Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Αμερικής λάθη στον 2o Παγκόσμιο Πόλεμο (1)



Νικόδημος

1. Ναι, οι Αμερικανοί έκαναν κυκλώπεια λάθη στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και, όπως βλέπουμε, σήμερα (Φεβ. 2020) κάνουν ακόμα μεγαλύτερες γκανγκστερικές γκάφες - διότι σαν τους οικείους τους γκάνγκστερ νομίζουν πως θα εμπαίζουν τον Νόμο εσαεί.

Το πρώτο μεγάλο τους λάθος ήταν ότι πίστεψαν την γκεμπελική προπαγάνδα και αρνήθηκαν μουλαρίσια να βοηθήσουν τους Βρετανούς, ως ιμπεριαλιστές και καταπιεστές λαών (ενώ οι ίδιοι ήταν υπέρμαχοι δήθεν  της δημοκρατίας κι ελευθερίας!) ενάντια στους χιτλερικούς. Πολλοί Αμερικανοί υποστήριζαν τους Ναζί - λόγω σε μεγάλο βαθμό της εκδικητικότητας που έτρεφαν κατά των Βρετανών οι οποίοι τους είχαν ως αποικία ως τα τέλη του 18ου αιώνα και, μετά, το 1812 τους πολέμησαν.

Μετά, όταν βοήθησαν τους Βρετανούς με εφόδια διάφορα πληρώνονταν πανάκριβα αρπάζοντας όλα τα χρηματικά αποθέματά τους έτσι που αυτοί να χρεοκοπήσουν και να δανείζονται από τους Αμερικανούς!

2. Αγνόησαν πλήρως την τραγική κατάσταση στη Γαλλία ακόμα και όταν η χώρα συνθηκολόγησε με ηττοπάθεια. Μπήκαν δε στον αντι-φασιστικό πόλεμο μόνο όταν οι Ιάπωνες βομβάρδισαν τη Χαβάη και ο Χίτλερ τους κήρυξε πόλεμο (Δεκ. 1941) !!!



Είχαν κάνει κάποιες προετοιμασίες - μα εκτός από 2-3 στρατηγούς σαν τον Πάτον και ναυάρχους σαν τον Νίμιτς, ο στρατός τους ήταν αξιοθρήνητος και οι Γερμανοί τους πετσόκοψαν στη δυτική βόρειο Αφρική το 1942. Εκεί εκπαιδεύτηκαν καθώς υπέστησαν τεράστιες απώλειες.

Ο Ρούσβελτ, άρρωστος, γηράσκων και αδύναμος, με όλες τις αμερικάνικες προκαταλήψεις, έτεινε να συμφωνεί με τον στυγερό Στάλιν αντί τον πολύπειρο Τσώρτσιλ.

Το πρόβλημα το μεγάλο και τα σφάλματα που ακολούθησαν ήταν η έλλειψη καλών διοικητών σαν τον Πάτον, που ήταν πολεμιστής.

Οι δυο μεγάλες πριμαντόνες, ο Μακάρθουρ στον Ειρηνικό και ο Κλαρκ στην Ιταλία, ήταν περισσότερο πολιτικάντηδες παρά πολεμιστές.

3. Αλλά προτού εξετάσω τις ανοησίες των Κλαρκ και Μακάρθουρ, οι οποίοι εξέφραζαν πλήρως αφενός την αλαζονεία και ανικανότητα των Αμερικανών στρατιωτικών (και κοινωνικών) δυνάμεων και αφετέρου τη σχεδόν απίστευτη παραγωγική αποτελεσματικότητά τους, αξίζει να σταθούμε στην έλλειψη αληθινής αξιολόγησης του πολέμου ως τον Δεκέμβριο 1941.

Στην πραγματικότητα γνώριζαν στο προεδρικό επιτελείο (και όλες οι μυστικές υπηρεσίες) το ποιόν των Ναζί, οι οποίοι ψεύδονταν ασύστολα και εισέβαλαν σε χώρες όπως η Δανία, Ολλανδία κλπ. με το έτσι θέλω του ασυνείδητου, ανάλγητου γκάνγκστερ (Τσεχοσλοβακία 1938, Πολωνία 1939).

Γνώριζαν πως οι Ναζί είχαν συμμαχήσει με τους Ιάπωνες και οι τελευταίοι ήθελαν τις εκτάσεις που κρατούσαν οι Ευρωπαίοι (Βρετανία σχεδόν παντού, Ολλανδία στην Ινδονησία κλπ.). Έβλεπαν την απάνθρωπη σκληρότητα με την οποία οι Ιάπωνες καθυπότασαν τις ξένες αποικίες και την ανατολική Κίνα, την οποία ξεκοίλιασαν!

Γνώριζαν εκ του ασφαλούς πως κάποια ώρα - και σύντομα - οι Ιάπωνες θα επιτίθονταν και στα αμερικανικά συμφέροντα στον Ειρηνικό.

Εντούτοις, η άμυνά τους στη Χαβάη έμεινε ανεπαρκέστατη, σχεδόν όπως ήταν εκείνη των Σοβιετικών ενάντια στους χιτλερικούς, Ιούνιος 1941!

4. Ήταν εντελώς συμπτωματικό το ότι τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα βρίσκονταν κάπου έξω από το λιμάνι Περλ Χάρμπορ όταν το βομβάρδισαν τα ιαπωνικά αεροπλάνα. Συμπτωματικό το ότι δεν ήξεραν οι Ιάπωνες που βρίσκονταν τα αεροπλανοφόρα. Εντελώς τυχαίο το ότι δεν ήξεραν επίσης πως τα νερά στο Περλ Χάρμπορ ήταν ρηχά σχετικά και οι Αμερικανοί ανέλκυσαν εύκολα τα βυθισμένα πλοία τους και τα επισκεύασαν. Επίσης το ότι δεν δόθηκε ιαπωνική εντολή στους πιλότους να καταστρέψουν όλες τις αποθήκες καυσίμων στη Χαβάη!

Όταν δε τα ιαπωνικά βομβαρδιστικά επιτέθηκαν, οι Αμερικανοί δεν κατάλαβαν ποιοι ήταν ούτε είχαν επαρκή μέσα να τα πολεμήσουν: τα πυρομαχικά ήταν κλειδωμένα και τα κλειδιά άφαντα!

Χάρη στην ανικανότητα και τον εφησυχασμό των διοικητών 18 πολεμικά πλοία είχαν βυθιστεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές, 188 αεροπλάνα καταστράφηκαν και 159 υπέστησαν ζημιές και 2.405 Αμερικανοί πέθαναν ενώ 1.178 τραυματίστηκαν.

Εγκληματική αμέλεια!


vigla


Αμερικής λάθη στον 2o Παγκόσμιο Πόλεμο (1)

Αμερικής λάθη στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο (2)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα