Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ο κόσμος μετά το Covid-19 θα είναι καλύτερος ή χειρότερος;


Πολλοί λένε ότι ο κόσμος μετά το Covid-19 θα είναι διαφορετικός.  Το ερώτημα είναι: Με ποιο τρόπο; Θα είναι καλύτερα ή χειρότερα; 

Οι ελίτ εργάζονται για να  κάνουν το καλύτερο για αυτούς, και το χειρότερο για τους υπόλοιπους, με τα στοιχεία αυτά να είναι σαφή. Οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας τους βλέπουν στο φόβο και τη σύγχυση του πληθυσμού τις ευκαιρίες να εφαρμόσουν περισσότερα τυραννικά μέτρα, πιο καθυστερημένα συνταγματικά δικαιώματα, περισσότερες δυσκολίες στην ελευθερία του λόγου. Η ικανότητα της ελευθερίας να αντισταθεί στην καταπίεση είναι πάντα μειωμένη.

Απογοητευμένοι και φοβισμένοι, μπορούμε να δεχτούμε περισσότερη κυβερνητική εξουσία, όπως κάναμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αντ 'αυτού, μπορούμε να αναγνωρίσουμε συλλογικά τη μαζική αποτυχία παντού στη Δυτική ηγεσία και να οικοδομήσουμε μια πιο ζωντανή και βιώσιμη κοινωνία. 

Οι ελίτ με τη σκέψη μόνο στα συμφέρόντα τους παρεμποδίζουν την ευκαιρία που προσφέρει η κρίση για να φέρει τους ανθρώπους μαζί.  Αν δεν μπορέσουμε να επανέλθουμε, μπορούμε να ξεχάσουμε την κοινωνική ενότητα και στη θέση της κοινότητας, θα οργανωθούμε σε ομάδες με ξεχωριστές τσιπαρισμένες ταυτότητες. Η απουσία ενότητας  θα μας κάνει σαν μια καθιστή πάπια για εχθρούς στο εξωτερικό, όπως επισημαίνει σε άρθρο του ο Paul Craig Roberts. 

Τα σχέδια τύπου Μπιλ Γκέιτς, μας οδηγούν σε μια κατάσταση εξομοίωσης με προϊόντα ή είδη τεχνητής νοημοσύνης, ή σε πιόνια με ελεγχόμενη βούληση και ελευθερία. Οι εποχές με αυτά τα δρώμενα, θυμίζουν το "θηρίο" της Αποκάλυψης. Ανθρωπότητα χωρίς ελεύθερη βούληση θα καταργεί τις βασικές έννοιες που χαρακτηρίζουν την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα