Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Σεξουαλική ενέργεια και δημιουργικότητα: ποια η σχέση τους;

Γράφει ο Αντώνης Ρεμούνδος, Business & Life Coach

Τι σχέση μπορεί να έχει η σεξουαλικότητα με τη δημιουργικότηταΕνδιαφέρον μου προκάλεσε η σύνδεση αυτών των δύο εννοιών όταν τη πρωτοσκέφθηκα ακούγοντας τονHale Dwoskin (Sedona Method), αλλά  το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέκυψε όταν συνειδητοποίησα ότι έχει απόλυτα νόημα!
Σαν πρώτη σκέψη μπορεί να φαίνεται παράξενο διότι η σεξουαλικότητα συνήθως ερμηνεύεται σαν σεξουαλική πράξη και επειδή υπάρχουν τόσα ταμπού γύρω από το σεξείναι λογικό οι περισσότεροι να ερμηνεύουν την ύπαρξη αυτής της ενέργειας συχνά σαν επιθετική συμπεριφορά ή σαν αμαρτωλή επιθυμία.
Η σεξουαλικότητα όμως στην πραγματικότητα είναι ενέργειαόπως ακριβώς και η σκέψη ή τα συναισθήματα και σε πρώτη φάση είναι ανεξάρτητη από τη σεξουαλική πράξη.

Η νοοτροπία και οι παραδόσεις μας όμως έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα πεποιθήσεων σχετικά με τη σεξουαλικότητα, που αν δεν μπλοκάρουν εντελώς τη δημιουργικότητα συχνά την μπερδεύουν τόσο πολύ που τα αποτελέσματα είναι παράξενα, ίσως και αστεία (όχι για αυτόν που του συμβαίνουν φυσικά).
Ως παράδειγμα ας εξετάσουμε τον τρόπο που σε ένα εργασιακό χώρο αντιμετωπίζουν οι άντρες τις γυναίκες και αντίστροφα. Αν μια γυναίκα πιστεύει ότι οι άντρες το μόνο που θέλουν είναι σεξ, θα ερμηνεύουν καθετί στη συμπεριφορά τους σαν σεξουαλική επίθεση. Κάθε υποστήριξη, συνεργασία ή διάλογος είναι προσπάθεια για αποπλάνηση, στην οποία έχει τις επιλογές να δεχτεί ή να αντισταθεί. Σκεφτείτε τώραπόσες επιλογές πάνε χαμένες μόνο και μόνο διότι υπάρχει ένα πιστεύω που τρέχει…
Από την πλευρά τους πολλοί άνδρες βλέπουν τις γυναίκες αποκλειστικά σαν σεξουαλικά όργανα που μετά γεννάνε παιδιά. Δεν μπορούν να δουν συναδέλφους, επιχειρηματίες, προϊστάμενες ή υφιστάμενες, διότι τα “πιστεύω”  τους λειτουργούν σαν παρωπίδες. Βλέπουν θεές, αλλά χωρίς κάτι αληθινά Θεϊκό.
σεξουαλικότητα στην πραγματικότητα είναι μία ενέργεια που απλώνεται τόσο πλατιά και σε τόσους τομείς, αλλά δυστυχώς οι παραπάνω πεποιθήσεις μας κάνουν πολλές φορές να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Η δημιουργικότητα όπως και η σεξουαλικότητα είναι ένα βήμα προς το άγνωστο, εκεί που ο λογικός νους δεν έχει πατήσει ακόμα “πόδι”, εκεί που βασιλεύει η φαντασία. Οι περιορισμοί στην ελευθερία της φαντασίας είναι τεράστια φρένα για τη δημιουργικότητα όπως και για τη σεξουαλικότητα. Όσο απελευθερώνεται κανείς από αυτά τα περιοριστικά πιστεύω τόσο περισσότερο ζει μια ζωή πλούσια σε δημιουργία, σε συναισθήματα και σε καθημερινές πράξεις, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν.
Η σεξουαλική πράξη λοιπόν είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι αυτού του σύμπαντος που λέγεται σεξ. Όμως τα περιοριστικά πιστεύω και οι ηθικοί και άλλοι φραγμοί που την περιβάλλουν επηρεάζουν όλο το φάσμα της σεξουαλικότητας και της δημιουργικότητας. Ο περιορισμός ακόμα και της ίδιας της φαντασίας για χάρη μιας πλαστής συνείδησης, περιορίζει κάθε τι που κάνει τη ζωή άξια να τη ζήσεις.
Έρωτας, δημιουργία, επιχειρηματικότητα, φιλία και γενικά ανθρώπινες σχέσεις, πνευματικότητα, παιχνίδι, παιδεία, επιστήμη, ιδιοφυΐα... και ό,τι άλλο έχει να κάνει με την αλήθεια στη ζωή και τη δημιουργία μπορεί να προκαλέσει ερωτική διέγερση και να μας κάνει να νιώσουμε κορυφαία συναισθήματα.
Αν θέλουμε λοιπόν να αγγίξουμε τον αληθινό μας εαυτό, το βαθύτερο και πιο φωτεινό κομμάτι μας, χρειάζεται να πετάξουμε από πάνω μας κάθε περιοριστικό πιστεύω και να αφήσουμε τη φαντασία και τη διαίσθησή μας να μας οδηγεί εκεί που είναι η σύλληψη, η κύηση και η γέννηση κάθε ιδέας και κάθε δημιουργήματος που βγαίνει από αυτές. Και αν, λόγω της παράδοσής μας, βγουν σκέψεις και εικόνες φαινομενικά “βρώμικες” που προκαλούν ενοχές, ας προσκαλέσουμε και αυτές στη γιορτή και ας τις αγκαλιάσουμε σαν δασκάλες που μας διδάσκουν πως να ωριμάσουμε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα