν για αστικά δικαιώματα στην Ελλάδα

Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ελλάδα διεκδικούν αστικά δικαιώματα, όπως τον πολιτικό γάμο, αναφέρει ρεπορτάζ της Joanna Kakissis που μεταδόθηκε στον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό NATIONAL PUBLIC RADIO («’Invisible’ Same-Sex Couples Push For Civil Unions In Greece»), παραθέτοντας συνεντεύξεις ακτιβιστών που δραστηριοποιούνται στο χώρο και επισημαίνουν την υστέρηση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Αναφορά γίνεται στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον περασμένο Νοέμβριο, για την εξαίρεση των ομοφυλόφιλων από τον πολιτικό γάμο, όπως και στην αντίδραση της Εκκλησίας στο ενδεχόμενο νομιμοποίησής του. 

Εκπρόσωπος ωστόσο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε προς το αμερικανικό ραδιόφωνο ότι μολονότι η Εκκλησία αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία και στον γάμο ομοφύλων δεν πρόκειται να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος.
Οι ομοφυλόφιλοι επεσήμαναν παράλληλα τις επιθέσεις που δέχονται από ακροδεξιούς εθνικιστές, οι οποίοι διεύρυναν την επιρροή τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα