Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μαλλί της γριάς



Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άτομο, που δεν έχει δοκιμάσει αυτό το γλύκισμα. Ακόμα και σήμερα που υπάρχουν ένα σωρό γλυκά, έχει πλάκα να βλέπεις ένα πιτσιρίκι να λαχταρά και να παρακαλά τους γονείς του, να του πάρουν μαλλί της γριάς και μετά να γίνεται χάλια τρώγοντας το. :) Ας δούμε λοιπόν πως θα φτιάξουμε μόνοι μας, μαλλί της γριάς, καθώς ως γνωστόν… η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Η βασική αρχή για να φτιάξουμε το μαλλί της γριάς, είναι ότι χρειάζεται να σπινάρουμε γρήγορα σε ένα δοχείο, ζεστή καραμελωμένη ζάχαρη. Έτσι χρειαζόμαστε ένα μικρό δοχείο στο οποίο τοποθετούμε την ζάχαρη και ένα τρόπο να το περιστρέφουμε γρήγορα. Το να ζεσταίνουμε απ’ευθείας το περιστρεφόμενο δοχείο δεν είναι απαραίτητο. Μπορούμε να καραμελώσουμε την ζάχαρη στην κουζίνα μας και να την ρίξουμε κατευθείαν στο δοχείο, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.
Το όλο μυστικό, είναι στην κατασκευή του δοχείου. Αυτό πρέπει να είναι ανοιχτό στο επάνω μέρος, ώστε να μπορούμε να ρίχνουμε την ζάχαρη και στο πλάι, περίπου στην μέση, να έχει αρκετές πολύ μικρές τρύπες, απ’όπου θα διαφεύγει η ζάχαρη και θα σχηματίζεται το γνωστό “αραχνοϋφαντό”.
Το καλό με την όλη υπόθεση, του να φτιάχνουμε το δικό μας μαλλί της γριάς, είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραμέλες που μας έχουν μείνει, να της θρυμματίσουμε καλά στο μπλέντερ ή σε ένα γουδί και να της χρησιμοποιήσουμε αντί για την ζάχαρη. Έτσι και “ανακυκλώνουμε” τις καραμέλες που μας περισσεύουν, αλλά και φτιάχνουμε ένα διαφορετικό και εύγευστο μαλλί της γριάς.
Για ξυλάκια, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε είτε ξυλάκια από παγωτό, είτε από σουβλάκι ή αν δεν έχετε τίποτα από αυτά, πάρτε μια καθαρή κόλλα χαρτί, κάντε την ρολό και βάλτε την μαεστρία σας, να φτιάξετε το μεγαλύτερο μαλλί της γριάς. :)
Εδώ μια απλή κατασκευή με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι, με ένα μοτεράκι από παιχνίδι και δύο καπάκι…
…και εδώ μια πιο “επαγγελματική” κατασκευή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα