Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το 2013 προβλέπεται να είναι το "Έτος των Κομητών".


O κομήτης Hartley 2 ή Comet 103P/Hartley-Credit:NASAhartley2close_epoxi.jpgcometgarradd_polzl_960.jpgΟ κομήτης Garradd-Photo:Rober Polzl
Βαδίζουμε προς το τέλος ενός αστρονομικού έτους με εξαιρετικό ενδιαφέρον, από τους καλύτερους χρόνους ιστορικά, με μερικές εκλείψεις, αλλά και μία ολική έκλειψη Ηλίου για κερασάκι στην τούρτα. Ωστόσο, το μεγάλο γεγονός ήταν η διάβαση της Αφροδίτης μπροστά στο δίσκο του Ήλιου, που θα επαναληφθεί το 2117.

Τι περιμένουμε για το 2013; Τίποτα σπουδαίο. Κάποιες αποκρύψεις της Σελήνης σε άστρα και από μια απόκρυψη άστρου από τον Άρη και την Αφροδίτη, αλλά και δυο μερικές εκλείψεις Σελήνης, όπως και δυο μερικές εκλείψεις Ήλιου. Θα υπάρξουν ακόμα και κάποιοι επικίνδυνοι αστεροειδείς, αλλά όσοι πάλι προβλέψουν σύγκρουση με τη Γη θα καταλήξουν σε φιάσκο, όπως πάντα. Δυο κομήτες θα επισκεφτούν τον ουρανό μας και θα τον κοσμήσουν με την παρουσία τους. Παρόλα αυτά θα υπάρξει μεγάλο γεγονός στις 21 Δεκεμβρίου 2013. Η διάβαση της Αφροδίτης στον Ήλιο! Καλά, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό αφού είπαμε, ότι η επόμενη διάβαση θα συμβεί το 2117; Επειδή τη διάβαση φέτος την είδαμε από τη Γη, ενώ για το 2013 θα τη δούμε από τον Κρόνο. Όσοι μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τον Κρόνο θα την παρατηρήσουν. Υπάρχουν αστρονομικά προγράμματα να τη δούμε, έστω με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζουμε ακόμα και στο διαστημόπλοιo Cassini που βρίσκεται στον Κρόνο να μας στείλει ενδιαφέροντα βίντεο.  

Αλέξανδρος Διαμαντής
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα