Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τι φανερώνουν τα προβλήματα στύσης για την υγεία των ανδρών…

Τι φανερώνουν τα προβλήματα στύσης για την υγεία των ανδρών…

Η έλλειψη ή τα προβλήματα στύσης στους άνδρες, ίσως δεν υποδηλώνουν μόνο το προφανές...
αλλά κάτι περισσότερο... σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS Medicine». 

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από περισσότερους από 95.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 45 ετών. 

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, όσοι δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, αλλά έπασχαν από μέτρια στυτική δυσλειτουργία, είχαν κατά 23% περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν με έμφραγμα ή άλλο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, στη διάρκεια μιας διετίας, συγκριτικά με όσους δεν αντιμετώπιζαν κάποια διαταραχή στύσης. 

Μάλιστα, σε όσους η στυτική δυσλειτουργία ήταν σοβαρή, ο κίνδυνος νοσηλείας για καρδιαγγειακό αίτιο ήταν αυξημένος κατά 35%. 




Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο νοσηλείας σε όσους ήδη έπασχαν από καρδιολογικό πρόβλημα και ταυτοχρόνως είχαν σοβαρή στυτική δυσλειτουργία κατά την έναρξη της μελέτης, εκτοξευόταν στο 634%. 

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που διερευνά τον κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος, όπως το έμφραγμα, σε συνάρτηση με τη σοβαρότητα της στυτικής δυσλειτουργίας.

 Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η αθηροσκλήρωση εκδηλώνεται πρώτα στα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, όπως αυτά του πέους, και αργότερα στα μεγαλύτερα, όπως οι στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς. 

Γι’ αυτό και τονίζουν πως, όταν ένας άνδρας απευθύνεται στον γιατρό εξαιτίας δυσκολιών στην στύση, η επίσκεψή του πρέπει να αποτελεί ευκαιρία για να ελέγχεται και για την καρδιά του.

 «Δεν προκαλεί έμφραγμα η στυτική δυσλειτουργία, αλλά απλώς «δείχνει» πως υπάρχει αγγειακό πρόβλημα και το έμφραγμα είναι πιο πιθανό από το αναμενόμενο», εξηγούν χαρακτηριστικά.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα