Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ


Γι’ αυτό έχεις να κάνεις με θηρία. Γι’ αυτό ζεις σ’ έναν κόσμο που κυκλοφορούν θηρία. Επειδή ο ένας τρώει τον άλλον. Επειδή δεν έχει άλλη μοίρα ο μικρός παρά να ενισχύσει τον μεγάλο, να τον κάνει μεγαλύτερο, και ισχυρώτερο.
Σου έδωσα όλη την αλήθεια του περασμένου αιώνα. Ο λαγός παραμένει λαγός, ο ελέφαντας, ελέφαντας, όμως στην οικονομία η μια εταιρεία, η κάθε εταιρεία θα καταλήξει στο οπλοστάσιο άλλης εταιρείας. Γι’ αυτό τα θηρία έγιναν δεινόσαυροι.
Ακόμα και οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ου αιώνα υπηρέτησαν την εν λόγω νομοτέλεια που λέμε. Τη γιγαντοποίηση σε διάσταση διαστημική των επιχειρηματικών ομιλών. Δεν υπάρχει χώρος για τον αδύναμο, θα κατασπαραχθεί. Θα εξαφανιστεί, θα γίνει ένα με το μεγαλύτερο μέγεθος. Γιατί;

Στα λέω όλα με λόγια απλά. Αποδυτηριακίστικα. Επειδή συνεχίζεται αυτή η κατάρα του Αυξάνεσθαι και Πληθύνεσθαι. Γινόμαστε πολλοί πάνω στη γη, περισσότεροι, όλο περισσότεροι, και δεν θα σταματήσουμε να γινόμαστε περισσότεροι μέχρι να σκάσει ο πλανήτης. Να μη μπορεί να μας αντέξει άλλο.
Όταν, λοιπόν, επειδή γινόμαστε περισσότεροι χρειαζόμαστε περισσότερες τροφές για να φάμε, περισσότερα ρούχα να φοράμε, περισσότερα τηλέφωνα, αυτοκίνητα, είμαστε μεγαλύτερο κοινό στη μουσική, στο σινεμά, στο ποδόσφαιρο, γι’ αυτό η δυναμική των μπίζνες εξελίσσεται σε τερατώδη.
Οι αράδες αυτές με αφορμή μια οικονομική «είδηση». Το Facebook προχώρησε σε επιθετική εξαγορά, απέκτησε με 19 δις δολάρια το WhatsApp, την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω smatrphone. Ήταν ισχυρότατος παίκτης, στο ανθρώπινο σύμπαν το Facebook, έγινε ήδη περισσότερο απειλητικός για να καταβροχθίσει στο άμεσο μέλλον άλλες επιχειρηματικές οντότητες.
Ήρθε η ώρα, μετά από τα προηγούμενα να σου πω μια άλλη αλήθεια. Μη φοβάσαι τα θηρία! Σαν καταναλωτής, κύριε μαλάκα, σε συμφέρει να σε υπηρετούν γίγαντες, εκατόγχειρες και τιτάνες. Όπως στο λέω. Γιατί; Όσο πιο μεγάλη είναι η εταιρεία τόσο καλύτερο ποιοτικά και πιο φθηνό προϊόν σου δίνει. Και όσο πιο κολοσσιαία είναι μια πολυεθνική τόσο περισσότερο ευπαθής είναι, τόσο περισσότερα αδύναμα σημεία έχει.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα