Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πως και γιατί το ψωμί βλάπτει σοβαρά την υγεία




Ψωμί και υγείαΕίχατε φανταστεί ποτέ ότι το ψωμί «ο άρτος ημών ο επιούσιος» (όποιο χρώμα και σύνθεση και αν έχει) μπορεί να είναι βλαβερός; Κι όμως είναι..! Αυτή είναι η αλήθεια!
 


Ιδού οι αποδείξεις: Ας δούμε λοιπόν πώς παρασκευάζεται το ψωμί. Αλέθεται το σιτάρι πριν από μέρες-μήνες. Άλεσμα σημαίνει αλλοίωση, καταστροφή, αφαίρεση πολύτιμων συστατικών (φλοιού φύτρου κ.α.) που περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες. Το αλεσμένο σιτάρι σε αλεύρι κατόπιν οξειδώνεται, χαλάει εύκολα (εμφανίζονται πεταλούδες).

 Για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος
προστίθενται διάφορα χημικά, συντηρητικά (δηλητήρια) και όταν ζυμώνεται τέλος προστίθενται και άλλες βελτιωτικές, χημικές ουσίες και μπόλικο αλάτι για να νοστιμέψει τις προηγηθείσες παρεμβάσεις (προσθαφαιρέσεις). 

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις: αφαίρεση συστατικών, προσθήκη χημικών, συντηρητικών αλατιού και τέλος η χαριστική βολή, το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες,έχει σαν αποτέλεσμα την παρασκευή μιας βλαβερότατης τροφής για την υγεία μας (στομάχι, ήπαρ, νεφρά).
Η τροφή αυτή δυστυχώς αποτελεί σήμερα τη βάση της διατροφής όλου του κόσμου.
 

Αντί λοιπόν να κάνουμε αυτά τα τραγικά λάθη, δεν είναι σωστότερο να τρώμε το σιτάρι (την πολύτιμη αυτή τροφή) που έχει τα ίδια συστατικά με τα συστατικά του σώματός μας, αυτούσιο, ανεπεξέργαστο, αδηλητηρίαστο όπως μας το προσφέρει η Φύση, η Μάνα Γη;
 


Τρόπος Βρώσης του Σιταριού
 

Το σιτάρι επειδή είναι σκληρό και δεν τρώγεται ωμό, προκειμένου να το φάμε το μετατρέπουμε σε φύτρα με τον εξής εύκολο τρόπο: Μουσκεύουμε το σιτάρι για 15-25 ώρες (ανάλογα με τη σκληρότητα του), το ποτίζουμε πρωί-βράδυ αφήνοντας το, για 10 λεπτά στο νερό.

 Τότε αυτό αρχίζει να πετάει φύτρο, μετατρέποντας όλα τα συστατικά του σε γαλάκτωμα που είναι κατευθείαν αφομοιώσιμα από τα κύτταρα μας (κυτταρική διατροφή) και έτσι μαλακό και τρυφερό το προσθέτουμε (μια - δυο χούφτες) στις σαλάτες και το τρώμε. 

Επίσης, μπορούμε να αλέσουμε το σιτάρι σε πλιγούρι και να το μουσκέψουμε για 5-10 ώρες ή και περισσότερο, κατόπιν προσθέτουμε διάφορα μυρωδικά, λαχανικά (κρεμμύδι, μαϊντανό, σκόρδο, πιπεριά, κ.λπ). 

Έτσι γίνεται ένα ωραιότατο φαγητό (σαλάτα, πιλάφι) και σούπα (με την προσθήκη χυμού καρότου, αγγουριού, ντομάτας, λεμονιού κ.λπ), πολύ νοστιμότερο από το μαγειρεμένο πλιγούρι. 

Ακόμα και από πλευράς οικονομίας να το εξετάσουμe είναι προτιμότερο να τρώμε σιτάρι αντί για ψωμί, επειδή  τοσιτάρι στοιχίζει 10 φορές φθηνότερα (όσες είναι και οι επεξεργασίες που υποβάλλεται) το ψωμί.
 


Είδη Ζαχαροπλαστικής. Αν το ψωμί είναι βλαβερό, υπολογίστε κατόπιν πόσο βλαβερότερα είναι όλα τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου και όλα τα άλλα είδη αρτοποιίας που παρασκευάζονται με πολύ χειρότερες παρεμβάσεις (αφαιρέσεις συστατικών, προσθήκη χημικών).

Γι’ αυτό λοιπόν ας θέσουμε ένα μεγάλο, κόκκινο Χ σε όλα τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία της αρρώστιας και ας προτιμήσουμε το ζαχαροπλα- στείο και τα αρτοποιεία της φύσης του Θεού που μας προσφέρει ένα πλήθος φυσικών γλυκών και άρτων επιούσιων που είναι α) οι ξηροί καρποί, «το μάννα εξ’ ουρανού», β) τα φρέσκα φρούτα και γ) τα αποξηραμένα φρού- τα (σταφίδες, χουρμάδες, σύκα, δαμάσκηνα, ανανάς κ.λπ). 

Τα κοσμικά ζαχαροπλαστεία πρέπει να μας προσφέρουν αυτά τα προϊόντα δηλαδή την υγεία και όχι τα βιομηχανικά προϊόντα (αλεύρι τύπου 50%, άσπρη ζάχαρη, μαργαρίνες, αυγά σεσκόνη) δηλαδή την αρρώστια και το θάνατο σε χρυσά περιτυλίγματα.

Και ας θυμόμαστε πάντα:  Μακριά από τα 3Α, Άσπρη Ζάχαρη, Άσπρο Αλεύρι, Άσπρο Αλάτι, που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας. Ας ακολουθήσουμε όλοι τη φωνή της Υγείας-Οικολογίας για να σωθούμε.


Απόσπασμα από το βιβλίο η Κρυμμένη Γνώση - Πληροφορίες επίσης στο www.oikololoi.gr

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα