Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Αμερικανικό Εφετείο,ανοίγει το δρόμο στο σχέδιο Τραμπ για επαναφορά των ομοσπονδιακών εκτελέσεων

Ο Τραμπ επαναφέρει τη θανατική ποινή σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Μετάφραση: Μάρη Λιώκη
Σχόλιο μτφρ.: Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο χώρο της απονομής της Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ που ίσως να σηματοδοτεί εξ ίσου ενδιαφέρουσες εξελίξεις.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης Trump να επαναφέρει τις ομοσπονδιακές εκτελέσεις προωθήθηκε την Τρίτη από ένα Εφετείο των ΗΠΑ, το οποίο έκανε φύλλο και φτερό την εντολή μιας περιφερειακής δικαστού, που έχει μπλοκάρει τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις σχετικές με ποινή θανάτου, με σκοπό αυτές να μην εκτελεστούν.
Η απόφαση 2 προς 1 της επιτροπής τριών δικαστών του αμερικανικού εφετείου για το District of Columbia Circuit, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να διεξάγει τις πρώτες εκτελέσεις θανατοποινιτών που έχουν καταδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο από το 2003, αν και εξακολουθούν να υφίστανται άλλα ζητήματα προς εκδίκαση.
Οι δύο δικαστές της πλειοψηφίας, ο Greg Katsas και ο Neomi Rao, έχουν διοριστεί και οι δύο από τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο Donald Trump. Ο διαφωνών δικαστής, David Tatel, είχε διοριστεί από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Bill Clinton.
Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Tanya Chutkan κακώς διατύπωσε στην απόφαση της που πήρε τον Νοέμβριο, ότι ένας νόμος που ονομάζεται Federal Death Penalty Act απαιτεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ακολουθήσει όλα τα πρωτόκολλα εκτέλεσης στην πολιτεία όπου θα πραγματοποιηθεί αυτή. Η διαφωνία των δύο πλειοψηφούντων δικαστών έγκειται, στο ποιες πτυχές των πολιτειακών κανόνων πρέπει να ακολουθήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Οι δικαστές άφησαν ανοιχτές, ξεχωριστές αξιώσεις που υποβλήθηκαν βάσει διαφορετικών ομοσπονδιακών νόμων, τις οποίες η περιφερειακή δικαστής θα εξετάσει τώρα όταν η υπόθεση επιστρέψει σε αυτήν.
Τον Δεκέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτημα της διακυβέρνησης Trump, να παρέμβει στην υπόθεση σε πρώιμο στάδιο προκειμένου να επιτρέψει την πραγματοποίηση των εκτελέσεων.
Οι περισσότερες εκτελέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιηθεί από τις πολιτείες και όχι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει παρεμποδιστεί από παρατεταμένους δικαστικούς αγώνες, σχετικά με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στις εκτελέσεις με έγχυση ουσιών.
Οι κρατούμενοι που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν με θανατηφόρα ένεση, όλοι είχαν καταδικαστεί σε ομοσπονδιακά δικαστήρια που εκδικάζουν τέτοιου είδους υποθέσεις. Πρόκειται για τους Daniel Lee, Wesley Purkey, Alfred Bourgeois και Dustin Honken.

σχόλιο μτφρ: Παραθέτω ένα παλαιότερο tweet του Τραμπ. Ίσως όλα αυτά να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους...


“Κάτι πρέπει να γίνει σχετικά με τα αγνοούμενα παιδιά που έχουν απαχθεί από διεστραμμένους. Τόσα πολλά περιστατικά- δίκη με συνοπτικές διαδικασίες, ποινή θανάτου”

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα