Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Δεν είσαι ένας αριθμός!

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν είσαι ένας αριθμός!
Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι κατά την διάρκεια της ζωή μας, αυτό που μας καθορίζει είναι ένας αριθμός? Απλά ενα νουμερο το οποιο καλως ή κακώς αποκτα μεγάλη σημασια στην ζωή μας.
Γράφει η Τζορτζιάνα από το thetzolittlestories.blogspot.gr. Κάνε like στη σελίδα της στο Facebook Thetzolittlestories!
Τι θελω να πω?
Σκεφτειτε λιγο ποσο σημασια έχει για μας,για παράδειγμα ηλικία μας. Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα όταν είμαστε 20,30,40,50 κτλ. Όλα είναι διαφορετικά γιατί εμείς έχουμε δώσει συγκεκριμένη αξία στη κάθε ήλικια. Δεν γίνεται για παράδειγμα να συμπεριφερομαστε το ίδιο στα 20 και το ιδιο και στα 40.
Ποιος το λέει αυτό ? Τι αλλάζει?
Πέρα από τις εμπειρίες μας,στην ουσία το μόνο που αλλάζει είναι μόνο ένας αριθμός.
Στην τελική δεν συμφωνείτε ότι σημασία έχει μόνο πόσο νιώθουμε και όχι πόσα κεράκια σβήνουμε κάθε χρόνο ?
Ναι μεν η κάθε ηλικία χαρακτιριζεται από διάφορετικες εμπειρίες και καταστάσεις, αλλά δεν χρεαζεται να μπουμε σε καλούπια. Δηλαδή ποιος σου απαγορεύει στα 40 να ξεκινήσεις ένα νέο επαγγελμα όπως ακριβώς θα έκανες και στα 20?
Δυστυχώς η ηλικία είναι μια ταμπέλα που κουβαλάμε μια ζωή.
Και όσο αυξάνεται ο άριθμος, αυξάνεται και το άγχος μας. Πρόλαβαμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε σε κάθε ηλικία ?
Και αν όχι τι?
Πότε δεν είναι αργά.

Αν αντιμετώπισουμε την ηλικία απλά σαν ένα νούμερο θα νιώσουμε μεγάλη απελευθέρωση.
Γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ποτέ αργά για τίποτα. Άλλος ένας αριθμός που δυστυχώς καθορίζει την ζωή πολλών άνθρωπων και κύριως των γυναικών, είναι τα κιλά.
Για παράδειγμα, έχει τόση μεγάλη σημασία και διαφορά αν είμαι 65 αντί για 60 κιλά ?
Πάιζει τόσο μεγάλο ρόλο για μένα ένα νούμερο και φοβάμαι να ανέβω στην ζυγαριά?
Αν εγώ νιώθω καλά με το σώμα μου, γιατί να σταθώ σε αυτόν το νούμερο ?
Θα αλλάξει κάτι αν είμαι 65 αντί για 60 ?
Αν δηλαδή μου έλεγε  κάποιος ότι είμαι 60 αλλά στην πραγματικότητα είμαι 65 και το σώμα μου παραμένει το ίδιο, θα άλλαζε κάτι ?
Ναι θα άλλαζε,θα ένιωθα καλύτερα,πιο χαρούμενη και μεγαλυτερη αυτόπεποίθηση.
Και αυτό γιατί θα νόμιζα ότι είμαι 60 κιλά. Το σώμα μου όμως είναι το ίδιο.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην ουσία είναι μια ψευδαίσθηση. Εμπιστεύομαι πιο πολύ έναν αριθμό από το ίδιο μου το σώμα . Δυστυχισμένη με κάνει ο αριθμός και όχι το σώμα μου. Γιατί λοιπόν να αφήσω αυτόν τον άριθμο να καθόρισει την ζωή μου ?
Ο χειρότερος όμως άριθμος όλων, που καθορίζει την ζωή σου δεν είναι τα παραπάνω . Ο χειρότερος άριθμος είναι αυτός που δείχνει το υπόλοιπο στον τραπεζικό σου λογαριασμό.
Σε αυτόν τον αριθμό και αν είμαστε όλοι  υποχείρια. Σκέφτομουν τις προάλλες γιατί οι άνθρωποι που έχουν έχουν ήδη 6 μηδενικά ή και 7 μερικοί στον λογαριασμό τους, επιθυμούν να αποκτήσουν ακόμη περισσότερα.
Θεωρητικά ένας άνθρωπος που έχει έναν λογαριασμό με τόσα μηδενικά, μπορεί να ζήσει σας βασιλιάς και πραγματικά να μην του λείπει τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα όμως(υλικά αγαθά εννοώ). Και όμως οι άνθρωποι γίνονται άπληστοι και θέλουν να αποκτήσουν ακόμη περισσότερα. Θέλουν συνεχώς να βλέπουν το νούμερο αυτό να αυξάνεται. Στην ουσία είναι ένα νούμερο που θες να το βλέπεις συνέχεια να αυξάνεται. Μετά από ένα σημείο, δεν θες να αυξάνεται για να ζήσεις καλύτερα,να αποκτήσεις περισσότερα αγαθά κτλ…
Άλλωστε τα έχεις όλα. Εσύ θες μόνο να αυξάνεται αυτός άριθμος. Και όλη σου η ζωή τριγυρνάει από αυτόν τον αριθμό. Χάνεις τελείως το πραγματικό της νόημα και απλά σε ενδιαφέρει ένα νούμερο. Όπως επίσης φανταστείτε πως θα αλλάζε την ζωή σας ένα μηδενικό. Ειχες πχ στον λόγαριασμο 15000 και ξαφνικά έχεις 150000. Ένα μήδενικο το οποίο θα σου αλλάξει την ζωή.
Απλά ένα μηδενικό!Πόσο περίεργο!
Ξανά γύρναμε τώρα στην ηλικία. Πέρα από την ηλικία υπάρχει και ένας άλλος αριθμός παρεμφερης, που πολλούς ανθρώπους τους στοιχείωνει.
Και αυτός  είναι τα χρόνια που σου ανακοινώνει ένας γιατρός ότι κατά πάσα πιθανότητα σου απόμένουν σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Κάποτε άκουσα μια κοπέλα σε μια ομιλία για τους καρκίνοπάθεις, η οποια είχε νοσησει δύο φορές από κάρκινο(μόλις 27 χρόνων),
να λέει πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι η ζωή της πλέον θα καθορίζεται από έναν αριθμό που της είπε ο γιατρός της πως είναι τα χρόνια που κατά πάσα πιθανότητα θα ζήσει.
Αν δηλαδή σου πει για παράδειγμα ο γιατρος θα ζήσεις 5 χρόνια, την ζωή σου θα την καθορίσει αυτός ο αριθμός? Η κοπέλα αυτή δεν ήθελε να δεχτεί ότι η ιδια είναι απλά ένας αριθμός, και πολύ έκανε.  Ο γάτρος άλλωστε υποθέσεις κάνει με βάσει  τις γνώσεις του.
Δεν είναι θέος.
Κάνεις μα κανείς δεν μπορεί να πει σε κανέναν με σιγουριά πόσα χρόνια θα ζήσει ακόμη.
Δεν μπορεί έτσι απλά να μπαίνει μια ταμπελα με έναν αριθμό.
Εναν αριθμό!!!
Υπάρχουν ακόμη πολλοί αριθμοι που μας ξεχωρίζουν μεταξύ μας. Δεν έχουν όμως κάμια ουσιαστική άξια. Ας μην αφήσουμε λοιπόν μερικά νούμερα να χειραγώγησουν  την ύπαρξη μας και την ζωή μας. Δεν είμαστε απλά ένα νούμερο. Είμαστε πολλά περισσότερα από αυτό και αξίζουμε ακόμη περισσότερα.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κοιτάξεις την ζυγαριά ή τον καθρέφτη σου, μην δώσεις σημασία. Απλά προσπέρασε και πήγαινε παρακάτω.
Αξίζεις πολλά και αυτό μην το ξεχνάς ποτέ!!!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα