Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Έπιπλα από παλιά ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΠΟΡΤΕΣ


Όσοι  έχουν ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το design στον τομέα της διακόσμησης, ξέρουν πως τις περισσότερες φορές αυτό που ...πληρώνεται αδρά -είτε αφορά προτάσεις διαμόρφωσης χώρων, είτε συγκεκριμένων αντικειμένων- δεν είναι τόσο το κόστος υλικών και ο χρόνος εργασίας όσο η ...ιδέα. Αυτό που γενικά και απλοϊκά αποκαλούμε η ...φαντασία των σχεδιαστών και δημιουργών.


Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάποια ...επιφοίτηση παρά για ταλέντο που κάποια από τα βασικά του συστατικά  μπορούν λίγο ή περισσότερο να ...καλλιεργηθούν από οποιονδήποτε έχει την διάθεση και την περιέργεια να ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με όσα περιλαμβάνει αυτό που γενικά αποκαλούμε "διαμόρφωση χώρων". Από τα κύρια   χαρακτηριστικά αυτού του ταλέντου, η ικανότητα εκεί που οι άλλοι διακρίνουν μόνο χώρους,αντικείμενα, εσύ να βλέπεις υλικά, όγκους. 

Οι επαγγελματίες του είδους όταν π.χ δείχνετε τους τοίχους σας βλέπουν απλώς χώρούψος, χρώμα, αυτό που για τους περισσότερους δεν είναι παρά μια παλιά πόρτα, ένα παράθυρο για πέταμα, από εκείνους ερμηνεύεται ως "μια ξύλινη επιφάνεια". Και σαν τέτοια μπορεί να χρησιμοποιηθεί/ αξιοποιηθεί/ μετατραπεί σε οτιδήποτε μέσα σ΄ένα σπίτι θα μπορούσε να είναι φτιαγμένο από ξύλο, σχεδόν στα ...πάνταδηλαδή. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα ...περισσέψουν τέτοια κομμάτια από μια πιθανή ανακαίνιση του δικού σας ή του σπιτιού φίλων ή που θα τα βρείτεπεταμένα δίπλα σε κάδους να περιμένουν το φορτηγάκι του δήμου, προσπαθείστε κι εσείς να σκεφτείτε έτσι. Τόσο ...απλά.

Ανάλογα με το γούστο σας και την γενική διακόσμηση του χώρου που θα τοποθετηθούν, μπορείτε να δώσετε σε τέτοιες κατασκευές όποιο ύφος θέλετε, από κλασσικό, ethnic, country μέχρι εντελώς μοντέρνο, ...παίζοντας με τις αποχρώσεις, τις χρήσεις και τα στοιχεία που θα τα συνδυάσετε
Oδηγίες και συμβουλές για να αλλάξετε χρώμα, να δώσετε στο ξύλοπαλαιωμένη όψη κλπ. θα βρείτε εδώ κι ακόμη αν ούτε εσείς ούτε κάποιος από το περιβάλλον σας διαθέτει τα βασικά εργαλεία για να κόψετε και να συναρμολογήσετε ξύλα -αν χρειάζεται- αποτανθείτε με τους "θησαυρούς" σας ανά χείρας σ΄έναν ξυλουργό και περιγράψτε την ...ιδέα σας. Η υλοποίησή της δεν θα σας κοστίσει ιδιαίτερα και το αποτέλεσμα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.













































































































































































ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα