Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

5 βήματα για να σώσεις τα παπούτσια σου από τα δόντια του κουταβιού σου


puppy-chewing
Εκείνη την ώρα που μπαίνεις στο δωμάτιό σου και βρίσκεις το κουτάβι σου να μασουλάει ένα ζευγάρι παπούτσια, ξαφνικά παύει να είναι χαριτωμένο. Τι κάνεις όμως και πώς αντιδράς απέναντι στο νέο, άτακτο μέλος της οικογένειας;
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα που προτείνει ο εκπαιδευτής σκύλων Cesar, για να σταματήσεις το κουτάβι σου να καταστρέφει παπούτσια, αντικείμενα αλλά και έπιπλα.

  1. Διατήρησε την ψυχραιμία σου
Δεν θα κερδίσεις κάτι αν βγάλεις την οργή σου στο ζώο. Αντιθέτως, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον σκύλο σου και να ψάξει να βρει ένα άλλο αντικείμενο να μασουλήσει προκειμένου να χαλαρώσει.
  1. Διόρθωσε τον σκύλο σου
Μην προσπαθήσεις να πάρεις το αντικείμενο που δαγκώνει ή να απομακρύνεις το ζώο. Μπορείς όμως να διορθώσεις τον σκύλο, αγγίζοντάς τον ελαφρά στο λαιμό ή στο πίσω μέρος του σώματός του για να αποσπάσεις την προσοχή του από το αντικείμενο.
  1. Κατεύθυνέ τον αλλού
Αν η διόρθωση δεν πιάσει τόπο και το σκυλί δεν αφήσει το παπούτσι, βρες κάτι άλλο που θα το κάνει να το αφήσει, όπως η μυρωδιά από μια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι.
  1. Διεκδίκησε το αντικείμενο
Χρησιμοποίησε την ενέργεια και τη γλώσσα του σώματος για να επικοινωνήσεις στον σκύλο σου ότι το αντικείμενο είναι δικό σου. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμο να φανταστείς ένα αόρατο σύνορο γύρω από εσένα και το αντικείμενο.
  1. Βρες ασφαλή παιχνίδια για μάσημα
Πολλά σκυλιά συνηθίζουν να μασάνε διάφορα αντικείμενα για να ηρεμήσουν. Τα κουτάβια που βγάζουν δόντια μασουλάνε για να ανακουφιστούν από τον πόνο. Δώσε στο σκυλάκι σου ένα παιχνίδι ειδικό για μάσημα. Έτσι, θα γνωρίζει ότι έχει τα δικά του αντικείμενα κι εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα