Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το «γονίδιο της επιθετικότητας»

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το «γονίδιο της επιθετικότητας»
Ένα γονίδιο που οι επιστήμονες το χαρακτηρίζουν ως το «γονίδιο της επιθετικότητας» αποδεικνύεται πως προκαλεί στα παιδιά εθισμό στα βίαια βιντεοπαιχνίδια, ενώ συνδέεται άμεσα και με τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότηταςκαι Υπερκινητικότητας.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που αγαπούν τα βίαια βιντεοπαιχνίδια και τις σκληρές τηλεοπτικές σειρές διαθέτουν στο DNA τους ένα ιδιαίτερο γονίδιο.


Στη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 γονείς, με παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών. Ρωτήθηκαν για τις συνήθειες των παιδιών τους ως προς την παρακολούθηση βίαιων προγραμμάτων και την επιλογή βίαιων παιχνιδιών και παράλληλα τους ζητήθηκε δείγμα DNA των παιδιών.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι τα παιδιά που διαθέτουν το «γονίδιο της επιθετικότητας» δείχνουν έντονη προτίμηση σε βίαιες τηλεοπτικές εκπομπές και αντίστοιχα βιντεοπαιχνίδια. Παράλληλα, τα παιδιά αυτά εκδήλωσαν πιο έντονα συμπτώματα της ΔΕΠΥ.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που ερεύνησε συγκριτικά την γενετική προδιάθεση του παιδιού ως προς τις επιλογές του σε τηλεοπτικά προγράμματα και βιντεοπαιχνίδια.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα