Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Nέα καραντίνα θα καθυστερήσει την ανοσία της αγέλης και το τέλος της πανδημίας

Πιτσιρίκο, η χιλιανή αστυνομία εκπαιδεύει σκυλιά να εντοπίζουν τον κορωνοϊό σε αρχικό στάδιο στον ιδρώτα των ανθρώπων, καθώς τα αποτελέσματα από μία παρόμοια μέθοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ενθαρρυντικά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Tέσσερα σκυλιά λαμπραντόρ και γκόλντεν ριτρίβερ επιλέχθηκαν για την αρχική εκπαίδευση σε ειδική βάση των Χιλιανών καραμπινιέρος στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο.

Συνήθως, αυτά τα σκυλιά εντοπίζουν ναρκωτικά, εκρηκτικά και ανθρώπους, αλλά και στο παρελθόν έχουν εκπαιδευτεί για να ανιχνεύουν ασθένειες όπως η ελονοσία, ο καρκίνος και το πάρκινσον.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη της αστυνομίας, Cristian Acevedo Yanez, τα σκυλιά έχουν 3 εκ. οσφρητικούς υποδοχείς, 50 φορές περισσότερους από αυτούς των ανθρώπων, έτσι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Θα παίξουν, μάλιστα, έναν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Χιλής να ανοίξει σταδιακά τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους.

“Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να ενισχύσει τις δυνατότητες εντοπισμού του ιού και τα σκυλιά μπορούν να δράσουν σε μέρη, όπου υπάρχει πολυκοσμία, όπως τα σχολεία, οι τερματικοί σταθμοί λεωφορείων και αεροδρομίων, έτσι ώστε να εντοπίζουν έγκαιρα φορείς του κορωνοϊού, οι οποίοι θα απομονώνονται και θα τους γίνεται το διαγνωστικό τεστ” εξήγησε ο Acevedo Yanez.

Aυτά τα τέσσερα σε πρώτη φάση σκυλιά και οι συνοδοί τους θα σώζουν ζωές” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το πλεονέκτημα είναι ότι τα σκυλιά θα μπορούν να μυρίζουν όλους τους επιβάτες που πηγαινοέρχονται σε ένα αεροδρόμιο σε πολύ λιγότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται για να γίνει το τεστ σε ένα μικρό ποσοστό αυτών.

Να περάσουμε, όμως, και στις ΗΠΑ, όπου εκκενώθηκε από 8.000 ανθρώπους η κοινότητα Ριβερσάιντ στη Νότια Καλιφόρνια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει αποτεφρώσει πάνω από 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η πυρκαγιά την οποία οι πυροσβέστες ονόμασαν Apple Fire εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κοιλάδα των Κερασιών 75 μίλια ανατολικά από το Λος Άντζελες την Παρασκευή 31/8 και κατέστρεψε τουλάχιστον ένα σπίτι το Σάββατο 1/8.

Φωτογραφίες από την πυροσβεστική υπηρεσία της κοινότητας Ριβερσάιντ δείχνουν τους πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει την ορεινή περιοχή.

Συνολικά 7.800 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν 2.586 σπίτια στην περιοχή, όπου έχουν καεί 4.125 στρέμματα και το χειρότερο είναι ότι η φωτιά δεν έχει περιοριστεί στο ελάχιστο – 0% σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το τμήμα δασικής προστασίας της Καλιφόρνιας.

Σαν μία πυρκαγιά που εξαπλώνεται είναι και ο κορωνοϊός.

Και όπως κάποιες ανεξέλεγκτες φωτιές σβήνουν όταν φτάσουν σε ένα σημείο που δεν έχουν πια άλλη καύσιμη ύλη μπροστά τους, έτσι και η πανδημία του ιού θα τελειώσει, όταν θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, που είναι πιο κοντά από ό,τι φαίνεται.

Απόδειξη για αυτό είναι ότι από τη νέα έξαρση κρουσμάτων δεν επηρεάζονται πλέον η Γουχάν της Κίνας, η Ιταλία, η Σουηδία, η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, το Λονδίνο, μέρη της Γαλλίας και της Ισπανίας που είχαν πληγεί πολύ την άνοιξη και προφανώς ανέπτυξαν ανοσία.

Αντίθετα, περιοχές που είχαν μείνει σχεδόν αλώβητες την άνοιξη, έχουν τώρα έξαρση κρουσμάτων, όπως τα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, οι νότιες (Φλόριντα, Τέξας) και δυτικές (Καλιφόρνια) πολιτείες των ΗΠΑ, η Αυστραλία, αν και εκεί έχει και χειμώνα.

Δεν υπάρχει, δηλαδή, δεύτερο κύμα, απλά τώρα πλήττονται χώρες και περιοχές, που δεν είχαν επηρεαστεί πολύ την άνοιξη.

Σταδιακά, θα αναπτύξουν, όμως, κι αυτές ανοσία της αγέλης, που επειδή επιτυγχάνεται όχι μόνο με τα αντισώματα, αλλά και με τα κύτταρα (λευκά αιμοσφαίρια) Τ, τα οποία σκοτώνουν μολυσμένα από τον ιό κύτταρα, είναι πενταπλάσια από ό,τι δείχνουν τα τεστ αντισωμάτων.

Για αυτό θα είναι αυτοκτονία να επιβληθεί εκ νέου καραντίνα -όχι μόνο για οικονομικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους- αλλά επειδή θα καθυστερήσει την ανοσία της αγέλης και κατά συνέπεια και το τέλος της πανδημίας.

Για τα περιοριστικά μέτρα που κάνουν αυτό το καλοκαίρι να μην μοιάζει με κανένα άλλο, γράφει, εξάλλου, το ΒΒC.

Στη Μαδρίτη οι μάσκες είναι υποχρεωτικές, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τις φορούν παρά τη ζέστη.

Σε μία άλλη ισπανική πόλη, την Κόρδοβα, η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς και ο κόσμος δροσίζεται σε συντριβάνια.

Στο Λονδίνο κάνουν ηλιοθεραπεία κρατώντας τις αποστάσεις και με τα θερμόμετρα να δείχνουν 34 βαθμούς.

Οι παραλίες έχουν γεμίσει στο Ναϊμένγκεν της Ολλανδίας, ενώ στο Παρίσι οι κάτοικοι εξαντλούν την ευρηματικότητα τους για λίγη δροσιά, καθώς στη Γαλλία 13 περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού λόγω ζέστης.

Στη Ρώμη οι αρχές προειδοποίησαν τους ηλικιωμένους να μην βγαίνουν από το σπίτι τις πιο θερμές ώρες της ημέρας, λόγω επικίνδυνων θερμοκρασιών.

Στα συντριβάνια καταφεύγουν και όσο ζουν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, ενώ στη Βαρκελώνη δείχνουν το ταλέντο τους στις βουτιές με τη θερμοκρασία στους 40 βαθμούς.

Προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες εκδόθηκαν ακόμα και στη νότια Ελβετία, συμπεριλαμβανομένης και της Γενεύης.

Την Κυριακή, πάντως, μια χαρά ήταν στην Αττική. Ούτε πολλή ζέστη, ούτε βροχή.

Τουλάχιστον όταν πήγα για βουτιά και φωτογράφισα και μία “αρχαία” άγκυρα στα βαθιά. Να που έχει και το Π. Φάληρο τα αξιοθέατα του στον βυθό.

Μάλιστα, καλόγριες κολυμπούσαν γύρω από τη βυθισμένη άγκυρα, καλόγριες κολυμπούσαν και στους αρχαίους αμφορείς στην Αλόννησο, οπότε πού είναι η διαφορά.

Στο Φάληρο είχε και μελανούρια.

Respect, πάντως, στον Σάκη Ρουβά.

Καταδύθηκε χωρίς μπουκάλες με μία ανάσα στα 28 μέτρα βάθος και έκοψε και την κορδέλα εγκαινιάζοντας το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου χαλαρός.

Απ’ ό,τι τον είδα, άνετα έχει και τα 40 μέτρα βάθος, όπως όλοι οι πολύ ικανοί ψαροτουφεκάδες.

Δεν μου αρέσει, όμως, καθόλου το ψαροτούφεκο και γενικά κανένα είδος ψαρέματος.

Όπως δεν μου άρεσε, που ένας κύριος χτύπησε ένα μπαρμπουνάκι κι ένας άλλος ένα χταποδάκι την Κυριακή στο Φάληρο και νόμιζαν ότι ήταν και μεγάλα.

Τουλάχιστον τη γλίτωσαν κάτι μεγαλούτσικες τσιπούρες, που κολυμπούσαν στις ποσειδωνίες μαζί με τις σάλπες, τους κακαρέλους, τους σπάρους και τους σαργούς. Και “αιχμαλωτίστηκαν” μόνο από τον φακό της υποβρύχιας μου μηχανής.

Βαγγέλης Σπανός

Υ.Γ: Μεταφέρω με επιφύλαξη το ακόλουθο περιστατικό που διάβασα στο διαδίκτυο, διότι δεν ξέρω αν είναι αληθινό. Μία κοπέλα βγαίνει από σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα και δύο αστυνομικοί σπεύδουν να της κόψουν πρόστιμο. “Εντάξει, αλλά παρακαλώ κρατείστε τις αποστάσεις” τους λέει εκείνη. “Βεβαίως” απαντούν οι δύο αστυνομικοί που φορούν μάσκες και τότε η κοπέλα βρίσκει την ευκαιρία να τρέξει. Εκείνοι την κυνηγούν, αλλά επειδή φορούν μάσκες, λαχανιάζουν γρήγορα και η κοπέλα ξεφεύγει μέσα σε γενική αποθέωση από το πλήθος που παρακολουθεί, αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα τους αστυνομικούς. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή ψέματα όλα αυτά. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να εξοργίζεται από τα δυσανάλογα με την επικινδυνότητα του ιού μέτρα και την καθημερινή “κατήχηση” από αποστειρωμένους λοιμωξιολόγους (αρκετοί δεν είναι και γιατροί) και ανίκανους κυβερνώντες (καλά, εδώ έβαλαν τύπο με δύο καταδίκες να μας κάνει μάθημα). Περισσότερο εξοργισμένοι είναι οι καταστηματάρχες και όλοι όσοι έχασαν τις δουλειές τους. Δεύτερη καραντίνα δεν θα περάσει με τίποτα. Ο λόγος είναι ότι έχουν περάσει δέκα χρόνια καταπίεσης και ψυχολογικής (και για κάποιους και σωματικής) βίας και κάποτε έρχεται αυτή η σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει.

(Αγαπητέ φίλε, τώρα που είμαι στο νησί και όχι στην παγίδα της Αθήνας, ας κάνουν καραντίνα. Βέβαια, ξέρω πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο -που θα γίνουν αισθητές οι συνέπειες της οικονομικής ύφεσης στις ζωές των ανθρώπων- αλλά εγώ έχω διαδηλώσει στη ζωή μου για εκατό ζωές -χωρίς κανένα αποτέλεσμα-, οπότε τώρα να διαδηλώσουν αυτοί που νόμιζαν πως δεν θα τους αγγίξει ποτέ τίποτα και τους ενοχλούσαν μάλιστα οι διαδηλώσεις των άλλων. Έρχεται ωραίος χειμώνας. Πολύ ζωντανός και πολύ δυναμικός. Και χωρίς αποστάσεις. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

pitsirikos

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα