Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ξυπνήστε την Κουνταλίνι σας, τις παραψυχολογικές δυνάμεις σας, βιώστε το Σαμάντι

Η Εσωτερική Ενέργεια και τα Τσάκρα • Η Εναλλακτική Αναζήτηση στην ...

Τα Νάντι και το Πράνα

«Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να μοιάζει με ένα κομμάτι κρέας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι», είπε ο Μουκτανάντα. (16 Μαΐου 1908 - 2 Οκτωβρίου 1982, κοντά στο Μανγκαλόρ στην πολιτεία Καρνατάκα , στην Ινδία, ήταν ο ιδρυτής της Siddha Yoga και δάσκαλος του Σακτά Ταντρισμού)

Στην ουσία είναι ένα θαυμάσιο δημιούργημα, που αποτελείται από 72.000 νάντι ή κανάλια. Τα νάντι αυτά, μαζί με τα έξι τσάκρα και τις εννέα οπές, σχηματίζουν ένα είδος κατοικίας. Καμιά φορά ονομάζεται τουόν, που αποτελείται από επτά στοιχεία. Από τα 72.000 νάντι, εκατό είναι τα σημαντικά, από τα εκατό αυτά, τρία είναι τα σημαντικότερα και από αυτά τα τρία το κεντρικό κανάλι, που ονομάζεται σουσούμνα, είναι το υπέρτατο.
(Γενικά, το «νάντι» μεταφράζεται ως «σωλήνας» ή «αυλός», και δηλώνει τους αγωγούς της Αγιουρβέδα, οι οποίοι επιτελούν λειτουργίες παρόμοιες με αυτές των μεσημβρινών της Κινεζικής ιατρικής: μεταφέρουν την πράνα, την ζωτική ενέργεια του οργανισμού. Όπως και οι μεσημβρινοί, τα νάντι δεν έχουν ανατομική υπόσταση. Τα νάντι ενώνονται σε συγκεκριμένα κομβικά σημεία του σώματος, τα τσάκρα («τροχός» στα Σανσκριτικά), τα οποία επίσης δεν έχουν ανατομική υπόσταση).

 Όλες οι λειτουργίες της ζωής εκτελούνται από το σουσούμνα, που εκτείνεται απευθείας από την κατοικία του Παρασίβα (μια μορφή του Σίβα) στο σαχασράρα (το στέμμα) στην έδρα της Κουνταλίνι στο μουλαντάρα (τη βάση της σπονδυλικής στήλης).

Όταν τα νάντι και το πράνα είναι εξαγνισμένα, βελτιώνε­ται το επίπεδο του διαλογισμού. Για να γίνει ο εξαγνισμός αυτός, ο Μουκτανάντα συμβούλευε τους μαθητευόμενους να κάθονται στη στάση του λωτού για τρεις ώρες. Οι αναπνευστικές πρακτικές της γιόγκα και οι άλλες ασκήσεις επίσης εξαγνίζουν τον περίπλοκο αυτό μηχανισμό και συχνά θεωρούνται αναγκαίες για μια ακίνδυνη αφύπνιση της Κουνταλίνι.

                                     

Πως θα ξυπνήσουμε την κουνταλίνη

Τα τρία κύρια νάντι (ίντα, πίνγκαλα και σουσούμνα) θεωρούνται τα κύρια κανάλια της πνευματικής δύναμης στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο Πάντα περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να αφυπνίσει την Κουνταλίνι, αφού έχει ακολουθήσει τις αρχές και τις ασκήσεις προετοιμασίας της γιόγκα, αποσύροντας το πράνα από τα νάντι ίντα και πίνγκαλα, συστέλλοντας τον πρωκτό και συσσωρεύοντας την ενέργεια στη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι το σώμα να απενεργοποιηθεί και όλη η ενέργεια να κινηθεί ανοδικά μέσα από το σουσούμνα:

«...τότε μπορεί κανείς να ασκηθεί στο άνοιγμα της Κουνταλίνι καθισμένος στην κατάλληλη ασάνα, με τα χέρια ακουμπισμένα στα γόνατα και τις παλάμες προς τα πάνω, και την προσοχή συγκεντρωμένη ανάμεσα στα φρύδια. Εισπνέεις τον αέρα και τον κρατάς. Το πάνω μέρος του σώματος συσπάται και αναστέλλεται η ανοδική αναπνοή, έτσι ώστε ο αέρας να μην μπορεί να ανέβει και να τινάζεται προς τα κάτω, (bhastrika pranagiama), ή ανάσα φυσητήρας. Για να εμποδιστεί η διαρροή, συσπάται το κάτω μέρος του σώματος (ο πρωκτός), (mula bandha)Με τον τρόπο αυτό το βάγιου (πράνα ή αέρας) που έχει συσσωρευτεί πηγαίνει κατευθείαν στο μουλαντάρα και ο νους και η θέληση προσηλώνονται εκεί, με αποτέλεσμα η πίεση τριβής του πράνα και του απάνα - σφιγμένα μαζί - να παράγει έντονη θερμότητα, που αφυπνίζει την Κουνταλίνι, η οποία κινείται ανοδικά. Ο μυημένος πρέπει να συγκεντρωθεί στο μάντρα και τότε το ζιγκάτμα της καρδιάς κατεβαίνει για να ενωθεί με την αφυπνισμένη σάκτι. Αυτό ανοίγει το στόμιο του σουσούμνα».

Το σουσούμνα ανεβαίνει από τη βάση της σπονδυλικής στήλης πάνω από τον πρωκτό και τερματίζει στο άζνα, ανάμεσα στα φρύδια. Τα νάντι ίντα και πίνγκαλα επίσης ξεκινούν από το μουλαντάρα και ανεβαίνουν προς το άζνα, αλλά σε ελικοειδή κίνηση από τα αριστερά προς τα δεξιά για το ίντα και αντίστροφα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, για το πίνγκαλα. Πολλοί γιόγκι αναφέρουν ότι τα κανάλια ανεβαίνουν διαγράφοντας κυκλική πορεία και περικυκλώνουν κάθε τσάκρα χωρίς να το διαπερνούν, όπως κάνει το σουσούμνα. Αφού συναντηθούν στο άζνα, χωρίζουν ξανά. Το ίντα στη συνέχεια περνάει από το αριστερό ρουθούνι και το πίνγκαλα από το δεξιό. Τα νάντι αυτά είναι λεπτοφυή και αόρατα γίνονται αντιληπτά μόνο με την υπεραισθητική αίσθηση. Η πρακτική γιόγκα της εναλλασσόμενης αναπνοής έχει σκοπό να εξισορροπήσει τις ψυχρές (ίντα) και θερμές (πίνγκαλα) ενέργειες των δύο αυτών νάντι και να δημιουργήσει αρμονία και ισορροπία στο νευρικό σύστημα.

                           
          
       Τα τσάκρα περιστρέφονται, της βάσης του άντρα δεξιόστροφα, της γυναίκας αριστερόστροφα, τα επόμενα πάνε εναλλάξει
                            

Το βίντεο πως θα ξυπνήσετε την Κουνταλίνι σας από τον Swami Swami Tadatmananda

Η μέθοδος συγκράτησης της αναπνοής δεν συστήνεται από διάφορες σχολές. Στο βίντεο ο  Swami Tadatmananda μαθητής του Pujya Sri Swami Dayananda Saraswati  (1930-2015), αναλύει παραστατικά και απλά πως ο ίδιος μέσα σε μερικές μέρες απελευθέρωσε την κουνταλίνη και έφθασε στο σαμάντι. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε γίνεται συγκράτηση της αναπνοής όπως περιγράφεται παραπάνω. Καθαρισμός τσάκρα με οραματισμό και μάντρας και καθοδήγηση μέσω οραματισμού της πρανικής ενέργειας στη κορυφή του κεφαλιού όπου γίνεται η συγχώνευση της ενέργειας και της συνειδητότητας ή το ξύπνημα της κουνταλίνης.  
Βασικό σημείο που δεν έχουν πολλοί καταλάβει είναι ότι, το ξύπνημα της κουνταλίνης δεν έχει νόημα, αλλά αυτά που επέρχονται με το ξύπνημα. Δηλαδή, το σαμάντι ή η γιόγκα με το Θείο και οι παρακάτω παραψυχολογικές ιδιότητες. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με διάφορους τρόπους, πολλές φορές πιο εύκολους από αυτές στο βίντεο, πράγμα που το λέει και ο Swami Tadatmananda.

           
                                            Κάνετε κλικ στο βελάκι πάνω δεξιά, 
                        στη σελίδα που σας πάει μπορείτε να έχετε πλήρη οθόνη

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν το πλήρες βίντεο στη παρακάτω διεύθυνση


Η διαφορά ανάμεσα στην πράνα και την κουνταλίνι

Οι πράνες που ελέγχουν το σώμα χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η  συμπαντική δονητική ενέργεια που είναι πανταχού παρούσα στο σύμπαν, δομώντας και συντηρώντας τα πάντα, και η άλλη είναι νοητική ενέργεια της συνειδητότητας. Η συμπαντική δονητική ενέργεια ξανά υποδιαιρείται σε πέντε ομάδες, γνωστές ως Βάγιους ή άνεμοι -πράνααπάνασαμάναουντάνα και βυάνα. Αυτοί οι πέντε άνεμοι διασυνδέονται με τα πέντε στοιχεία που εκδηλώνονται από το μουλαντάρα μέχρι το βισούντι τσάκρα, γηνερό φωτιάαέραςαιθέρας.

Για την αφύπνιση της κουνταλίνης όπου όλες οι παραπάνω ενέργειες έχουν γίνει ένα, πρέπει να αφυπνίσουμε της διάφορες μορφές πράνα. Οι τεχνικές είναι διάφορες όπως πραναγιάμα,  Πράνα Βίντυα, τεχνικές της Κουνταλίνι Γιόγκα και Τάντρα. Πρώτα γίνεται εξαγνισμός των στοιχείων. Μετά, εξαγνισμός των τσάκρας. Μετά έρχεται η αφύπνιση των τσάκρας

Όταν αφυπνίζεται η ενέργεια της κουνταλίνι, τότε θα περάσει μέσα από τις καταστάσεις των τριών γκούνας: τάμαςράτζας και σάτβα. Με την αφύπνιση της κουνταλίνι τα τρία στάδια, χονδροειδέςλεπτό και αιτιατό ή ταμασικόρατζασικό και σατβικό ελέγχονται. Αυτός ο μετασχηματισμός ολόκληρης της συνειδητότητας είναι η αφύπνιση της κουνταλίνι και όχι η αφύπνιση της πράνα.

Η ενέργεια και η συνειδητότητα, τα δύο άκρα της ανθρώπινης εμπειρίας και έκφρασης, γίνονται ένα όταν η κουνταλίνι τελικά φτάσει τον προορισμό της, το σαχασράρα. Η κουνταλίνι, ωστόσο, είναι μία διαδικασία της συνειδητότητας και όχι της ενέργειας.

Η Πραναγιάμα

Η Πραναγιάμα είναι ο συνειδητός έλεγχος της πράνα (της δημιουργικής δόνησης ή ενέργειας η οποία ενεργοποιεί και συντηρεί τη ζωή στο σώμα) και όχι της αναπνοής. Η πραναγιάμα έτσι ελευθερώνει τη συνειδητότητα του ανθρώπου ώστε αυτός να έρθει σε κοινωνία με τον Θεό.

Στόχος της πραναγιάμα είναι η αποσύνδεση της πράνα από την αναπνοή, η συγκέντρωσή της στη σπονδυλική στήλη όπου βρίσκονται τα τσάκρα, η πλήρης αποκοπή των αισθητήριων εντυπώσεων από τον εγκέφαλο (αν υπάρχει θόρυβος να μην τον ακούμε, να μην κρυώνουμε ή πονάμε να μην το νιώθουμε, γενικά κανένα μήνυμα των αισθήσεων να μη φτάνει στον εγκέφαλο), και τέλος η αφύπνιση της κουνταλίνι.

                       Ενεργοποίηση των 7 τσάκρας με τα παρακάτω μάντρας

                                             

Παραψυχολογικά Φαινόμενα και Δυνάμεις κατά την αφύπνιση της κουνταλίνη

«Ακούω και βλέπω οντότητες όταν είμαι με πελάτες, που με συμβουλεύουν πώς να τους θεραπεύσω. Μια φορά μύρισα πούρο Αβάνας την ώρα που έκανα διαλογισμό, και όταν σήκωσα τα μάτια μου είδα έναν μεγαλόσωμο Εγγλέζο. Υπαγόρευσε κάποιες πληροφορίες για τη γυναίκα του, που ήταν φίλη μιας κοπέλας που φιλοξενούσα, παρόλο που τότε δεν ήξερα ότι ήταν χήρα. Δεν έβγαζα άκρη, αλλά εκείνη κατάλαβε ακριβώς τι εννοούσε...»   Σάρα

Παραψυχολογικές εμπειρίες που αναφέρονται μετά την αφύπνιση της Κουνταλίνι
Ικανότητες μέντιουμ.
Προφητικά οράματα ή διαίσθηση.
Αντίληψη της αύρας.
Συγχρονισμός γεγονότων.
Η ικανότητα θεραπείας με το άγγιγμα των χεριών.
Η ικανότητα χρήσης της ενέργειας για την εξισορρόπηση του διαταραγμένου ενεργειακού πεδίου των άλλων.
Η αυθόρμητη αναδρομή σε προηγούμενες ζωές.
Αυξημένη κατανόηση των πνευματικών συγγραμμάτων.
Η ικανότητα επιρροής στους άλλους.
Το channeling ποίησης, τέχνης, βιβλίων και άλλων πληροφοριών (μια διαδικασία που φαίνεται να παρέχει πληροφόρηση ανεξάρτητα από τη διάνοια, σαν να προέρχεται από μια εξωτερική οντότητα).
Η ενστικτώδης διαισθητική επίγνωση τού τι πρέπει να κάνει κάποιος.
Η αίσθηση της παρουσίας κάποιας φωτεινής οντότητας ή δασκάλου από άλλη διάσταση.
Οι ψυχοκινητικές εμπειρίες (παρενόχληση συσκευών που λειτουργούν με ηλεκτρισμό ή μπαταρίες, μετά κίνηση αντικειμένων, αντικείμενα που σπάνε ή ραγίζουν).
Εξωσωματικές εμπειρίες.
Διευρυμένη αντίληψη της πραγματικότητας.
Εκτός από αυτές τις ασυνήθιστες δραστηριότητες (που μπορεί ακόμα να συμβούν αυθόρμητα και χωρίς την αφύπνιση της Κουνταλίνι), πολλά άτομα αναφέρουν μια αυξημένη δημιουργικότητα και αρχίζουν να γράφουν ή να ζωγραφίζουν, τουλάχιστον στο προσωρινό στάδιο της διαδικασίας. Αυτό παίζει θεραπευτικό και ενοποιητικό ρόλο στη ζωή τους. Ο Αουρομπίνιο συνέδεσε τη μεγάλη έκρηξη δημιουργικής έκφρασης με τη «φωτεινή συνείδηση» που υπάρχει στην πνευματική αφύπνιση.

Free download το μνημειώδες έργο


Πηγές:





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα