Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ποιο είναι το Θεϊκό Σχέδιο; μέρος 3/3


Του Wes Annac (www.aquariusparadigm.com)



Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζουμε το νέο κόσμο. Η δύναμη, η ισορροπία και η αρμονία θα αντικαταστήσουν την αδυναμία, το χάος και την τάση να κατηγορούμε άλλους για τα δικά μας προβλήματα. Ακόμα, θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε εναντίον των άλλων και θα ενωθούμε όλοι για να αλλάξουμε τον πλανήτη όπως ήταν η πρόθεσή μας από την αρχή.

Μας έχουν μιλήσει για τις ευκαιρίες που βρίσκονται κάθε μέρα μπροστά μας, με τις οποίες μπορούμε να εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας.
«Το θεϊκό σχέδιο είναι τέλειο κι εσείς αποτελείτε τμήμα του. Πρέπει να εκπληρώσετε τους εαυτούς σας. Ευκαιρίες αυτό-εκπλήρωσης σας παρέχονται καθημερινά».

Πάντα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι θετικό, και παρόλο που η κοινωνία δεν προσφέρει πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και πρόοδο της πλειονότητας των ανθρώπων, το πνεύμα βάζει ενώπιόν μας πράγματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
Το πνεύμα θα μας ενθαρρύνει να αναπτύξουμε τα ταλέντα και τις ικανότητές μας. Θα μας ενθαρρύνει να ακολουθήσουμε ικανότητες στις οποίες είμαστε καλοί και νιώθουμε ευχαρίστηση. Η ανάπτυξή μας δεν θα εμποδιστεί ποτέ ξανά. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξή μας ποτέ δεν εμποδίζεται – εμείς απλά έχουμε πειστεί ότι συμβαίνει.



Η εξέλιξη είναι μια διαρκής διαδικασία στις κατώτερες και ανώτερες διαστάσεις. Ακόμα και τότε που νομίζουμε ότι έχουμε ακινητοποιηθεί, εξελισσόμαστε, μαθαίνουμε, κινούμαστε. Ακόμα και οι πιο επίπονες στιγμές μας συμβάλλουν στην ολική ανάπτυξη, όπως αναφέρει ο Birch παρακάτω.
«Στο μεγάλο σύμπαν όπου η αρμονία είναι Νόμος, ο καθένας σας συμβάλλει στο Σχέδιο. Τα γεγονότα της ζωής σας, μερικές φορές γεμάτα πίκρα και απελπισία, πόνο και μιζέρια, όλα παίζουν το ρόλο τους στο να προετοιμάσουν την ψυχή σας για το μονοπάτι που έχει διαλέξει να πορευτεί».  

Οι υψηλότερες εμπειρίες μας μάς καθιστούν ικανούς να δούμε την ομορφιά της ύπαρξης που πάλλεται και βρίσκεται μπροστά μας, ενώ οι χαμηλότερες εμπειρίες μας ενδυναμώνουν και, όταν έρθει η σωστή στιγμή, θα μας βοηθήσουν να εκτιναχθούμε στις υψηλότερες σφαίρες.
Το απόλυτο σκοτάδι μπορεί να είναι ο καταλύτης για μια έντονη φωτεινή εμπειρία, και όλα όσα περνάμε, ακόμα και εκείνα που φαίνονται ασήμαντα, είναι πολύ σημαντικά. Είναι ουσιώδες να κερδίσουμε τις πιο βαθιές εμπειρίες και να μάθουμε μερικά από τα πιο δύσκολα μαθήματα που έχει να μας προσφέρει η γη, επειδή είμαστε εδώ για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της ψυχής μας και του πλανήτη. 

Πότε αρχίζει να ξεδιπλώνεται το θεϊκό σχέδιο για εμάς, ατομικά;

Ο Birch μας δίνει την απάντηση, θυμίζοντάς μας ότι οι καταλύτες πολλές φορές είναι αναγκαίοι για να μας βάλουν στο δρόμο της αφύπνισης.  
«Το θεϊκό σχέδιο ξεδιπλώνεται καθώς αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι αποτελείτε μέρος του. Σας παίρνει χρόνο να το αντιληφθείτεΠρέπει να υπάρξει πρώτα μια κρίση, κάποια δυσκολία, ίσως μια τραγωδία η οποία θα λειτουργήσει ως καταλύτης για να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε το πνεύμα. Μόλις αυτό συμβεί, σφυρηλατείται ένας μαγνητικός δεσμός με τον κόσμο μας, ένας δεσμός που δεν μπορεί ποτέ να αποκοπεί».
Παρόλο που δεν βιώνει ο κάθε αναζητητής έντονο πόνο ή σκοτάδι για να δει μετά τις πρώτες αναλαμπές του φωτός, προφανώς αυτός είναι ένας κοινός τρόπος για να εξελιχθούν οι περισσότεροι. Μερικές φορές, η ικανότητά μας να κατανοήσουμε τα πράγματα με ένα βαθύτερο τρόπο πρέπει να επεκταθεί μέσα από το σκοτάδι της γήινης ζωής, αλλά τελικά, θα μπορέσουμε πραγματικά να αγκαλιάσουμε το φως, εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Ουδέν κακόν, αμιγές καλού…

Όπως μας αναφέρουν, οι οδηγοί μας στις σφαίρες του πνεύματος δεν βιάζονται να μας δείξουν το θεϊκό σχέδιο, επειδή ήδη βρίσκεται σε καλό σημείο εξέλιξης.   

«Το θεϊκό σχέδιο επινοήθηκε από εξελιγμένα πνευματικά όντα στον κόσμο μου.Το σχέδιο είναι να απελευθερώσουμε πνευματικάψυχικά και σωματικά όλους εκείνους στον κόσμο σας που μπορούμε να πλησιάσουμε, δεδομένου ότι είναιέτοιμοι να βοηθηθούνΠρόκειται για ένα σχέδιο που αφορά τα έθνη και τους ανθρώπους. Σταδιακά θα παρουσιαστεί από μόνο του και δεν βιαζόμαστε γι’ αυτό».

Από την πλευρά των πνευματικών σφαιρών, η εξέλιξή μας επεξεργάζεται με πιο σταδιακό τρόπο απ’ ό,τι βιώνουμε εδώ. Εκεί, δεν υπάρχει χρόνος, ενώ εμείς βιώνουμε το γρήγορο πέρασμα του χρόνου με γραμμικό τρόπο και αυτή η οπτική τους επιτρέπει να κινούνται με πιο σταθερό ρυθμό. 
Εμείς εδώ βιώνουμε ακριβώς το αντίθετο – οι περισσότεροι τρέχουμε με φρενήρη ρυθμό και αναρωτιόμαστε, στο τέλος κάθε μέρας, αν έχουμε κάνει αρκετά για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αλλά, εν τέλει, τα πάντα είναι τέλεια, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας μας προς την πλανητική αφύπνιση, αλλά είναι εύκολο να αγχωθούμε, αν νιώσουμε ότι δεν κάναμε αρκετά γι' αυτήν.  

Στη συνέχεια μας μίλησαν για την πραγμάτωση του κάθε αναζητητή, για την τέλεια και ομαλή φύση της ύπαρξης
«Κατανοώντας τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται το σύμπαν και αποποιούμενοιτην ιδέα ενός αντιστασιακού Θεού, μας έρχεται στο μυαλό η εικόνα τηςοργάνωσης, της ευταξίας, του ρυθμού, της αρμονίας και της τέλειας ισορροπίας.Το άτομο συνειδητοποιεί ότι είναι μέρος ενός άπειρου συστήματοςη ζωή τουσυμμετέχοντας με το ρόλο της στο θεϊκό σχέδιο». 

Τελικά, αυτό είναι που έχουμε ως προορισμό - να θυμηθούμε την γεμάτο τάξη θεότητααυτής της ύπαρξης και των βασιλείων πέρα από αυτήν. Όταν ξυπνήσουμε στην υφιστάμενη τελειότηταθα αρχίσουμε να βλέπουμε τις σφαίρες στις οποίες θα ξανά-εισερχόμαστε, με πολύ μεγαλύτερη κατανόηση.
Το άνοιγμα προς το πνεύμα θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτή την κατανόησηκαι παρόλο που πολλοί από εμάς θεωρούμε τους εαυτούς μας «συνειδητούς», οι περισσότεροι από εμάς μάλλον δεν έχουν φθάσει σε τέτοια κατάσταση μαεστρίας ακόμα.Θα την φτάσουμε εν ευθέτω χρόνωεπειδή είναι το πεπρωμένο μας να επιστρέψουμεστα εδάφη από τα οποία έχουμε έρθει εδώ

Είναι πεπρωμένο μας να αποκτήσουμε μάστερ στα μαθήματα των χαμηλότερωνδιαστάσεων και να βγούμε έξω στον κόσμο με ισχυρές πνευματικές δυνάμεις. Έχουμε κληθεί να εκπληρώσουμε αυτό το πεπρωμένο καθώς θα μας δίνεται μια γεύση από τιςσφαίρες που σύντομα θα επισκεφθούμε ξανά. Δεν αισθάνεστε υπέροχα γνωρίζοντας ότι η μοίρα μας είναι να εισηγηθούμε και πάλι τον ουρανό, στον υπόλοιπο πλανήτη - εφόσον του έχουμε ρίξει εμείς πρώτα μια ματιά; 

Η δύναμη του πνεύματος ξεπερνά κατά πολύ οποιαδήποτε δύναμη προσπαθήσει να αποτρέψει τη μαζική αφύπνιση μας, όπως μας λένε συνέχεια.

«Οι αριθμοί μας είναι μικροί, συγκριτικά μιλώντας. Αλλά η Δύναμη πίσω από εμάς είναι η ισχυρότερη στο σύμπαν. Κανένας δεν μπορεί να το διαψεύσει, κανείς δεν μπορεί να το ανατρέψει, κανένας δεν μπορεί να το εμποδίσει να γίνει πράξη. Δεν υπάρχουν φορείς ή οργανισμοί που να μπορούν να αποτρέψουν με οποιοδήποτε τρόπο τη δύναμη του πνεύματος από το αποφασισμένο σχέδιο να φέρει φώτιση στους ανθρώπους του κόσμου σας».

Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά μπορεί να προσπαθήσουν, οι δυνάμεις που υπάρχουν στη γη δεν μπορούν και δεν θα αποτρέψουν τους ανθρώπους από το ξύπνημα. Έχουν σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να περιορίσουν την ανάπτυξη της ανθρωπότητας και να γεύονταν τους καρπούς του ουρανού εκείνες και μόνο εκείνες, αλλά οι παραμορφωμένες φιλοσοφίες τους θα τους οδηγήσουν στην εξαφάνισή τους.

Οι ασεβείς δεν θα ξεπεράσουν ποτέ τις ουράνιες δυνάμεις που εργάζονται συντονισμένα για να φέρουν όλους πίσω στην πλήρη συνειδητότητα, και όσο και αν προσπαθούν, το φως είναι πολύ πιο ανθεκτικό και θα επικρατήσει για πάντα. Το θεϊκό σχέδιο δεν μπορεί να διακοπεί, δεν έχει σημασία πόσο έχει παρερμηνευθεί από τις δυνάμεις που εξυπηρετούν τους εαυτούς τους - με τα χρήματα και την εξουσία - γιατί έχει αποφασιστεί από τον Άπειρο και Πανάγαθο Δημιουργό μας.

Βιβλιογραφία

Silver Birch’s Teachings.  
Silver Birch, Guidance from Silver Birch.  
Silver Birch Anthology. 
Silver Birch, Philosophy of Silver Birch.  

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη 
  

angelsmell

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα