Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Επιτέλους, διαφαίνεται ο ρόλος της Τρόικας



Τι ακριβώς εννοούσε ο κ. πρωθυπουργός με την δήλωσή του «Δεν εκβιάζουμε, δεν εκβιαζόμαστε»; Κι εμείς μεν, λέμε ότι δεν εκβιάζουμε, αλλά πώς αποφασίσθηκε να διακηρυχθεί και ότι δεν δεχόμαστε εκβιασμούς; Δεν είναι τυχαία η δήλωση, αφού δεν απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα της Τρόικας -εντολές εκτελούν- αλλά κυρίως στο ΔΝΤ και στο ευρωπαϊκό Διευθυντήριο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε οργισμένος στην κα. Λαγκάρντ απορώντας για το γεγονός ότι η εικόνα της Ελλάδας που παρουσιάζουν στην έκθεση οι συνεργάτες του ΔΝΤ δεν αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα της χώρας και του ελληνικού λαού. «Οι επιτυχίες του λαού μας, για τις οποίες χύσαμε αίμα, καταχωνιάζονται μέσα στην έκθεση, δεν προβάλλονται» είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός.



Η εφημερίδα όμως, έχει ως εισαγωγή στο ρεπορτάζ της, δική της (;) εκτίμηση, πως «Μέσα σε κλίμα έντασης και καχυποψίας, από την πλευρά της Ελλάδας αυτήν τη φορά, αναμένεται να εξελιχθεί η επικείμενη διαπραγμάτευση με την Τρόικα». Αυτή η καχυποψία οδήγησε τον κ. πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «εκβιασμό»;

Γιατί άραγε έπρεπε να περάσουν χρόνια για να γίνει αντιληπτό αυτό που έπρεπε εξ αρχής να αναλυθεί; Γιατί στη Voria.gr πριν από 2,5 χρόνια είχαμε προβεί στην διαπίστωση της περίεργης συμπεριφοράς της Τρόικας και δεν υπήρξε από τότε η «καχυποψία», ώστε να είναι διαφορετική η στάση μας;

Και για να μη θεωρηθεί ότι είμαστε μετά Χριστόν προφήτες, αναδημοσιεύουμε ορισμένες παραγράφους από σημείωμά μας, ένα κατά τα τέλη Φεβρουαρίου 2011 και ένα αρχές Αυγούστου του ιδίου έτους. Γράψαμε τότε για το μέχρι σήμερα επαναλαμβανόμενο πως «η συνταγή είναι λάθος»:
«Και το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι ότι, όλοι οι πολιτικοί και αναλυτές στην Ελλάδα είναι πλήρως καταρτισμένοι και ευφυείς, ώστε να διαπιστώσουν τα λάθη, ενώ τα παγκόσμια αφεντικά περιστοιχίζονται από αδαείς και ανικάνους συμβούλους, που κάνουν λάθη;» Και, γιατί οι «ανίκανοι και άτεγκτοι» σύμβουλοι δεν συνετίζονται από τους προϊσταμένους τους, ώστε να διορθώσουν τα λάθη; Και σημειώσαμε στις 10 Αυγούστου 2011:

«Θεωρώ ότι εδώ γίνεται το λάθος. Γιατί θεωρείται ότι είναι δεδομένο πως οι συστάσεις των αφεντικών γίνονται για το καλό μας; Ποιος μας διαβεβαίωσε ότι εκείνο που θέλουν είναι να πάρουν τώρα πίσω τα λεφτά που τους χρωστάμε; Γιατί δεν σκεφτόμαστε, ότι άλλος είναι ο σκοπός τους, γι’ αυτό και μας συμβουλεύουν σκοπίμως λανθασμένα, όχι για να βελτιωθεί η κατάστασή μας, αλλά για να κατεβούμε όλα τα σκαλιά της σκάλας;»

Και όταν συμβεί αυτό, και απολέσουμε δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής κυριαρχίας μας, δεν θα είναι γι’ αυτούς ευκολότερο, αποκτώντας σε τιμή ξεπουλήματος ό,τι πολυτιμότερο υλικό αγαθό έχουμε, να πάρουν όσα μας δάνεισαν στο πολλαπλάσιο;»

Αυτά γράψαμε τότε. Τι άλλο πρέπει να συμβεί στον πλανήτη, ώστε να γίνει αντιληπτό, ότι αυτού του είδους το σύστημα που κυριαρχεί, αποβλέπει στην οικονομία του «Ελεγχόμενου Χάους», στην εξ αυτών εξασθένηση των κρατών, στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας τους και στην πλήρη εξάρτησή τους από τους χρηματοπιστωτικούς οίκους;

Να το πούμε ξεκάθαρα. Η Ελλάδα ήταν η πιο βολική χώρα για ν’ αρχίσει το ντόμινο. Ούτε διαπραγματεύτηκε, ούτε πονηρεύτηκε, ούτε αναζήτησε άλλη λύση. Κι εδώ ευθύνονται όλοι, μα όλοι, οι πολιτικοί αρχηγοί που ήξεραν ή καταλάβαιναν (αν δεν κατάλαβαν, ακόμη χειρότερα) και επί χρόνια καμιά άλλη εφικτή πρόταση δεν κάνουν.

Καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μείνει αλώβητη. Ίσως, ούτε και ακέραια. Την εξουσία θέλουν τα αφεντικά. Τα λεφτά τα έχουν, κι όσα λίγα έχουμε εμείς, θα μας τα πάρουν αργότερα. Άλλωστε, με τα επιτόκια και τα πανωτόκια που υπήρξαν, το χρέος έχει εξοφληθεί στην ουσία εδώ και χρόνια.

Ο Μακεδών


voria

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα