Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ποιο είναι το Θεϊκό Σχέδιο; μέρος 2/3




Του Wes Annac (www.aquariusparadigm.com)

Ο Silver Birch μας λέει παρακάτω, ότι οι σύντροφοι που έχουμε πέρα από το πέπλο, ενεργούν πάντα σε ευθυγράμμιση με το θεϊκό σχέδιο, επιδιώκοντας να μας βοηθήσουν να θυμηθούμε την ύπαρξη του πνεύματος


«Η πλειοψηφία της ανθρωπότητας ασχολείται μόνο με τη φυσική ανάπτυξη, κάποιοι με τη νοητική ανάπτυξη και ελάχιστοι με την πνευματικήΗ μόνη διαχρονική πραγματικότητα, όμως, είναι το πνεύμαΑν καταφέρουμε μέσα από μια ποικιλία μέσων να επιτύχουμε ώστε οάνθρωπος καταφέρει να αντιληφθεί την πνευματική φύση της πραγματικότητάς του, θααλλάξουμε τη ζωή του».

Με όλα όσα κάνουν οι φίλοι και δάσκαλοί μας από την άλλη πλευρά του πέπλου, αναζητούν να μας δώσουν κάθε βοήθεια ώστε να αποκτήσουμε επίγνωση. Θέλουν να μας θυμίσουν τα περί πνεύματος και τα θαυμάσια πράγματα που υπάρχουν για μας, καινα μας γνωρίσουν την πολυπλοκότητα με την οποία η ζωή μας έχει προγραμματιστεί.

Όλη αυτή η βοήθεια μας δίνεται με σκοπό να μας γνωρίσει ξανά το πνεύμα
Είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι μας δίνεται προσοδοφόρα βοήθεια για να θυμηθούμε τη«μόνη διαρκή πραγματικότητα»και προσωπικά, αυτό με κάνει να θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το θέμα περισσότερο. Ας επιτρέψουμε στο πνεύμα να μας διαποτίζει και να μετατρέψει τη ζωή μαςεπειδή ήδη εργάζεται ενεργά βοηθώντας μας να θυμηθούμε.
Μας έχουν πληροφορήσει, επίσης, ότι η ελεύθερη βούλησή μας είναι ουσιαστικό μέροςτου θεϊκού σχεδίου.
«Υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο ταιριάζει σε όλους και θα λειτουργήσει με τη συγκατάθεσητης ελεύθερης θέλησης του καθενός».

Κατά τη γνώμη μουαυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε ακόμη βιώσει μερικά από τα πιο θαυμαστά πράγματα που συνεπάγονται της αλλαγής της συνειδητότητας. Κάποια πράγματα θα προκαλέσουν τεράστιο κατακλυσμό συναισθημάτων και οι περισσότεροιάνθρωποι δεν είναι ακόμα έτοιμοι να βιώσουν κάτι τέτοιο. Η εξέλιξή μας πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με αυτό που είμαστε και μπορούμε να αποδεχτούμε και κατανοήσουμε.
Έχουμε πολλά θαυμάσια πράγματα να βιώσουμεαλλά το πνεύμα σιγουρεύεται πρώταότι είμαστε σε θέση να τα αντιμετωπίσουμε, όταν είμαστε έτοιμοικαι ούτε μια στιγμήνωρίτερα. Η ελεύθερη βούληση είναι σημαντικήπαρόλο που φαίνεται να έχει καταπνιγείστη γηαλλά οι υψηλότερες πνευματικές Δυνάμεις ενεργούν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας

Όπως αναφέρει ο Birchυπάρχει ένας «σοβαρός σκοπός» που κρύβεται πίσω από το έργο που επιτελούν για να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ευρύτερη επίγνωση.
«Υπάρχει ένας σοβαρός σκοπός που διαπνέει το σύνολο του έργου μαςΕίμαι μόνο ένας από τους πολλούς πρεσβευτέςμέρος ενός τεράστιου σχεδίου που δημιουργήθηκε σε έναν κόσμο πέρα από τον δικό σαςπου προορίζεται να βοηθήσει εκείνους που είναι έτοιμοι να βοηθηθούν».

Αγαπώ να σκέφτομαι την ιδέα ότι εκπαιδευμένες πνευματικές Δυνάμεις εργάζονται όσο πιο σκληρά μπορούν για το καλό της ανθρωπότηταςκαι έχει ειπωθεί ότι οι συνειδητοί αναζητητές στη γη αποτελούν μέρος του «τεράστιου σχεδίου» που αναφέρεται παραπάνω. Η παρουσία μας στη γη παίζει μεγάλο ρόλο και βοηθάει στην αφύπνιση των ανθρώπων. Και φυσικά μας δίνεται όση στήριξη χρειαζόμαστε

Σύμφωνα με τον
 Birchένα θεϊκό νήμα διατρέχει τις ζωές μας
«Προσπαθείτε να κρίνετε την αιωνιότητα από τα προσωρινά γεγονότα. Βλέπετε το όλοθέμα με προφανή σύγχυσηαλλά δεν συνειδητοποιείτε ότι ένα θεϊκό νήμα διατρέχει όλητη ζωή σαςΥπάρχει ένας θεϊκός σκοπός και ένα σχέδιο για όλους μας»  


Κανείς δεν εξαιρείται από το σχέδιο της Πηγής, που είναι να ρίξει φως στις χαμηλότερες διαστάσειςκαι ακόμη και αν χρειάζεται για κάποιους ανθρώπους περισσότερος χρόνος να καλύψουν τη διαφορά από τους άλλουςμπορούμε να είμαστε ήσυχοι καθώςγνωρίζουμε ότι όλοι θα βρουν το δρόμο τους πίσω στο Σπίτι.
Ακόμα κι αν απαιτείται προσπάθεια για την επίτευξη της φώτισης, αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να διακρίνουμε το πνεύμα και τότε θα εργαστούμε για να εξελιχθούμε.

Προοριζόμαστε να θυμηθούμε την αλήθεια της ύπαρξής μας και να σημειώσουμε πρόοδο,και οι πεπερασμένες δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν το αναπόφευκτο.Ενεργούμε σε ευθυγράμμιση με μια μεγαλύτερη θέληση και καμία δύναμη δεν είναι ισχυρότερη από την Πηγή.
Έτσι, λοιπόν, ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο για την εξέλιξή μας;

Ο Birch μας μιλάει γι 'αυτόυπενθυμίζοντάς μας ότι όσο περίπλοκο και αν φαίνεταιστην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.
«Το σχέδιο της ζωής είναι πολύ απλό. Έρχεστε από το πνεύμα, ενσαρκώνεστε στην ύλη για να αποκτήσετε τις εμπειρίες που χρειάζεστε και που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να έρθετε ξανά στον κόσμο μας ειδικά εξοπλισμένοι για τα καθήκοντα και τις χαρές που σας περιμένουν εδώ. Ο εξοπλισμός αποκτάται στον κόσμο σας. Εκεί είναι που μπορείτε να μάθετε τα μαθήματα που σας προετοιμάζουν για την μετά το σχολείο ζωή.Αν δεν μαθαίνετε τα μαθήματα, τότε δεν θα αποκτήσετε μόρφωση, δεν θα είστε έτοιμοι γι’ αυτά που θα επακολουθήσουν».

Η γη προσφέρει μια ευκαιρία για ταχεία ανάπτυξη της ψυχής, και φαντάζομαι ότι αυτό γίνεται λόγω της έντονης δυαδικότητας που έχει να μας προσφέρει. Η σκληρότητα και η ταχύτητα αυτής της ζωής προφανώς χρησιμεύουν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ψυχής μας, και μας έχουν πει ότι μπορούμε να διδαχθούμε σε μια εβδομάδα στη γη τα μαθήματα που θα μας έπαιρναν δεκαετίες στη σφαίρα του πνεύματος.Αυτό είναι αρκετά εκπληκτικό, κατά τη γνώμη μου. Ο σκοπός της ύπαρξής μας εδώ προφανώς και δεν είναι να μοχθούμε μέσα στην άγνοια, θεωρώντας ότι τα πάντα είναι προϊόν μιας κενής τυχαιότητας, αλλά για να μάθουμε τα πιο δύσκολα και σημαντικά μαθήματα που απαιτούνται ώστε να προχωρήσουμε παρά πολύ στην σφαίρα του πνεύματος.
Μια πτυχή της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της ψυχής μας είναι η εκμάθηση του να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας και τις συνέπειες που προκαλούνόπωςμας λένε συνέχεια

«
Κάθε νόμος αποτελεί μέρος ενός τεράστιου νόμουΤο παν λειτουργεί με αρμονία, γιατί το παν είναι μέρος του θεϊκού σχεδίουΤο δίδαγμα από αυτό είναι, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο της ύλης πρέπει να αναζητήσουν τη σωτηρία τους μέσα από την καθημερινή ζωή και να εγκαταλείψουν όλη εκείνη την ψευδή θεολογία, η οποίαδιδάσκει ότι οι άλλοι ευθύνονται για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες των δικών σας ενεργειών». 


Όσο σκληρό και αν είναι αυτό, οφείλουμε να εγκαταλείψουμε τη βαθιά ριζωμένησυνήθεια να κατηγορούμε τους άλλους για τα προβλήματα και τις καταστάσεις πουέχουμε προκαλέσειΟφείλουμε να μάθουμε να ζούμε με αρμονία και ισορροπίαακόμα και όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκεςκαι οφείλουμε να είμαστε δυνατοί και να επεξεργαζόμαστε όλα τα ζητήματα που μας παρουσιάζονται.

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα