Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η μουσική μεταφέρει τη συχνότητα της συνειδητότητάς μας


Η μουσική κουβαλά την ποιότητα του συνθέτη συν την ποιότητα του μουσικού ή του τραγουδιστή που την εκτελεί.

Αυτό είναι ένα σημείο που δεν έχει τεθεί υπόψη του κοινού. Μέσω της μουσικής και του τραγουδιού, κάποιος μεταδίδει τις δικές του θυμαπάτες, ψευδαισθήσεις, μίση, θυμούς, φόβους, ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές και αναταραχές· ή μεταδίδει ομορφιά, χαρά, θεραπεία, δύναμη, ηρεμία, μεγαλοπρέπεια και ευδαιμονία. Εκατομμύρια ανθρώπων επηρεάζονται από τη μουσική. Το τραγούδι μπορεί να μολύνει το νου και τις καρδιές εκατομμυρίων αν ο συνθέτης είναι ένας άνθρωπος που βυθίζεται στη λάσπη του δικού του ψυχολογικού χάους - σε παραφροσύνη, λαγνεία και ζωικές ωθήσεις και κίνητρα. Και αν ο τραγουδιστής είναι προχωρημένος καλλιτέχνης, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Μέσα από τα υψηλότερα επίπεδα των επιτεύξεών του θα ενισχύσει τις θυμαπάτες και τις ματαιοδοξίες του συνθέτη και θα τις μεταδώσει στο κοινό. Έτσι ξεκινά η εκπόρνευση των ταλέντων.

Έτσι, εάν είναι εγκληματίας, ένας μουσικός οδηγεί τους ανθρώπους σε εγκλήματα με τα τραγούδια του. Τους οδηγεί σε ανέντιμες πράξεις αν είναι ανέντιμος με τον εαυτό του. Η φωνή μεταφέρει την ισχύ του τι είναι ο τραγουδιστής, όχι του τι τραγουδά.

Κάθε ανθρώπινη φωνή είναι η εκδήλωση του κρυμμένου χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου. Δεν είναι τα λόγια μας που επηρεάζουν τόσο πολύ τους ανθρώπους, αλλά η τονικότητα, η συχνότητα, ο λεπτοφυής ηλεκτρισμός της φωνής μας.

Είναι το ίδιο με τη μουσική. Η μουσική μεταφέρει τη συχνότητα της συνειδητότητάς μας. Έτσι επηρεάζουμε εκατομμύρια ανθρώπους, τους εξευγενίζουμε ή τους μολύνουμε μέσα από αυτό που πραγματικά είμαστε. Το επίπεδο του συνθέτη μπορεί να προσελκύσει τη συνειδητότητα του ακροατή στο δικό του επίπεδο, προκαλώντας έτσι είτε εξευγενισμό ή οπισθοδρόμηση.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
The Creative Fire

elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα