Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μπορείτε να είστε ερωτευμένοι με περισσότερα από ένα άτομα την ίδια στιγμή;

Αυτό τείνει να είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Υπάρχουν βάσιμα σημεία σε κάθε πλευρά. Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την ένταση, το πάθος και τον πόθο με την αγάπη. Νομίζουν ότι αγαπούν κάποιον, αλλά πραγματικά αγαπούν την ένταση της σχέσης.
Για παράδειγμα, αν συγκρίνεις κάθε αγάπη με την  «πρώτη σου αγάπη», μπορεί να αισθανθείς  ότι δεν έχουν καμμία σχέση. Αυτή η εμπειρία, ανεξάρτητα από το αν ήταν ή όχι υγιής, ήταν εξαιρετικά ισχυρή.

Αλλά ίσως ήταν απλά η πιο έντονη λόγω του ότι είναι η πρώτη μεγάλη σφραγίδα στην καρδιά σας. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που χάσατε τον εαυτό σας μέσα σε κάποιον άλλον. Ίσως βιώσατε μία χωρίς εξαρτήσεις σχέση, μία σχέση χωρίς όρια. (Ένας ισχυρός δεσμός που παράγεται μπορεί να φαίνεται όπως η αγάπη, όταν στην πραγματικότητα είναι  εξάρτηση.)
Μερική λάθος ερωτική τρέλλα, ένα βραχύβιο πάθος, που μοιάζει με αγάπη . Θυμάστε το μαγικό καλοκαιρινό φλερτ με το παιδί στην κατασκήνωση... Ή την συνεδρία γιόγκα όταν συναντήσατε "τον τέλειο άντρα"... Ή όταν εργαστήκατε για τη συγκεκριμένη καμπάνια, έργο, ταινία, κλπ...
Με το πάθος,  συμπληρώνουμε πολλά κενά. Ερωτευόμαστε με ιδέες και όχι με το πραγματικό πρόσωπο. Αν και αυτό είναι μια μορφή ειλικρινής έλξης, δεν είναι αγάπη. Είναι η επικάλυψη ενός σκοπού που ταιριάζει. Μια κεκλιμένη υποθετική εκτίμηση.Φαντασία. Και ανάλογα με το σε ποιο στάδιο της ζωής σας βρίσκεστε  και πόσο θέλετε την αγάπη  ή μια σχέση, μπορεί να νιώθετε σαν να κερδίσατε το λαχείο.
Πόθος είναι η σεξουαλική επιθυμία. Είναι μια φυσική επιθυμία όπως η πείνα ή ο ύπνος που μπορείτε να προσαρμόσετε, να διαχειριστείτε και να στοχεύσετε. Αν δεν μπορείτε, τότε υγιή αγάπη θα είναι δύσκολο να οικοδομήσετε. Λέω "οικοδομήσετε" γιατί η αγάπη τελικά είναι θέμα επιλογής και ικανότητας να χτίσετε κάτι με κάποιον.
Για να οικοδομήσουμε αυτό το είδος της οικειότητας, πρέπει να υπάρχει ο παράγοντας δέσμευσης. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι μπορούν να δεσμευτούν δύο ή περισσότερα άτομα ταυτόχρονα. Αλλά πιστεύω ότι το είδος της δέσμευσης χρειάζεται να χτυπήσει υψηλές νότες στην αγάπη, για να οικοδομηθεί το είδος της εμπιστοσύνης που είναι οι καιρικές συνθήκες της ζωής, που απαιτούνται  από όλους εσάς.
Τεχνικά μπορείτε να αγαπήσετε περισσότερους από έναν. Αλλά θα χάσετε την ισχύ. Θα είναι σαν να κτίσατε στην άμμο αντί σε στέρεο έδαφος. Και η αγάπη που θα δώσετε και να λάβετε θα είναι χλιαρή στην καλύτερη περίπτωση.
Έτσι, τίθεται το ερώτημα : Είναι αυτή αληθινή αγάπη;
Ο ορισμός μου της αγάπης είναι η αλήθεια, η δέσμευση, και όλα-ή-τίποτα. Και δεδομένου ότι η αγάπη είναι μια ενέργεια, και όχι μόνο χώρος που κουβαλάμε μέσα στην καρδιά σας, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μέσα στην ημέρα για να αγαπήσουμε ρομαντικά πολλούς.Το λέω, αν πρόκειται να αγαπήσετε, να αγαπήσετε έναν. Και να αγαπήσετε με όλη τη δύναμη της καρδιάς σας.

mindbodygreen

Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα