Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

O Σαμαράς είναι πολύ αργός

Μπορεί να έχει ανακοινωθεί πως η ΕΡΤ θα επιστρέψει με το όνομα ΝΕΡΙΤ, κανείς όμως δεν σκέφτηκε να κάνει κατοχύρωση του domain name nerit.gr δείχνοντας σε όλο το κόσμο πως η προσπάθεια δημιουργίας του νέου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ξεκίνησε με ένα μεγάλο φιάσκο, καθώς η κυβέρνηση παρά το ότι συνέταξε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΝΕΡΙΤ δεν κατοχύρωσε το σχετικό domain, με αποτέλεσμα να το πράξουν ιδιώτες λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του ονόματος.

Και μπορεί κανείς απο τους υπεύθυνους να μην το σκέφτηκε η ιστοσελίδα troktiko.eu όμως κατοχύρωσε το νέο domain μέσω της εταιρείας WEBTEC και ανακοινώθηκε και επισήμως από την ίδια την ιστοσελίδα. Η κατοχύρωση του domain name έγινε για να αποδειχθεί ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο λειτουργίας του νέου οργανισμού. Πλέον, η κυβέρνηση, αν θέλει το nerit.gr, θα πρέπει να πληρώσει τον ιδιώτη που το κατοχύρωσε, ειδάλλως θα πρέπει να επιλέξει κάποιο άλλο όνομα για τη διαδικτυακή της πλατφόρμα.
Η είδηση μάλιστα έφτασε μέχρι και τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Το Bloomberg δημοσιεύει το θέμα με τίτλο «η Ελλάδα αποδείχθηκε πολύ αργή στο να κατοχυρώσει το όνομα του domain του διαδόχου του κλειστής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης». Το δημοσίευμα του ξένου ειδησεογραφικού δικτύου αναφέρει ότι εντός του nerit.gr υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση του προγράμματος που εκπέμπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Αναφέρεται επίσης η φράση «Δεν είναι η ΕΡΤ, είναι η δημοκρατία» και γίνεται ευθύ σχόλιο στην ειρωνική πλασματική ηλεκτρονική διεύθυνση «pitsaria-pou-eskise.gr». Το Bloomberg αντιλαμβάνεται και αναδημοσιεύει την εξήγηση του ειρωνικού σχολίου για την πιτσαρία που είχε ανοίξει στα νιάτα του ο Αντώνης Σαμαράς στα νιάτα του, όταν ζούσε στις ΗΠΑ. Οι αγοραστές του nerit.gr περιγράφονται ως «ακτιβιστές που θέλουν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που έχασαν τη δουλειά τους» σε βρετανικές και πορτογαλικές σελίδες στο Facebook.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα