Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Πως θα εξισορροπήσετε τα συναισθήματα, την ενέργεια σας και θα βελτιώσετε την υγεία σας σε 5 λεπτά
Στη αρχαία Κίνα διαπιστώθηκε ότι μερικοί πολεμιστές που τραυματίζονταν από βέλη γίνονταν καλά από διάφορες ασθένειες, έτσι άρχισε ο βελονισμός η ρεφλεξολογία και …

Από τον Zaxo Skafida

Πριν κάποιο καιρό ένα πρωινό βρέθηκα σε καφετέρια με μια παρέα. Εκεί είδα ένα φίλο να σφίγγει ένα ένα τα δάκτυλα του χεριού του και να τα τρίβει. Θα έχεις πρόβλημα του λέω με τα δάκτυλα σου, όχι μου λέει χαλαρώνω τον εαυτό μου. Δεν κουβέντιασα άλλο επί του θέματος. Όταν έφτασα στο σπίτι θυμήθηκα το γεγονός και άνοιξα τον υπολογιστή. Οδηγήθηκα στη ρεφλεξολογία και μετά βελονισμό, Ταό, γιν, γιάνγκ, τσι κλ

Βρήκα ότι ο φίλος μας εφάρμοζε τη μέθοδο jin Shin Jyutsu 
Η jin Shin Jyutsu  είναι μια αρχαία ιαπωνική μορφή θεραπείας αφής που μπορείτε να εκτελέσετε στον εαυτό σας για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ενέργειας και των συναισθημάτων σας μέσα από την διέγερση  των μεσημβρινών στα χέρια μας. 

Στη δεκαετία του 1920 ο Δρ. William Fitzgerald έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με τΙς «θεραπευτικές ζώνες», εξηγώντας πώς διαιρείται το σώμα σε 10 κάθετες ζώνες, οι οποίες εκτείνονται από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα άκρα των δακτύλων των χεριών και των δακτύλων των ποδιών. 

Όλα τα όργανα και οι δομές που εμπίπτουν στην ίδια ζώνη πιστεύεται ότι συνδέονται με ροή ενέργειας και μπορούν να «προσεγγιστούν» ή να εξισορροπούνται με την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία των ποδιών ή των χεριών όπου τελειώνει η αντίστοιχη ζώνη τους.
Στη συνέχεια η Eunice Ingham ανέπτυξε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες τη ρεφλεξελογία κυρίως των ποδιών στη δεκαετία του '30, επειδή στα χέρια τα σημεία είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Η α-σθένεια είναι αποτέλεσμα στρες, πίεσης ή δύσκολων συνθηκών στο φυσικό ή προσωπικό περιβάλλον, και εκφράζεται με διοχέτευση τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό με αποτέλεσμα την πτώση του ανοσοποιητικού και την συναισθηματική φόρτιση ή εξάντληση. Η θεραπευτική αγωγή της Ρεφλεξολογίας, επικεντρώνεται στον καθαρισμό αυτών των τοξινών οι οποίες μπλοκάρουν περιοχές ή όργανα του σώματος, ερεθίζοντας με ειδικές μαλάξεις τα κατάλληλα αντανακλαστικά σημεία. 

Έτσι επιτυγχάνονται άμεσα: 1. Απαλλαγή του σώματος από τις τοξίνες που λόγω συσσώρευσης, δημιουργούν διάφορες φλεγμονές π.χ. κυτταρίτιδα. 2. Μείωση της πίεσης στα νεύρα και στα αγγεία και χαλάρωση 3. Tόνωση της ομαλής λειτουργίας του νευρικού συστήματος και ευεξία. 4. Aνακούφιση από τους πόνους 5. Βελτίωση της ροής του αίματος και της παροχής οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλο τον οργανισμό. 6. Eπίσπευση της θεραπείας.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, βοηθά σε καταστάσεις όπως κατάθλιψη, σύνδρομα πανικού, αγχώδεις διαταραχές κ.α. Επίσης, σε περιπτώσεις ανίατων ασθενειών, καλπάζουσες μορφές, σύνδρομα χρόνιου πόνου, αυτοάνοσα κ.α. βοηθά τον ασθενή να χαλαρώσει και να αντιμετωπίσει την σωματική και ψυχολογική κούραση που επέρχεται από τα συμπτώματα των παθήσεων, καθώς και από τις βαριές φαρμακευτικές αγωγές, χημειοθεραπείες, επώδυνες εξετάσεις, ή οτιδήποτε άλλο επιβαρύνει την κατάστασή του.


              Κάθε δάχτυλο συνδέεται με διάφορα όργανα και συναισθήματα / συμπεριφορές. Ελέγξτε το διάγραμμα και αποφασίστε αν πρέπει να επικεντρωθείτε σε μια περιοχή για συγκεκριμένο  πρόβλημα ή να κάνετε μια ολοκληρωμένη εξισορρόπηση του σώματος.
              η άσκηση ελαφριάς πίεσης στα συγκεκριμένα σημεία με τα δάχτυλα των χεριών
              το απαλό τράβηγμα και «στρίψιμο» των δαχτύλων
              μασάζ με την κλείδωση των δαχτύλων σας
              ελαφριά τσιμπηματάκια.
              Κρατήστε το δάχτυλό που συσχετίζεται με το συναίσθημα που θέλετε να ηρεμήσει ή ισορροπήσει, ή το όργανο που θέλετε να θεραπεύσετε για 3-5 λεπτά, ενώ αναπνέετε βαθιά.
              Αν θέλετε μια πλήρη εναρμόνιση του σώματος, εφαρμόστε τη μέθοδο σε όλα τα δάχτυλα σε κάθε χέρι.

Σε μια μελέτη σε ασθενείς στο  Κέντρο Καρκίνου του Markey, ασθενείς σε όλα τα στάδια και με διάφορους τύπου καρκίνου ήταν σε θέση να αισθάνονται θετικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες και της ναυτίας μετά από κάθε συνεδρία τους.

 Επίσης, πολλοί ασθενείς που είχαν πρόβλημα να ηρεμήσουν ανέφεραν ότι ήταν πολύ ευκολότερο να κοιμηθούν, ενώ κρατούσαν τον αντίχειρά τους.
Ίσως αυτό έχει να κάνει με το γιατί τα μωρά έχουν την τάση να ηρεμούν με το  πιπίλισμα του αντίχειρα, ή η αιτία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το μεσαίο δάχτυλο για να δείξουν το θυμό τους;

                    Κάνετε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Συναισθήματα / Διάθεση: Ανησυχία, κατάθλιψη, άγχος Παράλληλα με τον αντίχειρα είναι η σπονδυλική στήλη.
 Όργανα: στομάχι, τη σπλήνα
Σωματικά συμπτώματα: πόνοι στο στομάχι, πονοκεφάλους, δερματικά προβλήματα, νευρικότητα


Συναισθήματα / Διάθεση: Φόβος, διανοητική σύγχυση, απογοήτευση
Όργανα: Νεφρού, της ουροδόχου κύστης
Σωματικά συμπτώματα: Πεπτικά προβλήματα, στον καρπό, τον αγκώνα, άνω δυσφορία στο βραχίονα,  μυϊκούς πόνους στην πλάτη, τα δόντια / θέματα των ούλων, καθώς και τις εξαρτήσεις κάθε είδους


Συναισθήματα / Διάθεση: θυμός, ευερεθιστότητα, αναποφασιστικότητα
 Όργανα: Συκώτι, της χοληδόχου κύστης
Σωματικά συμπτώματα: τα προβλήματα των ματιών / όρασης, κόπωση, ημικρανίες, μετωπικούς πονοκεφάλους, κράμπες εμμηνόρροιας, προβλήματα κυκλοφοριακού συστήματος


Συναισθήματα / Διάθεση: Μελαγχολία, φόβος της απόρριψης, η θλίψη, αρνητικότητα
Όργανα: του πνεύμονα, το παχύ έντερο
Σωματικά συμπτώματα: Πεπτικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα (άσθμα), εμβοές στα αυτιά, βαθιές δερματικές παθήσεις


Συναισθήματα / Συμπεριφορά: Υπερβολή, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια, κρίσεις συνειδήσεως, Νευρικότητα
Όργανα: καρδιά, το λεπτό έντερο, συκώτι
Σωματικά συμπτώματα: Οστών ή νευρικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις, την πίεση του αίματος, πονόλαιμο, τυμπανισμό

Παλάμη  

Όργανα τροφοδοσίας

Επειδή δεν είναι και εύκολο κανείς να τα θυμάται, ή πρέπει κάθε φορά να ανατρέχει στο άρθρο, ή πρέπει να εφαρμόσει την τεχνική του φίλου μου. Δηλαδή κάποια ώρα της μέρας που δεν χρησιμοποιείτε τα χέρια σας, π.χ. όταν βλέπετε τηλεόραση, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές, ή καλύτερα χασμουρηθείτε  μερικές φορές, κάντε μασάζ σε κάθε ένα δάκτυλο χωριστά και μετά στην παλάμη σας για μερικά λεφτά.  Θα νοιώσετε πολύ καλύτερα από αυτό που είστε τώρα.


Και ο ξύλινος σκαντζόχοιρος που μπορείτε να πιέζετε στις παλάμες σας ενώ βλέπετε τηλεόραση ή κάνετε κάτι άλλο. Αναλαμβάνει να ενεργοποιήσει όλα τα σημεία των μεσημβρινών στις παλάμες.

Για κάποιους ποιο προχωρημένους μπορούν να εφαρμόσουν ένα σύστημα αναπνοής συγχρόνως με το μασάζ  (1,  2,  3,  4,  5,  6  ).

Αν τώρα κάποιος θέλει κάτι ειδικό, θα πρέπει να ανατρέχει στο άρθρο και στη συνέχεια στο σχέδιο του χεριού και να επιμείνει στο ειδικό μέρος. Πριν από αυτά καλό είναι να γίνει ένα γρήγορο μασάζ και στα δύο χέρια. Θα χαρώ να δω τις μαρτυρίες σας.

Τα παρακάτω Βίντεο θα σας κατατοπίσουν καλλίτερα.

Jin Shin Jyutsu - 5 Minutes to BalanceΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα