Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ποια είναι τα συμπτώματα της αφυδάτωσης στους σκύλους



Η αφυδάτωση στους σκύλους χαρακτηρίζεται από ξηρά ούλα, ξηρή μύτη, ξηρό δέρμα και απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Στα μάτια του μπορεί επίσης να είναι αισθητή η έλλειψη υγρασίας και να μοιάζουν βυθισμένα.

Ένα από τα πιο αιφνίδια σημάδια αφυδάτωσης σε ένα σκυλί είναι η νεφρική ανεπάρκεια.
Όταν ο σκύλος σας δεν λαμβάνει επαρκή πρόσληψη υγρών, τα ούλα του θα αρχίσουν να στεγνώνουν περισσότερο από το κανονικό. Επίσης, πιέζοντας τα ούλα του και παρακολουθώντας πόσο χρόνο χρειάζονται τα τριχοειδή αγγεία για να ξαναγεμίσουν είναι ένας ακόμα τρόπος για να αξιολογήσετε κατά πόσο ο σκύλος σας είναι ενυδατωμένος. Εάν πατήσετε το δάκτυλό σας επάνω στα ούλα του και όταν το αποσύρετε δεν επιστρέψει αμέσως το υγιές κόκκινο χρώμα, τότε μια αιτία μπορεί να είναι η αφυδάτωση.
Η μύτη σε έναν υγιή σκύλο είναι συνήθως υγρή. Όταν η μύτη γίνεται ξηρή, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι αφυδάτωσης. Συνήθως ο έλεγχος της μύτης για σημάδια υγρασίας, βοηθά να εκτιμηθεί η αφυδάτωση.
Όταν τσιμπήσει κανείς ελαφρά το δέρμα ενός σκύλου, θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονική του μορφή αμέσως μόλις το αφήσει. Το δέρμα σε έναν ηλικιωμένο σκύλο θα πάρει βέβαια λίγο παραπάνω χρόνο, όμως και πάλι θα επιστρέψει στην κανονική του μορφή, έστω και λίγο πιο αργά απ’ ό,τι σε ένα νεαρότερο σκυλί. Όμως, αν το ζώο είναι αφυδατωμένο, το δέρμα θα διατηρήσει μια πτυχή που θα παραμείνει έτσι και θα πάρει έναν ασυνήθιστα μεγάλο χρόνο για να επιστρέψει στη φυσική του κατάσταση. Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της αφυδάτωσης στους σκύλους και είναι κάτι που ο ιδιοκτήτης του σκύλου μπορεί να τσεκάρει πολύ εύκολα.
Τα πρώιμα σημάδια της αφυδάτωσης στα ζώα είναι συχνά εμφανή στα μάτια ενός σκύλου. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν το ζώο φαίνεται πως είναι εντελώς καλά. Τα μάτια που εμφανίζονται βυθισμένα ή που είναι ασυνήθιστα ξηρά, είναι ένα ενδεικτικό σημάδι της αφυδάτωσης.

Η μη φυσιολογική συμπεριφορά του ζώου, μπορεί επίσης να οφείλεται στην αφυδάτωση. Ένας σκύλος που δεν αισθάνεται καλά μπορεί να αρχίσει να γίνεται αργός ή μπορεί να εμφανίσει ακόμα και κατάθλιψη. Αυτό μπορεί να συμβεί αν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα αφυδατωμένος και αρχίσουν να επέρχονται βλάβες σε εσωτερικά όργανα, όπως το νεφρό.
Η αφυδάτωση του σκύλου μπορεί να συμβεί όταν το ζώο δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό ή υποφέρει από έναν τραυματισμό ή υποκείμενη νόσο που το κάνει να μη θέλει να φάει ή να πιει. Αν δεν αναγνωρίσετε τα σημάδια της αφυδάτωσης στο σκύλο, το ζώο μπορεί να συνεχίσει να υποφέρει ή μπορεί ακόμα και να πεθάνει.
Όταν τα συμπτώματα έχουν αναγνωριστεί, εντούτοις, τα σημάδια της αφυδάτωσης μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και η κατάσταση να αναστραφεί.
Συμπτώματα, όπως εμετός, διάρροια, απώλεια της όρεξης, ή υπερβολικό λαχάνιασμα, πυρετός, δυσκοιλιότητα και σπάνια ούρηση μπορεί να αποτελούν ενδείξεις αφυδάτωσης του σκύλου. Κάθε ένα απ’ αυτά οδηγούν σε ταχεία και δυνητικά επικίνδυνη απώλεια υγρών. Για να αποφύγετε την αφυδάτωση του σκύλου σας, οι ειδικοί συστήνουν να έχετε πάντα στη διάθεσή του καθαρό νερό και να οδηγήσετε άμεσα στο γιατρό το άρρωστο ζώο.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα