Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΛΟΓΟΣ Γ" ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ


ΛΟΓΟΣ Γ" ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Ερμής Τρισμέγιστος: Δόξα όλων είναι ο θεός και το θεϊκό και η θεϊκή φύση. Αρχή των όντων είναι ο θεός και νους και φύση και ύλη, ο οποίος είναι σοφία για ν'αναδειχτούν τα πάντα. 
Το θεϊκό είναι εξουσία και φύση κι ενέργεια κι ανάγκη και τέλος κι ανανέωση.

σχόλιο: 
Θεός λοιπόν στον κτιστό κόσμο είναι το θεϊκό και η θεϊκή φύση. 

Αρχή των όντων είναι ο Θεός που βρίσκεται μέσα στην ψυχή τους, Θεός είναι ο Νους της ανθρώπινης ψυχής, Θεός είναι και η λογική των ανθρώπων, Θεός είναι και η φύση, Θεός είναι και η Υλη, Θεός είναι η σοφία μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα πάντα.

Το θεϊκό είναι εξουσία, είναι ο Νους, που εξουσιάζει τα πάντα.

Το θεϊκό είναι και η φύση, το θεϊκό είναι και η ενέργεια που ενυπάρχει παντού, το θεϊκό είναι και η ανάγκη για να γεννηθούν τα πάντα από το άλογο δοχείο της Υλης, και λόγω της φθοράς του σύνθετου αυτού δοχείου της Υλης, φωτιά, αέρας, γη, νερό, να ανανεώνονται παντοτινά όλα του τα δημιουργήματα που παίρνουν τη ζωή-κίνηση, και την νοερή ζωή τα είδωλα της σύνθετης Υλης, από την νοητή ζωή-ψυχές.


Ερμής Τρισμέγιστος: Διότι στην άβυσσο επικρατούσε άπειρο σκοτάδι και νερό και πνεύμα ελαφρύ νοερό, που λόγω θείας δύναμης βρισκόταν μέσα στο χάος.

Παρουσιάστηκε τότε άγιο φως κι ενώθηκαν πάνω στην άμμο τα στοιχεία από την υγρή ουσίακι όλοι οι θεοί τεμάχισαν τη σπερματοδόχο φύση μοιράζοντας της μεταξύ τους.

Κι ενώ όλοι βρίσκονταν σε μια κατάσταση απροσδιόριστη και αδιαμμόρφωτη, χωρίστηκαν τα ελαφριά προς τα επάνω και τα βαρύτερα έπεσαν πάνω στην υγρή άμμο, αφού τα πάντα ξεχώρισαν με τη φωτιά κι ανέβηκαν προς τα πάνω για να γίνουν όχημα του πνεύματος.

Κι ο ουρανός παρουσιάστηκε μέσα σε επτά κύκλους κι οι θεοί εμφανίστηκαν έχοντας τιςμορφές των άστρων μαζί με τα σύμβολα τους όλα και διαρθρώθηκε (ο κόσμος των επτά ουρανών)...μαζί με τους θεούς που βρίσκονταν σ'αυτόν.

Το δε περικύκλιο, (το ενεργειακό πλέγμα κάθε ουρανού του πυρός και πνεύματος είναι ο Αιθέρας), το οποίο απ'το θείο πνεύμα οδηγούνταν στην κυκλική τροχιά του, τυλίχτηκε με αέρα. (η ατμόσφαιρα της Γης, των πλανητών)

Ο κάθε θεός με τι δική του δύναμη έφτιαξε αυτό, για το οποίο είχε πάρει εντολές.

Και δημιουργήθηκαν τα τετράποδα θηρία και τα ερπετά και τα υδρόβια και τα πτηνά και κάθε είδους βλάστηση και χορτάρι και χλόη με κάθε είδους λουλούδια.

Και το σπέρμα της παλιγγενεσίας υπήρχε μέσα τους, έσπειραν (οι θεοί) δε τις γεννήσεις των ανθρώπων για να γίνουν γνωστά τα θεϊκά έργα, και για να δώσουν μια ζωντανή μαρτυρία για τη φύση και για την αύξηση των ανθρώπων, και για την εξουσία σε όλα κάτω από τον ουρανό, και για τη γνώση των αγαθών, ώστε να αυξηθούν σε αριθμό και να πληθαίνουν σε είδος, κι εγκλώβισαν κάθε ψυχή μέσα στη σάρκα, χρησιμοποιώντας τη σπορά της πορείας των θεών των κύκλων.

Κι όλα αυτά τα έκαναν για την αποκάλυψη του ουρανού και της τροχιάς των ουράνιων θεών (ουράνιοι θεοί είναι οι αστέρες - το άγαθό φως του ήλιου) και των θεϊκών έργων, και της ενέργειας της φύσης, και για την ανάδειξη των αγαθών, και για τη γνώση της θείας δύναμης, έτσι ώστε ν'αντιληφθούν τα τμήματα των καλών και των κακών, και να βρουν κάθε επινόηση για τη δημιουργία του καλού.

σχόλιο: με λίγα λόγια ο σκοπός που δημιουργήθηκε ο άνθρωπος της Γης, δεν είναι άλλος από το να επιφέρει συνεχώς την Τάξη στην Αταξία της άλογης φύσης, η οποία αν αφεθεί μόνη της θα επέλθει η πλήρης Αταξία.

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ!!

Η άλογη σύνθετη φύση της Γης, η οποία αποτελείται από μια σύνθεση των Τεσσάρων άλογων και ανόμοιων στοιχείων του δοχείου της Υλης-σκότος, από φωτιά, αέρα, γη, νερό.

Ερμής Τρισμέγιστος: Αρχίζει γι'αυτούς η επίγεια ζωή κι η έννοια κι η αποσύνθεση τους σε ό,τι απομένει, αφού αφήσουν στη Γη μεγάλα έργα τέχνης σαν αμαύρωση των χρόνων αυτών. (που έζησαν),

σχόλιο: ανάλογα με τη φορά της τροχιάς των κυκλικών θεών, δηλαδή ανάλογα την ταχύτητα περιστροφής του ήλιου-αστέρα μας και των πλανητών, επιτυγχάνεται και η ανάλογη ποιότητα έμβιας ζωής, η μακροβιότητα της ζωής πάνω στην Γη. 

Ερμής Τρισμέγιστος: Κι όσα χαλούν σε κάθε δημιουργία έμψυχης σάρκας, και σε καρπό σποράς, και σε κάθε έργο τέχνης, θ'ανανεώνονται από ανάγκη, 

σχόλιο: τα πάντα όσον αφορά την άλογη σύνθετη φύση των Τεσσάρων στοιχείων της Υλης από φωτιά, αέρα, γη, νερό φθείρονται οπότε χρειάζεται από Ανάγκη να ανανεωθούν.

αλλά κι από την ανανέωση των θεών, 

σχόλιο: αλλά ακόμη και οι αστέρες και οι πλανήτες (θεοί), χρειάζεται να ανανεώνονται, ακόμη και τα ανθρώπινα σώματα, αλλά και τα πάντα χρειάζεται να ανανεώνονται.

κι απ'την τροχιά του κύκλου της φύσης, που τη ρυθμίζουν οι αριθμοί. 

σχόλιο: αλλά και μετά από κάθε διάλυση χρειάζεται η ανανέωση των αστέρων και των πλανητών, χρειάζεται να ανανεώνονται και οι τροχιές τους μέσα από τους αριθμούς.
"ο θεός αεί γεωμετρεί"

Ερμής Τρισμέγιστος: Το θεϊκό, επομένως, είναι όλη η κοσμική συνένωση, 

σχόλιο: η σύνθεση όλων των ανόμοιων στοιχείων του δοχείου της Υλης φωτιά, αέρας, γη, νερό, είναι ενωμένα με το Θείο Πνεύμα.

 η οποία ανανεώνεται απ'τη φύση, καθόσον μέσα στο θεϊκό εγκαταστάθηκε κι η φύση. 

σχόλιο: η σύνθετη αυτή άλογη φύση της Υλης,  είναι το άλογο δοχείο της Υλης που καθοδηγείται από το θεϊκό, το θείο πνεύμα, τον δημιουργό του κτιστού κόσμου των Επτά Ουρανών.

morfeas sky


Διαβάστε κι εδώ:
ΛΟΓΟΣ Δ" ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ - Ο ΚΡΑΤΗΡΑΣ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ

                             


Προσέξτε την Αδράνεια, διότι φέρει την Αταξία στην άλογη φύση των ανθρώπων τους οποίους δώσαμε την εξουσία να μας εξουσιάζουν και να μας οδηγούν στην εδώ ζωή μας. Με την αδράνεια μας δεν επιφέρουμε την Αρμονία στην Αταξία, αλλά συμμετέχουμε σ'αυτή ενεργά, γινόμενοι ένα με την Αταξία.

Πρόσεξε αυτό..το να μένεις αμέτοχος-η στην άλογη φύση μέσα σου, σημαίνει ότι εξουσιάζεσαι!!
Διότι ο Νους της ψυχής ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ και δεν μένει αμέτοχος.

Αρα για να εξουσιάσουμε την άλογη φύση πρέπει να ενεργοποιήσουμε το Νου την Λογική τον Λόγο ο οποίος όταν μένει αμέτοχος έρχεται η Αταξία στη ζωή μας.


Δεν μπορείς να αφήσεις ελεύθερη την Αταξία μέσα σου να σε εξουσιάζει. Ενεργείς με Λογική και την εξουσιάζεις! διότι αν μένεις αμέτοχος-η σε αυτό τότε σε οδηγεί ο φόβος, άρα και σε εξουσιάζει.

Αυτό είναι Ανδρεία ψυχής! ο Λόγος της ψυχής! η Λογική της ψυχής! που εξουσιάζει τα πάντα.


Εννοώ, ότι δεν θα συμμετέχεις με την άλογη φύση μέσα σου, ούτε θα συνεργάζεσαι μαζί της.. Αλλά θα ενεργείς με Λογική και ποτέ μένοντας Αδρανής και αμέτοχος-η σ'αυτό. (στην άλογη φύση του αισθητού μας σώματος).


Ναι!ναι!ναι! Μόνο που το παρομοίασα με παιδί.. το όλο θέμα της άλογης φύσης του αισθητού μας σώματος. Γιατί αν το σκεφτείς.. έτσι φέρεται. (Όπως ένα ανεύθυνο, ανώριμο εγωιστικό παιδί που μόνο απαιτεί).

Άρα τα παιδιά δεν είναι μόνον ..αγαθά...αλλά και άλογα.

Ενώ εμείς οι μεγάλοι είμαστε και γεμάτοι από ..κακία...αλλά και άλογα όντα.

Αρα και ποιος γονιός ενήλικας θα οδηγήσει και θα μεγαλώσει σωστά τα παιδιά;


Αρα και όλοι οι ενήλικες θέλουν μεν να γίνουν "αγαθά" παιδιά, αλλά δίχως το Λόγο-Λογική της ψυχής!! μένοντας Αδρανής στην άλογη φύση τους!! δηλαδή είναι μεγάλα άτακτα παιδιά!! γεμάτα από κακία!


Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Χαιρετώ! 


Να΄σαι καλά! υπέροχη η σημερινή ανάλυση!


morfeas sky


λες; μόνος μου τα λέω και μόνος μου τα διαβάζω; και μετά πως; τι; να αλλάξει αυτός ο κόσμος;

Πάντως αυτή η ανάρτησή αναφέρεται σε όσους-ες ενεργούν μόνο με την άλογη φύση τους και δεν δέχονται εύκολα συμβουλές ή παρατηρήσεις ή "καθοδήγηση" σε μία συζήτηση, κάποιου θέματος και μένουν ανένδοτοι.

Μα όσοι δεν δέχονται τον διά-λογο διά του λόγου, και δέχονται μόνον τα των άλογων αισθήσεων τους, με σκοπό να περάσουν την δική τους άλογη αίσθηση των πραγμάτων, και όχι την διαίσθηση μέσω του λόγου, είναι επόμενο να μην κατανούν και τον λόγο του εν λόγω κειμένου που αναγράφεται στο κείμενο της ανάρτησης, οπότε ότι και να γράφει απευθύνεται μόνον σε προσωπικό επίπεδο και όχι για τους άλλους διότι δεν θα κατανοήσουν τον Λόγο.
                                                
morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα