Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πατρότητα και τεστοστερόνη δεν πάνε μαζί

Η πατρότητα προκαλεί μείωση στα επίπεδα της τεστοστερόνης, επιβεβαίωσαν Αμερικανοί ερευνητές, ώστε να καθίσταται ευκολότερο να συμμετέχουν και οι άνδρες στην ανατροφή των παιδιών. Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης ενισχύουν την ερωτική διάθεση των ανδρών με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί να οδηγήσει στη λήψη παρακινδυνευμένων αποφάσεων αυξάνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για κοινωνική κυριαρχία - λένε οι επιστήμονες. 


Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να μην επιβαρύνουν τη σχέση ενός άνδρα με την σύντροφό του, όμως είναι επιβαρυντικοί ως προς την ανατροφή ενός παιδιού, κάτι που απαιτεί συνεργασία των δύο γονέων. 



"Η μελέτη μας δείχνει ότι στο ανθρώπινο είδος οι άνδρες είναι βιολογικά σχεδιασμένοι να βοηθούν σε αυτό (στην ανατροφή των παιδιών)," δήλωσε ο Κρίστοφερ Κουζάουα του πανεπιστημίου Northwestern, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Η έρευνα του Northwestern μελέτησε μια ομάδα περισσοτέρων από 600 ανδρών από την Φιλιππίνες, τους οποίους παρακολούθησε σε διάστημα πέντε χρόνων. 

Στην αρχή της έρευνας οι άνδρες ήταν άτεκνοι. Η έρευνα διαπίστωσε ότι με το που απέκτησαν παιδί οι άνδρες αυτοί τα επίπεδά τεστοστερόνης τους μειώθηκαν, τουλάχιστον για μια μικρή χρονική περίοδο.  

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα