Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο ρόλος των κυμάτων Schumann στην υγεία (ΒΙΝΤΕΟ)



Το μέγεθος, το σχήμα και η φύση της Γης καθορίστηκαν από τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη δημιουργία της, όπως η θερμοκρασία, η βαρύτητα, η πίεση κ.α. Ο πλανήτης μπόρεσε να αναπτυχθεί μέσα στο «κενό», με τις προϋποθέσεις που οι κοσμικοί νόμοι προκαθόρισαν. Το ίδιο ισχύει και με το σχηματισμό των πρώτων μορίων, των πρωτεϊνικών δομών και τελικά με τη ζωή με τη μορφή των κυττάρων και, αργότερα, των πιο εξελιγμένων οργανισμών. Μπορούν να ζουν πάνω στο πλανήτη αυτό με τη μορφή με την οποία δημιουργήθηκαν. Οποιαδήποτε μεγάλη απόκλιση θα ήταν ασύμβατη για τη ζωή.
Είναι έτσι φανερό ότι κάθε ζωή (αλλά και η νεκρή ύλη) φέρει το αποτύπωμα του περιβάλλοντος. Εντούτοις, δεν υπάρχει μόνο σχέση μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος με το εσωτερικό, αλλά υπάρχουν κι αλληλεπιδράσεις. Κι εμείς προκαλούμε αλλαγές στο περιβάλλον, γεγονός που αντικατοπρίζεται πάνω μας. Καθώς οι οικολογικές ισορροπίες διαταράσσονται αυτό πυροδοτεί διαταραχές και, κατ’ επέκταση, τη δημιουργία παθήσεων στους οργανισμούς μας.
Το σώμα είναι λοιπόν ενσωματωμένο μέσα στο περιβάλλον του πλανήτη, είναι σε συνεχή ανταλλαγή με αυτό και ελέγχεται από αυτό. Οι διάφοροι βιορυθμοί, οι λειτουργίες των οργάνων και του μεταβολισμού είναι, φυσιολογικά, σε συγχρονισμό με το «παλμικό ρυθμό» του σύμπαντος. Τα κύρια παλμικά κύματα προέρχονται κυρίως από τα λεγόμενα «κύματα του Schumann», τα οποία δημιουργούνται μέσα στην ιονόσφαιρα, με τη συχνότητα των 7,8 Hz.
Η Γη και ο περιβάλλοντας αέρας σχηματίζουν ένα σφαιρικό αντηχείο κοιλοτήτων. Έχουμε, δηλαδή, δύο σφαίρες τη μία μέσα στην άλλη, η κοιλότητα των οποίων οριοθετείται από αντανακλαστικά στρώματα. Κι όπως στην ακουστική η συχνότητα ενός οργάνου έχει βασικά κύματα και αρμονικές, έτσι και στην περίπτωση της Γης ως αντηχείου έχουμε συγκεκριμένα φάσματα συχνοτήτων. Μόνο που πρόκειται για ηλεκτρομαγνητικά κύματα κι όχι ακουστικά. Ο καθηγητήςW.OSchumann ασχολήθηκε εκτεταμένα με τα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα της ατμόσφαιρας. Ερεύνησε την ύπαρξη βιοτροπικών ερεθισμάτων, τα οποία υπάρχουν μεταξύ επιφάνειας της γης και ιονόσφαιρας, σε ύψος περίπου 100 χλμ. και βρίσκονται μέσα στο φάσμα του μαγνητικού πεδίου της γης. Τα ερεθίσματα αυτά πήραν το όνομά του και λέγονται «κύματα του Schumann». Ο Schumannβρήκε ότι η ακριβής τιμή του βασικού κύματος αντήχησης είναι 7,8 Hz. Αυτή η συχνότητα είναι επίσης η συχνότητα του ιππόκαμπου στον εγκέφαλο κι είναι ίδια σε όλα τα θηλαστικά. Το νευρικό μας σύστημα αντιδρά στους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς των κυμάτων του Schumann, που είναι πλούσια σε αρμονικές. Διεγείρονται μικρο-δυναμικά στις νευρικές απολήξεις, και με την επανάληψη τους δημιουργούνται δυναμικά ικανά να προκαλέσουν αντίδραση. Όταν οι δονήσεις των κυμάτων του Schumannέχουν την ίδια συχνότητα με τις παλμικές συχνότητες ελέγχου του νευρικού συστήματος, π.χ. 7,8 Hz, τότε παρεμβάλλονται ενεργά μέσα στο κυβερνητικό σύστημα ελέγχου του σώματος.
MENU
0:00

Animation of Schumann resonance in Earth's atmosphere.



Κι αν και υπάρχουν παλμικές γεννήτριες στο νευρικό σύστημα, όπως ο κολποκοιλιακός κόμβος, που ελέγχει τον καρδιακό ρυθμό, δεν υπάρχουν τέτοιες στο αυτόνομο νευρικό σύστημα. Το τελευταίο είναι αυτόνομο και προσαρμόζεται στο περιβάλλον, με το οποίο συντονίζεται. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η επίδραση του κύκλου μέρας-νύχτας, που συγχρονίζει την 24-ωρη λειτουργίατου αυτόνομου νευρικού συστήματος. Μιλάμε για το «εσωτερικό ρολόι», αν και αυτό επηρεάζεται από τα εξωτερικά ερεθίσματα. Η εγρήγορση, η θερμοκρασία του σώματος, η ανταλλαγή καλίου, η έκκριση ορμονών κτλ. υπάγονται σε 24-ωρο ρυθμό. Και τα κύματα του Schumann έχουν 24-ωρο ρυθμό, αφού το χαμηλότερο σημείο της ιονόσφαιρας τη νύχτα υψώνεται κατά 20 χλμ. ψηλότερα ενώ έρχεται πιο κοντά στη Γη την ημέρα. Γενικεύοντας, μπορούμε να πούμε ότι οι συχνότητες των κυμάτων του Schumann αλλάζουν παρόμοια με τα κύματα του εγκεφάλου, τα οποία κατά τη διάρκεια του ύπνου το βράδυ είναι χαμηλότερα απ’ ότι την ημέρα.
Τα κύματα του Schumann εξαρτώνται από την ηλεκτρική αγωγιμότητα του εδάφους, που προέρχεται από το νερό στο έδαφος. Περίπου τα δύο τρίτα της γης σκεπάζονται από αλατόνερο με επαρκή ηλεκτρική αγωγιμότητα. Και η στερεή μάζα της γης έχει νερό, με χαμηλότερη μεν αγωγιμότητα, αλλά αρκετή. Η αύξηση της κατανάλωσης του νερού και η παρέμβαση στα ποτάμια έχουν επιφέρει μείωση του νερού εδάφους. Από την άλλη πλευρά, κυρίως μέσα στις πόλεις, δημιουργείται το φαινόμενο της μόνωσης, εξ’ αιτίας της ασφάλτου και του τσιμέντου. Αλλά, και η παρεμβολή από συχνότητες ραδιοπομπών, από τα σιδηροδρομικά δίκτυα, τις γραμμές υψηλής έντασης επηρεάζουν τα κύματα του Schumann. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο μεγάλη είναι η αρνητική επίδραση στην υγεία από αυτές τις παρεμβολές. Τα κύματα τουSchumannεπηρεάζονται επίσης από τα μαγνητικά πεδία του ήλιου και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις της ατμόσφαιρας.
Η NASA χρησιμοποιεί γεννήτριες παραγωγής των κυμάτων του Schumann στα επανδρωμένα της διαστημόπλοια, για την τόνωση της υγείας των αστροναυτών. Επίσης τα άτομα με χρόνιες παθήσεις κι οι ηλικιωμένοι έχουν συχνά έλλειψη των κυμάτων του Schumann. Αυτό εκδηλώνεται με πονοκεφάλους, αποπροσανατολισμό, ναυτία κ.α.
Στη συσκευή βιοσυντονισμού Bicom 2000 έχει προστεθεί η δυνατότητα παραγωγής των κυμάτων του Schumann, που μπορεί να λειτουργήσει ως μεμονωμένη θεραπεία ή και ταυτόχρονα με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού. Η χρήση τους μπορεί να βοηθήσει σε περιστατικά χρόνιας κόπωσης, αϋπνίας, οξύ πόνου, υπερκινητικότητας, χρόνιων παθήσεων και νευροφυτικών διαταραχών. Η εφαρμογή των κυμάτων αυτών ρυθμίζει την πολικότητα των κυττάρων, βοηθάει στην απομάκρυνση ενεργειακών μπλοκαρισμάτων, τονώνει την κυκλοφορία, άρα και την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα, ενεργοποιεί τη απομάκρυνση τοξινών με την τόνωση της ροής της λέμφου, τονώνει το ανοποιητικό σύστημα και τους μηχανισμούς αυτό-ρύθμισης του σώματος.
Στη συσκευή Bicom 2000 για τη δημιουργία των κυμάτων του Schumann χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων κι οι δονήσεις κρυστάλλων, όπως η μαύρη τουρμαλίνη, ο όνυχας, το ρουμπίνι και το οπάλιο. Η χρήση των κυμάτων τουSchumann θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα στη ρύθμιση της λειτουργίας του σώματος κι έχει παρατηρηθεί ότι η εφαρμογή τους βοηθάει στην γρηγορότερη αντιμετώπιση πολλών παθολογικών καταστάσεων.
Κασσάνδρα Μουγιάκου - ιατρός παθολόγος
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα