Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πες μου την ηλικία του, να σου πω τι θέλει


Τι θέλουν οι άνδρες από τις γυναίκες στο σεξ και στον έρωτα; Πολλά και διαφορετικά ο καθένας πράγματα. Όμως οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι επιμένουν πως παρά τη διαφορετικότητα τους, παρουσιάζουν και …ομοιότητες.


Σύμφωνα με έρευνες που βλέπουν τα τελευταία χρόνια το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν οι άνδρες μέσα στις ερωτικές τους σχέσεις , ανάλογα με την ηλικία και τη φάση της ζωής τους:. Άλλα πράγματα δηλαδή ζητάει ένας άνδρας από την ερωτική του σύντροφο όταν είναι στην ηλικία των 20+, άλλα στα 30+, άλλα στα 40+ και άλλα στα 50+.
Αφού λοιπόν τσεκάρετε την ημερομηνία γέννησης του δικού σας, διαβάστε τις απαντήσεις που αντιστοιχούν στην ηλικία του, και τις οποίες σας δίνει η ψυχοθεραπεύτρια, Νάνσυ Χριστοφόρου.

Ο άνδρας στα 20+
Οι σημερινοί νέοι είναι πιο άπειροι σεξουαλικά και πιο ανασφαλείς από εκείνους των προηγούμενων γενιών. Αυτό οφείλεται κυρίως στην παρατεταμένη εφηβεία τους- εξαρτώνται και μένουν με την οικογένεια τους και μετά το σχολείο, πολλοί μάλιστα ακόμα και όταν αρχίζουν να εργάζονται. Έτσι δεν έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την τόλμη, την επιθετικότητα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να προχωρήσουν με ευκολία σε μια σεξουαλική επαφή, την οποία εννοείται επιθυμούν ως…τρελοί.
Τι θέλει από μια γυναίκα
Να εξερευνήσει μαζί της τον συναρπαστικό κόσμο του σεξ. Να νιώσει άνετα στο κρεβάτι, να νιώσει επιθυμητός και …επαρκής, να του λέει ΝΑΙ για σεξ, όποτε εκείνος το ζητάει.

Τι δεν θέλει
Να νιώθει ότι η γυναίκα έχει το πάνω χέρι στο κρεβάτι και να του ζητάει να την …περιμένει να φτάσει σε οργασμό. Δεν θέλει επίσης μια γυναίκα που θα τον φέρει σε αμηχανία, θα τον κριτικάρει, θα τον ενοχοποιεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και θα έχει απαιτήσεις για σεξ ή για σχέση.

Τι να περιμένετε από τους 20αρηδες
Οι άνδρες ανάμεσα στα 20 και στα 30, είναι αχόρταγοι και ανεξάντλητοι στο σεξ. Έχουν καλή στύση, εκσπερματώνουν γρήγορα, έντονα και πολλές φορές. Όσες λοιπόν μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό το ρυθμό «βουρ» για 20άρηδες.

Συμβουλή
Αν ερωτευτείτε 20άρη, πρέπει να έχετε υπ όψιν σας ότι γι αυτόν σεξ δεν σημαίνει μόνο …διείσδυση και εκσπερμάτωση. Του αρέσουν τα φιλιά και τα χάδια σε όλο το σώμα, ιδιαίτερα ανάμεσα σε δυο εκσπερματώσεις. Δείξτε του πού και πώς σας αρέσει να σας χαιδεύει χωρίς όμως να τον κάνετε να νιώσει ότι τον «καθοδηγείτε» επειδή πιστεύετε πως είναι άσχετος. Η απραγία και η απάθεια τον «χαλάει».

Ο άνδρας στα 30+
Οι τριαντάρηδες είναι φουλ στο ναρκισσισμό. Αν και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σεξ, δεν είναι απόλυτα σίγουροι για τον εαυτό τους. Προκειμένου λοιπόν να τονώσουν τον ανδρισμό τους διεκδικούν γυναίκες τόσο ωραίες όσο και τα φωτομοντέλα και τόσο έμπειρες και παθιασμένες όσο οι σταρ στις ταινίες. Μοναδικός τους σκοπός είναι να βιώσουν τον έρωτα με Ε κεφαλαίο, και σε αντίθεση με τις 30ρες , αποφεύγουν το γάμο όπως ο διάολος το λιβάνι.

Τι θέλει από μια γυναίκα
Αχαλίνωτο σεξ και… θαυμασμό.

Τι δεν θέλει
Κανονικότητα και υποχρεώσεις ή αλλιώς μια γυναίκα που του γίνεται τσιμπούρι. Ο άνδρας ανάμεσα στα 30 και τα 40 βάζει σε πρώτο πλάνο την καριέρα του και δεν θέλει τίποτα να τον αποσπά από αυτήν. Γι αυτόν γυναίκα σημαίνει ξεκούραση και χαλάρωση. Προκειμένου λοιπόν να μη στρεσάρεται προτιμά να ζει μόνος του και να κάνει ευκαιριακές σχέσεις μόνο για σεξ.

Τι να περιμένετε από τους 30ρηδες
Καλές επιδόσεις στο σεξ περισσότερο από πλευράς τεχνικής και λιγότερο πάθους-εκτός βέβαια και αν είναι ερωτευμένοι- και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σας ικανοποιήσουν σεξουαλικά. Είναι αρκετά καλοί στα προκαταρκτικά του σεξ …αλλά απογειώνονται με τις ακραίες σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Συμβουλή
Οι 30ρηδες εκτιμούν την τρυφερότητα μιας αγκαλιάς αρκεί να μην κρύβει σκοπιμότητα. Πείστε τους ότι είναι συναρπαστικοί εραστές και θα …πέσουν στα πόδια σας. Προπαντός μην τους αφήσετε να υποψιαστούν ότι για σας η μόνιμη σχέση και ο γάμος είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ο άνδρας στα 40+
Δεν έχει πια το άγχος να ρίξει μια γυναίκα στο κρεβάτι του, όμως δεν επιθυμεί να την ρίχνει τόσο συχνά. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης που καθορίζει την σεξουαλική επιθυμία αρχίζουν να πέφτουν , και τα πρώτα σημάδια της κάμψης της σεξουαλικής δραστηριότητας αρχίζουν να εμφανίζονται. Σ αυτή τη φάση της ζωής του ο άνδρας, που είναι συνήθως δεσμευμένος, χρειάζεται εκτός από την ασφάλεια που του προσφέρει μια σταθερή σχέση, και το ερωτικό πάθος του πάλαι ποτέ, το οποίο και προσπαθεί να βιώσει εξωσυζυγικά.

Τι θέλει από μια γυναίκα
Να τον απογειώσει σεξουαλικά. Να τον κάνει να ξανανιώσει κυνηγός, κατακτητής, και λατίνος εραστής.

Τι δεν θέλει
Τα one night stand, τις αχόρταγες στο σεξ γυναίκες και τις γυναίκες που δεν ξέρουν να εκφραστούν με τρυφερότητα. Τον «χαλάνε» οι επαφές μεγάλης διάρκειας και οι περισσότεροι από έναν οργασμό τη φορά.

Τι να περιμένετε από τους 40ρηδες
Καλές επιδόσεις λόγω της πείρας τους, παρά την κάποια κάμψη στη σεξουαλική τους ορμή. Τις στιγμές που το πνεύμα μεν είναι πρόθυμο αλλά η σαρξ αδυνατεί, προσπαθήστε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις όπως για παράδειγμα να οργανώσετε ένα δείπνο με ερωτική ατμόσφαιρα και αφροδισιακές τροφές, να δείτε τηλεόραση γυμνοί στον καναπέ, και ειδικότερα ταινίες με πολύ σεξ.

Συμβουλή
Αν δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει σεξ κάποια στιγμή που εσείς το επιθυμείτε διακαώς, μην τον κάνετε θέμα. Δώστε του να καταλάβει ότι το σεξ δεν είναι για σας το παν, και ότι οι αγκαλιές, τα χάδια και τα φιλιά σε όλο το σώμα, σας είναι αρκετά. Προσοχή: αν θέλετε να κάνετε σεξ με έναν δεσμευμένο σαραντάρη, μην τον ερωτευτείτε.

Ο άνδρας στα 50+
Ξέρουν ότι οι στύσεις τους δεν είναι σταθερές-έρχονται και παρέρχονται γρήγορα και ξαφνικά-, γεγονός που δεν τους αρέσει καθόλου, αλλά τι να κάνουν… Οι πιο ισορροπημένοι και χορτασμένοι σεξουαλικά, αναζητούν ελιξίρια νεότητας εκτός του σεξ. Οι πιο ανασφαλείς και κολλημένοι στην ιδέα ότι άνδρας με μέλλον είναι μόνο ο εραστής, είτε χωρίζουν και ξαναπαντρεύονται πολύ νεώτερες γυναίκες, σχεδόν τόσο όσο και οι κόρες τους, είτε το παίζουν καρδιο-κατακτητές, εννοείται, πάντα με πολύ νέες γυναίκες.

Τι θέλει από μια γυναίκα
Να τον αγαπά και να μην έχει πολλές απαιτήσεις στο κρεβάτι- με την έννοια της συχνότητας και της διάρκειας.

Τι δεν θέλει
Γρήγορο παθιασμένο σεξ-γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ αυτό. Σεξ χωρίς τρυφερότητα, χωρίς παρατεταμένα προκαταρκτικά χάδια. Συζητήσεις και ερωτήσεις που τον κάνουν να νιώθει ότι το παρελθόν του είναι πιο μεγάλο από το μέλλον.

Τι να περιμένετε από τους 50ρηδες
Μέτριες ή και κακές επιδόσεις στο σεξ, γιατί παρά την πείρα τους στο σεξ, εξ αιτίας της ανασφάλειας που τους προκαλεί ή άστατη στύση τους, λειτουργούν με άγχος. Όμως αν δεν το κάνετε θέμα κάθε φορά που χάνει τη στύση του και συνεχίσετε τα ερωτικά παιχνίδια θα επανέλθει.

Συμβουλή
Πείστε τον ότι για σας το σεξ δεν είναι το παν. Επίσης αφήστε όλες τις έγνοιες έξω από την κρεβατοκάμαρα και βάλτε τον ρομαντισμό στη σχέση σας. Δώστε στον εαυτό σας και σ εκείνον καινούρια ερεθίσματα με πιο συχνές αποδράσεις από τη ρουτίνα.

Νάνσυ Χριστοφόρου
ψυχοθεραπεύτρια-κοινωνικοθεραπεύτρια-ψυχοδραματίστρια
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα