Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Δοκιμή αντικαρκινικών φαρμάκων, μέσω «μίνι» κυττάρων από βακτήρια


Μια τελείως νέα τεχνική χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους. Η μέθοδος, δημιούργημα Αυστραλών ερευνητών, χρησιμοποιεί «μίνι» κύτταρα από βακτήρια για να «στοχεύσει» με μεγαλύτερη ακρίβεια τους όγκους στο σώμα, μειώνοντας έτσι τις τοξικές παρενέργειες της συμβατικής χημειοθεραπείας. Η μέθοδος κρίθηκε ασφαλής, καλά ανεκτή από τον οργανισμό και μάλιστα σταθεροποίησε την κατάσταση ασθενών με εξελιγμένες μορφές της νόσου για τις οποίες δεν υπάρχει άλλη θεραπεία.

Οι ιδρυτές της εταιρείας βιοτεχνολογίας EnGeneIC (με έδρα το Σίδνεϊ) δρ Χιμάνσου Μπράμπχατ και δρ Τζένιφερ ΜακΝτάϊαρμιντ παρουσίασαν την έρευνά τους σε διεθνές συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκίνου (ECCO) στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το οποίο ασχολήθηκε με νέες μοριακές τεχνικές θεραπείας του καρκίνου.
Η νέα μέθοδος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη χορήγηση διαφόρων φαρμάκων σε ποικίλες μορφές καρκίνου, καθώς επίσης να βοηθήσει στην εξατομικευμένη θεραπεία, προσαρμόζοντας τα φάρμακα στο γενετικό υπόβαθρο κάθε όγκου του ασθενούς.
Τα μινι-κύτταρα δημιουργούνται από μικροσκοπικές φυσαλίδες κυτταρικής μεμβράνης, οι οποίες λαμβάνονται από την επιφάνεια μεταλλαγμένων βακτηρίων. Στη συνέχεια, γεμίζονται με χημικές ουσίες όπως τα αντικαρκινικά φάρμακα και, τέλος, επικαλύπτονται με αντισώματα, ώστε, όταν εισέλθουν στο σώμα, να προσδεθούν στην επιφάνεια των συγκεκριμένων καρκινικών κυττάρων και όχι των υγιών.
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα