Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πού πάει η Τουρκία; Έχει αλλάξει ο γεωπολιτικός και ο γεωπολιτισμικός της προσανατολισμός;

14.10.2013
Του Σάββα Καλεντερίδη

Η απόφαση της Τουρκίας -που δεν είναι η τελική- να προμηθευτεί αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα, υπό τον όρο της παραχώρησης υψηλής τεχνολογίας και συμπαραγωγής του συστήματος στην Τουρκία, για την προώθησή του στη συνέχεια στις διεθνείς αγορές, δημιούργησε έντονο προβληματισμό στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Εξ άλλου, είχαμε και σχετικές ανακοινώσεις και από την Ουάσιγκτον και από τις Βρυξέλες!

Ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα λάβει η Άγκυρα, δηλαδή ο Ερντογάν, για το θέμα, και υπό το πρίσμα των αποφάσεων που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνηση για μια σειρά από ρυθμίσεις που έχουν λάβει την κίβδηλη ονομασία «πακέτο δημοκρατικής μεταρρύθμισης», τίθεται πλέον ανοικτά ένα καίριο ερώτημα: «Πού πάει η Τουρκία
Το πακέτο ρυθμίσεων με το κίβδηλο περιτύλιγμα, που καπηλεύεται το ιερό όνομα της δημοκρατίας, αγνοώντας παντελώς τους χριστιανούς, τους αλεβίτες και τους Κούρδους, οδηγεί την Τουρκία όχι απλά ένα αλλά πολλά κλίκ δεξιά και ισλαμικά, όπως θα έλεγε ο αντίστοιχος τηλεοπτικός αστέρας-πωλητής της Τουρκίας (Λιακό)!
Απόδειξη του πού οδηγείται η Τουρκία δεν είναι μόνο η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε σουνιτικό ισλαμικό τέμενος, αλλά η προετοιμασία της κοινής γνώμης που ήδη ξεκίνησε στην Τουρκία με δημοσιεύματα που μιλούν για την αναγκαιότητα να βρεθεί ένας νέος «Πορθητής», που θα ξανακάνει την Αγία Σοφία τζαμί και θα την παραδώσει στους πιστούς της ...Ιστανμπούλ! Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του περιοδικού Skylife, των κρατικών Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ), που αναφέρει την Αγιά Σοφιά ως σύμβολο της Άλωσης της Πόλης, που μετατράπηκε με τις «κατάλληλες» προσθήκες σε ιερό τόπο προσκυνήματος των Σουλτάνων!
Ενώ ο Ερντογάν προετοιμάζεται να αναπροσανατολίσει την Τουρκία πολλά κλικ δεξιά και ισλαμικά και να αναγορευθεί σε νέο «Πορθητή», ενώ δεν φοβάται να υποστηρίζει και να εξοπλίζει ανοικτά ισλαμιστές τρομοκράτες, στρέφοντάς τους εναντίον των Κούρδων της Συρίας, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαφωνεί ανοικτά με τον ίδιο τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ στο θέμα του Άσαντ και της Συρίας και ενώ γράφει εμπράκτως στα παλαιότερα των υποδημάτων του ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στο θέμα των κινεζικών πυραύλων,φαίνεται να μην πτοείται και από τις συνέπειες που έχει για την Τουρκία η διατάραξη των σχέσεων με το Ισραήλ!
Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να δώσει άδεια λειτουργίας γραφείων της Χαμάς στην Άγκυρα, παρ’ ότι η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ, Marie Harf, ερωτηθείσα προσφάτως σχετικά, απάντησε ότι «η θέση των ΗΠΑ για το θέμα δεν έχει αλλάξει και ότι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση».
Άλλη μια απόδειξη είναι η δίκη που γίνεται στο 7ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία δικάζονται ερήμην τέσσερις κατηγορούμενοι, εις εκ των οποίων ο Rau Aluf Gabiel Ashknazi, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, ως υπεύθυνοι για την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, που στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους που επέβαιναν σ’ αυτό. Η δίκη, μετά από επτά συνεδριάσεις, αναβλήθηκε για τις 27 Μαρτίου 2014, αφού το δικαστήριο ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να μεριμνήσει ούτως ώστε να γίνουν γνωστά τα πλήρη στοιχεία των κατηγορουμένων!
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης ΙΗΗ, που είχε μισθώσει το Μαβί Μαρμαρά με μαύρα χρήματα του τουρκικού κράτους, Bülent Yıldırım, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το δικαστήριο, αφού κατήγγειλε το ισραηλινό κράτος ως «πειρατές και τρομοκράτες», είπε τα εξής: "Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι αυτό που προκάλεσε την ανατροπή του Μόρσι στην Αίγυπτο. Εκείνοι που θέλουν την αποσταθεροποίηση της Συρίας είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με πρώτο το Ισραήλ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος στη Συρία, ωφελεί την ασφάλεια του Ισραήλ».
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι παρόμοιες κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ εκτόξευσε και ο ίδιος ο Ερντογάν, όταν άρχισαν τα επεισόδια στην Αίγυπτο, προκαλώντας την μήνη της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ.
Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι η ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ, που δρα σε δεκάδες χώρες με «ανθρωπιστικό» μανδύα, ορίστηκε προσφάτως από το τουρκικό υπουργείο παιδείας ως υπεύθυνος (sic) οργανισμός για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους μουσουλμάνους της Συρίας. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας, Yusuf Büyük, στις 19 Αυγούστου 2013, έστειλε έγγραφο σε όλες τις νομαρχίες της Τουρκίας, με το οποίο ζητούσε να βοηθηθεί το έργο της οργάνωσης ΙΗΗ, για να συγκεντρωθούν τα χρήματα και η βοήθεια από τους μαθητές γυμνασίων όλης της Τουρκίας για τους μουσουλμάνους της Συρίας! 
Τέλος, να προσθέσουμε ότι κουρδικοί κύκλοι διατείνονται ότι έχουν αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή της ΙΗΗ στο εξοπλισμό και την υποστήριξη των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στη Συρία και ότι η «βοήθεια» αυτή κατέληξε στα χέρια των τρομοκρατών!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα