Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Φόροι και δικαιοσύνη


Νικόδημος

Πρόκειται για τον έκτακτο φόρο στο κρασί. Και θα είμαι σύντομος. Το γεγονός της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί δείχνει τρία πράγματα.

α) Την βαθύτατη βλακεία αυτών που επέβαλαν τον ΕΦΚ και παρά τις αρνητικές συνέπειες που δεν εννοούν να τον καταργήσουν. Αυτοί ξέρουν μόνο να διορίζουν κομματόσκυλα και να βάζουν φόρους στους υπόλοιπους για να πληρώνονται τα κομματόσκυλα.

β) Τρεις είναι οι αρνητικές συνέπειες.

Η μια είναι ότι ο φόρος απέδωσε πενιχρές εισπράξεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Θ. Γεωργόπουλο τα έσοδα από αυτόν τον φόρο είναι μόλις 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν προϋπολογιστεί 60 εκατομμύρια.

Αυτό οφείλεται στη "μαύρη αγορά", δηλαδή λαθρεμπόριο.

Η δεύτερη είναι η εξάπλωση του λαθρεμπορίου, που σημαίνει πρόσθετη απώλεια κρατικών εσόδων από φορολογία εισοδημάτων και ΦΠΑ, ίσως και ασφαλιστικές εισφορές.

Υπολογίζεται πως 60% της αμπελουργικής (πολλές μικρο-καλλιέργειες κάτω του στρέμματος και άλλες όμως) δεν δήλωσαν την παραγωγή τους και ότι περίπου 4,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού δεν φορολογήθηκαν!

Η τρίτη αφορά την κατανάλωση. Καθώς αυξήθηκε η τιμή πολλών κρασιών λόγω του φόρου, η κατανάλωση μειώθηκε. Και αυτό σημαίνει μείωση κρατικών εσόδων από ΦΠΑ τουλάχιστον.

γ) Το τρίτο θέμα είναι η δικαστική νωχέλεια.



Τον Ιανουάριο 2016 κατατέθηκε αίτηση για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία υπεβλήθη ο ΕΦΚ. Τον Μάιο του ιδίου έτους η αίτηση συζητήθηκε στο συμβούλιο της Επικρατείας του οποίου η απόφαση θα είναι τελεσίδικη. Ενάμιση χρόνο αργότερα η απόφαση δεν έχει παρθεί ή, τουλάχιστον, δεν έχει δημοσιευθεί. Ακόμα την επεξεργάζονται!

Και αυτή η η άποψη είναι η και η πιο αλγεινή. Διότι αν η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί γοργά (και αμερόληπτα) τίποτα δεν θα λειτουργεί ορθά σε μια Πολιτεία - και ας κοκορεύεται η όποια κυβέρνηση για τα θαυμαστά επιτεύγματά της.

δ) Δεν χρειαζόμαστε αντικατάσταση μόνο της παρούσας κυβέρνησης με νέους ανθρώπους που έχουν όραμα και θέληση. (Που θα βρεθούν;)

Χρειαζόμαστε αντικατάσταση και δικαστών από νέους ανθρώπους με όραμα και θέληση που θα είχαν και το θάρρος να σύρουν στα δικαστήρια τους εγκληματίες κυβερνώντες. Και είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι για την κατάσταση αυτή της καταφανέστατης εγκληματικής αντισυνταγματικότητας.

Χρειαζόμαστε τελικά μια γενική αντικατάσταση πολιτών!


vigla

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα