Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Οφείλεις να είσαι πάντα υγιής

Οφείλεις να είσαι πάντα υγιής
Είναι τέχνη τελικά να μην επηρεάζεσαι απ’ την αρνητικότητα των ανθρώπων γύρω σου; Είναι άραγε ταλέντο, που το έχουν κάποιοι άνθρωποι;
Αν είναι πράγματι ταλέντο, τότε στ’ αλήθεια τους ζηλεύω! Γιατί είναι απίστευτο να σε μολύνουν με «τοξικότητα» κι εσύ να επιβιώνεις… γιατί ένας άνθρωπος που κρατάει μακριά του τα μικρόβια είναι υγιής…γιατί σε γεμίζει με απύθμενη ηρεμία και σιγουριά όταν ξέρεις ότι εσύ έχεις το κλειδί και μπορείς να κλειδώσεις έξω απ’ το κρησφύγετό σου όποιον προσπαθεί να σε δηλητηριάσει…
Μα τοξικότητα, μικρόβια, δηλητηριάσεις….Γιατί τόσο παθογόνες λέξεις; Επειδή πιστεύω πως κάθε άνθρωπος που επιχειρεί να σε βγάλει απ’ το δρόμο σου, να σε αποπροσανατολίσει από το στόχο σου, να σου προκαλέσει άσχημα συναισθήματα, να σε μειώσει, να σε στενοχωρήσει, να σου πάρει το χαμόγελο απ’ τα χείλη, να σε μπερδέψει, να σε κακιώσει, να σε οδηγήσει σε μονοπάτια που δε σ’ αρέσουν και που εσύ ο ίδιος δε θα διέσχιζες ποτέ, να σε βάλει σε σκέψεις που σε φοβίζουν ή σε ξενίζουν, να σε κάνει να νιώθεις άλλος απ’ αυτόν που ήσουν πρωτύτερα. κάθε τέτοιας λογής άνθρωπος για μένα είναι σίγουρα ένα μικρόβιο που μπαίνει μέσα στην ψυχή σου και σε ταλαιπωρεί, μια τοξική ουσία που εισχωρεί στο σώμα σου και σε καταστρέφει. Είναι ένας άνθρωπος ιογενής, βλαβερός, τοξικός που πρέπει να κρατήσεις μακριά σου!
Κι αν πρέπει ίσως τελικά να μην είναι ταλέντο, αλλά να είναι κάτι πολύ βαθύτερο και πιο ουσιώδες..να είναι ΑΠΟΦΑΣΗ! Μια απόφαση που όλοι μας οφείλουμε στον εαυτό μας. Είναι απόφαση να κλείσουμε έξω από τον κήπο της ψυχής μας κάθε ζιζάνιο. Είναι επιλογή! Κι αυτό θα το καταφέρουμε αν προσδιορίσουμε το σώμα μας, την ψυχή μας, το νου μας ως άσυλο! Κανείς να μην μπορεί να τα προσπεράσει, να μας προσπεράσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εισχωρήσει. Ανοίγουμε μόνο σε όποιον εμείς θέλουμε, σε όποιον δε μας φθείρει, δε μας καταστρέφει, αλλά σε όποιον μας ανοίγει την καρδιά μόνος του με το χαμόγελό του! Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι, που έχουν αντικλείδια από τις ψυχές όλων των ανθρώπων και τις ξεκλειδώνουν τόσο απλά, τόσο εύκολα…μ’ ένα χαμόγελο, μ΄ένα βλέμμα που σε γεμίζει.. και τότε να έχεις μόνο εσύ κλειδί και να κλειδώσεις την πόρτα για να μην ξαναβγεί αυτός ο άνθρωπος από μέσα σου…

Μα πώς θα κάνω το «είναι» μου άσυλο, ώστε άνθρωποι που δεν είναι σαν τους προηγούμενους να μην έχουν καμία θέση στην καρδιά μου; Το κυριότερο για να φτιαχτεί ένα τείχος ανάμεσα σε μας και στους μολυσματικούς ανθρώπους είναι να νιώσουμε βαθιά μέσα μας και ειλικρινά ότι κανείς δεν μπορεί να μας προσπελάσει. Πρέπει να νιώσουμε δυνατοί, ισχυροί, ολοκληρωμένοι, σημαντικοί! Συνάμα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι θα συναντήσουμε στο διάβα μας εκατομμύρια τοξικούς ανθρώπους. Μα δε χρειάζεται να συμμετέχουμε στην  τοξικότητά τους..είναι απλό! Μπορεί να υπάρχει για παράδειγμα κάποιος στη δουλειά σου που να σε κάνει να γυρνάς σπίτι απογοητευμένος, με τη μισή διάθεση και τη μισή πίστη στον εαυτό σου απ’ αυτή που είχες όταν ξύπνησες το πρωί. Μην τον αφήνεις! Είναι μηδαμινός μπροστά σου! Πίστεψέ το! Κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει την αυτοπεποίθηση και την όρεξή σου.
Μπορεί ακόμη να υπάρχει κάποιος φίλος σου που να σου βάζει συνεχώς λόγια, να σε κακιώνει,να σε γεμίζει με σκέψεις αρνητικές για άλλους, να σε κάνει να σκέφτεσαι πράγματα που δε σε αντιπροσωπεύουν..Μην του το επιτρέπεις! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και τη δύναμη να σε κάνει χειρότερο άνθρωπο! Δείξ του ποιος είσαι! Πόσο ανώτερός του! Ίσως ακόμη η μάνα σου η ίδια, ο πατέρας σου να σου κόβουν τα φτερά… « Μα παιδί μου αυτό δεν είναι για σένα. Μην φεύγεις απ’ το στόχο σου. Δε νομίζω να σου βγει σε καλό»…Κλείσε τ΄αυτιά σου! Σ’ αυτή τη ζωή είσαι εσύ και οι στόχοι σου! Κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσά σας! Κανείς δεν μπορεί να σου ματαιώσει τα όνειρα, κανείς δεν μπορεί να σε βγάλει από το συννεφάκι σου! Είσαι εσύ και τα όνειρά σου!
Άσε λοιπόν τους άλλους ν’ αλληλομολύνονται. Εσύ αποστασιοποιήσου.. Βλέπε τους από μακριά και γύρνα το κεφάλι.. Μην τους δίνεις σημασία.. Μην τους κάνεις κομμάτι σου.. Μη γίνεσαι σαν κι αυτούς.. Σίγουρα κάποια στιγμή θα νιώσεις πως σε κορόιδεψαν, σε μαχαίρωσαν πισώπλατα.. «Μα δεν μπορώ θέλω να τους το ανταποδώσω!», θα σκεφτείς. Μην το κάνεις! Και την επόμενη φορά θα έχεις αποκτήσει αντισώματα τέτοια ώστε κανείς τους να μην μπορεί να σε πλησιάσει! Γιατί εσύ θα μπορείς τώρα ν’ αντισταθείς στην τοξικότητά τους! Να μείνεις υγιής!
Μείνε υγιής για να μπορείς να γεύεσαι τη χαρά που σου προσφέρουν οι άνθρωποι οι αναζωογονητικοί! Αυτοί που σε ξεκλειδώνουν και τρυπώνουν στο άσυλό σου σαν άγγελοι μόνο για να σε πλημμυρίσουν ζωντάνια, γαλήνη και σιγουριά! Μείνε καθαρός και υγιής γι’ αυτούς και για να κάνεις και τον εαυτό σου έναν από αυτούς! 
***
Μαρία Λιγνου
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα